Modernt att vara dum i huvudet

Ja, har du inte märkt det också? Idag är det "inne" att vara lite dum i huvudet. Bland tjejer märks det extra väl, tjejer som är lite yngre.. Fast, även bland äldre tjejer med. man ska inte vara smart och kunna saker utan man ska bara veta vad man heter på msn och kunna fnittra inteligentbefriat.

Jag märker det en del på mitt jobb med. för några dagar sen satt jag ute och snackade med några tjejer, den ena av dom är 19 år. Hon berättar stolt att hon i sommar först ska till Island i två veckor, sen ska hon till Thailand och sist ska hon till Japan. Så frågar dom andra tjejerna: Vart i Japan ska du?
Hon svarar stolt: Till Bangkok!
Hmm.. En tjej som har en mamma som är thailändska och pappa som är svensk säger: Men bangkok är Thailands huvudstad.
Tjejen svarar: Va?! Men.. Pappa sa ju att.. Vad heter Japans huvudstad då?
Alla: Tokyo
Tjejen: Ahaaa, då kanske vi inte ska till Japan ändå.

Och hon tycker inte det är pinsamt att hon inte kunde detta som 19 år. Eller pinsamt men ni förstår vad jag menar. Idag tävlar man inte om vem som har högst betyg som man gjorde i mina skolklasser, här tävlar man om vem som har flest IG:n.

Samma med tjejer som berättar: Haha, jag åkte svarttaxi hem själv igår!
En annan svarar: Är du galen?! Du kan ju inte åka det själv! Du vet ju inte vart han skulle kunna köra dig!
tjejen: Äh, jag var så full så jag brydde mig inte. Inget farligt med det! Massor som åker svart-taxi ju! Billigt också.


Det är precis som att dom vill höra att dom är dumma i huvudet av den dom berättar det för. Vill man inte visa sig smart idag? Det kanske är lite som Pölsa säger i Smala Sussie: "Spela dum i huvudet så låter dom dig vara ifred"


Och jag menar inte att det bara är tjejer utan väldigt många killar också. Och folk som säger sånt här och som vill låta blåsta kan även vara 25, 27 ja till och med 30.


Men dom som är yngre har ju fått helt fel verklighetsuppfattning idag. Hela deras liv kretsar kring MSN. Det är där dom lever sitt liv, där dom sitter istället för att göra sina läxor. Där dom sitter istället för att skaffa sig en hobby.

Skaffar unga sig en hobby så blir dom inte sådana, eller det hjälper ialalfall till. Men De flesta sitter fastkedjad vid sin dator i sitt rum och sitter där hela dagarna. Och tjejerna på lunarstorm som lägger upp bilder på sig själva där dom plutar allt dom kan och trycker upp brösten (som endast täcks av en BH!!) och tror att dom ska få respekt eller riktig kärlek av killarna (som också lever på lunarstorm). Jag blir rädd. 15 år och säljer sig gratis om man säger så.
Vill man inte visa upp sig som en smart och söt tjej idag längre? nej 15 år, stora bröst, plutande läppar, helt gratis att stoppa ku*** i och helt dumma i huvudet. Fast dom menar inte så egentligen, men lämnar den bilden av sig själva.
Jag blir riktigt upprörd, därför jag var tvungen att skriva av mig. Nu menar jag ju inte att alla är så men väldigt många. Och än en gång är det väl media som ligger bakom allting.
Kolla bara tjejen som vann Fröken Sverige, som för övrigt var från Helsingborg. Hon ska vara ett bra föredömme för unga flickor i sverige, 19 år gammal. Och vad har hon redan gjort? Jo visat sig i FHM (sån äckeltidning för killar) i bikini. Hur ser hon ut på alla bilderna? (även bilderna till förken sverige)  Jo hon plutar med sina läppar och ser så där dum och kåt ut. Hon är säkert jätte trevlig men hey, ta bort den där kåteblicken från ditt ansikte. Se bara glad och trevlig ut istället.

Man har hört killar prata med varandra om just dom här "kåta" brudarna, och dom säger oftast: Ja hon är ju jävligt snygg och säkert kul att sätta på, men det är inte en tjej man vill ha som flickvän. Flickvänner ska vara söta, inte se ut som DOM gör.

Punkt slut nu. Det blev massor att läsa, förstår om du inte orkade. Men jag behövde mest få det ur mig.


Jag är sjuk :( Självklart när man ska vara långledig och slappnar av lite så kommer det. Ont i halsen som satan och lite feber. Hoppas det blir bättre. Jag kämpar på här! :)

Igår skulle jag och baby äta frukost ute, så vi packade en kylväska med ägg, smör, majonär, räkost, te m.m m.m
vi skulle bara köpa lite bröd att ha med oss ut så vi gick till OJ för att handla. Allt slutade med att vi hade picnic i vardagsrummet på golvet :D Det var så sjukt kallt ute så det funkade inte. Men det var supermysigt ändå!

Dagarna räknas tills vi åker till Prag, bara 17 dagar kvar! wee!
Torsdag Galapremiär för Hata Göteborg!  www.hatagbg.se

Nu ska jag lägga mig ner i soffan och vara sjuk lite till.
Tjing!

 saknar Grynet Pynet


Nära ögat

Idag innan jag skulle till jobbet hände något väldigt oväntat. Jag och älsklingen har bokat en resa till Prag, eller ja, det trodde vi iallafall. För ca 2½ vecka sedan bokade vi en resa men för några dagar sedan hade vi fortfarande inte fått några papper på att det hade gått OK. Så jag skickade ett mejl och frågade varför det tog sådan tid.

Precis innan jag skulle sticka till jobbet ringer Anna från Lanterna Magica och berättar att det itne finns någon bokning i mitt namn. PANIK!!!
Jaha?, sa jag.. vad händer nu då?
Så säger hon att hon itne har några fler resor för just den tiden vi planerat att åka är den mest fullbokade veckan under hela året. När hon sagt det höll jag på att börja gråta. Vår underbara resa till vackra Prag som vi har pratat om hur länge som helst... borta?!
Men tillslut sa hon att det fanns platser kvar på flyget så hon skulle kolla upp om det fanns någon resa att panikboka åt oss.
Efter en extremt lång väntan sa hon att det fanns en resa till oss, men vi fick bo på ett annat hotell.. och 200 kr mer/person. Vi tog den.. Jäkla tur att det fanns något att få!  Sen såg vi att hotellrummen var superfina! mycket finare än det vi egentligen skulle ha. Så, det gjorde inte så extremt mycket.

Så det blir av ändå, men det var nära ögat.


Då kanske man undrar, vems fel var det? Enligt mig var det deras fel för jag hade bokat och sidan sa att allt hade gått bra och att papper skulle skickas till oss. Men enligt Anna så var det ingens fel.. klart att hon säger det.

Men skit samma, vi fick vår resa så vi är glada. Vi vill bara komma från sverige och få komma från all stress som faktiskt infinner sig i våra liv just nu.


På jobbet har det vart extremt slappt idag. Suttit ute i det vackra vädret en massor. Stört mig på en viss person som vanligt. Käftat med det så kallade "dreamteam" som mer är ett nightmare-team. 5 tjejer i 16-17 års åldern som fortfarande beter sig som 14 och som fiser och rapar hela tiden. Dom måste växa upp snart för annars får dom det jobbigt i framtiden. Men jag åt nästan en hel pizza idag så jag är glad ändå! ;-)

Pratade med Kajsa idag med. Det var ruuligt! Jag vill också gå i skolan men ändå inte. Om du förstår vad jag menar? Saknar gemenskapen och att man hade rutin på vissa saker. Men sen är det jäkligt skönt att slippa läxor och att dra in massa pengar på något som faktiskt är roligt.

Imån ska jag nog färga håret, eller på lördag. Är lång ledig nu ju! Lördag-tisdag ledig, weehoo! Känns hur bra som helst!

Ni ska få en bild idag med ;-)
 tjing!


Oj som det kan gå

Ja, nu har man hamnat här som alla andra. Men jag kan skylla på Josefin för hon sa igår att jag skulle skaffa en blogg ;)  Men det känns faktiskt ibland som om man har en massa att berätta som har hänt, fast man orkar inte ringa till hela ligan. Då är det ju smidigt med det här bloggandet. Men jag kan inte lova att jag kommer vara flitig!
Får se om jag har ork.

Nå, då kan jag väl vara så duktig och berätta vad jag gjort idag. Jag är faktiskt väldigt lycklig just nu. För jag har inhandlat två jätte fina klänningar! En kanske jag ska ha på premiären av Hata Göteborg. Men inte säkert.
Den ena var en vit sommarklänning som är ganska lång, men väldigt söt och enkel. Den andra är en svart med prickar på med ett sidenband i midjan. Tyget är något sådant där skumt typ tyll-tyg? äh, sånt genomskinligt men så är det en svart underklänning. Väldigt snygg och läcker! Det blev inte ens 700 kr för båda tillsammans! Jihaa!
Så är en väldigt lycklig kvinna just nu. Köpte lite smink med men hur kul är det att skriva om? hehe.

Sen mötte jag och Janne en väldigt intressant dam jag måste berätta om. Vi hade varit och ätit pizza i kärnanparken ihop (med utsikt över hela stan plus helsingör).. Mycket romantiskt ;)
Nej men iallafall, så skulle vi gå därifrån och helt plötsligt stöter vi på ett helt gäng med katter! Cirka sju stycken. Sen ser vi en gammal dam som står och matar dom. Då visar det sig att den här damen har kommit till samma plats i över tio år och matat dom här katterna. Men aldrig tagit med dom hem, utan bara hjälpt dom att överleva. Katterna föddes i ett skjul precis där vi stod och skulle ha dött om inte hon hittat dom. Men hon ville inte göra kisarna tama utan ville att dom skulle vara vildkatter, bara hjälpa dom en bit på vägen. Hon hade väldigt intressanta historier som hon berättade för mig och Janne. Hon gav katterna p-piller som hon betalade själv (när vi sa att vi tyckte att komunen skulle betala det sa hon glatt: "Nej det vill jag så gärna betala själv!").

Hon är där klockan sju på kvällen varje dag och hade bara missat det en endaste gång på tio år.. Det var när Gudrun härjade och det var utegångsförbud för alla. Annars hade hon inte missat en endaste gång! Svårt att förklara såhär men det var väldigt intressant att lyssna på henne. Hon var så mysig, snäll och jätte rolig! Hon är känd i Helsingborg som katt-mamman fick jag reda på sen.


Hon sa så grymt mycket jag skulle vilja berätta om, men.. jag tror man skulle behöva se henne för att förstå det hela bättre. Men som sagt, en kul dam att stöta på. En av katterna var jätte lik Renault måste jag tillägga.


Vi gör ett fint försök till att städa här hemma nu med. Janne sitter vid playstationet och jag här vid datorn. haha, går superbt!

Jobbe imån. Men tisdagar är lugna.
Jag kommer helt klart att komma kunna lägga upp roliga komentarer som ungarna på multiteket slänger ur sig :D Ibland undrar jag om dom får lära sig något alls i skolan..

Måste testa hur bildfunktionen funkar bara..
 Oboy!

Kanske inte världens roligaste inlägg men hey, jag är blogg-rookie!
Tjing!


RSS 2.0