TV4 på besök

Idag på jobbet kom tv4 med ett helt team av olika folk som kameramän osv.
Vi har nämligen en stammis som ska vara med i tv4:s program "Halv åtta hos mig". Och ni som har sett programmet vet att i några minuter får man följa med dagens värd till affären där diverse ingredienser ska inhandlas.
Jag och Katja gömde oss i mejeriet och tjuvkollade på lite av inspelningen. Lite spännande ändå! Så du kan tänka dig att affären var välfrontad! Fanny på jobbet sa att den aldrig varit så välfrontad förut ;-D

Annars idag har jag snackat mycket på jobbet. Kul att det jobbar många i affären i min ålder som dessutom är väldigt trevliga!

Fick för övrigt ordentligt ont i armen i måndags kväll som blev ännu värre igår.. Jäkla spruta! Jag vet ju att man får sjukt ont i armen av svininfluensavaccinet men att vanliga vaccinsprutan skulle ge en massa smärta var jag inte beredd på.. Har lite ont idag också men jag känner att det nästan är helt borta som tur var :-)
Tänk om två veckor när jag ska ta svininfluensavaccinet så ont jag kommer ha (antagligen)... uscha.
För ja, jag har bestämt att jag ska ta vaccinet, för med min vanliga tur när det kommer till influensor och infektioner så brukar jag inte vara den som får version light direkt.. Som ni som känner mig vet och som kan min sjukhusjournal utan till ;-)

I morgon ska jag passa Algot och Agnes i ett par timmar. Ska bli jätte mysigt för det var så länge sedan jag träffade dom! Vi ska spela ballongspelet som Algot fick av mig i födelsedagspresent tror jag att det var, för ett år sedan.

Och förresten är jag grymt nervig inför lördag och fotograferingen!! Aaah! fortfarande inga idéer på kläder :-S
Fanny på jobbet hade varit där och blivit fotad på samma ställe och hon sa att det var jätte roligt, som tur var.. hehe.


Nähä, nu ska jag laga mat! Chicken för hela slanten blir det idag.
Tjing!


Aj, aj


Idag fick jag influensaspruta på jobbet. Men inte svininfluensa utan den vanliga.
Det är ju bra att vi får den gratis så slipper man kanske den vanliga influensan.
Det kändes verkligen ingenting! Jag tittade när hon stack in nålen och ändå kände jag absolut ingenting.
Men jag har lite ont i armen om jag lyfter den.
Annars har dagen gått fort på jobbet och det har ju regnat hela dagen så man har inte lidit av att jobba.

Gjort räkmackor till mig och Janne efter jobbet. Sjukt gott! Haha, Josse, nu åkte jag dit igen! Josefin min vän sa igår i telefonen att jag säger att nästan allting är sjukt. Jag missbrukar det ordet lite väl mycket. Sjukt mycket ;-)

Nu börjar jag bli trött på debatterna i tv om Sverigedemokraterna. SD sitter ju och gottar sig nu när dom får så mycket uppmärksamhet. Men det är inte så smart att ha en massa debattprogram där dom olika partierna sitter och snackar om SD utan att någon från SD får vara med på debatten. Bättre att bjuda in Jimmie Åkesson så han får säga sitt och göra bort sig mot de andra partiledarna.

Nähä, nu ska vi titta på film! Tacka vet jag stream-sidorna :-D

Aj, stackars mig ;-)

Fika i regnet

Mysigt att vakna i morse och kolla ut på det gråa vädret. Jag gillar när det är så där jätte grått ute på söndagar för då gör det ingenting. Hade till och med lust att diska så det gjorde jag.
Träffade Jenny halv två och vi tog en runda på Åhlens på Söderpunkten som ligger jätte nära vår lägenhet. Jenny är nu nästan alltid hos sin pojkvän under helgerna vilket jag tycker är kul för då kan jag träffa henne oftare! Och det bästa är att hennes kille bor knappt 100 meter från mig och Janne så vi har inte långt till varandra om vi vill ses :-)

Efter rundan på Åhlens blev det fika på Espressohouse och sedan blev det knutpunkten för Jenny skulle tillbaka till Älmhult där hon gör sin praktik. Det var trevligt att ses igen! Två gånger den här helgen är lite lyx, hehe.

Hemma igen gjorde jag hemmagjorda hamburgare vilket blev jätte gott! Och nu ska vi strax kolla på film.

Jag syndade ordentligt innan och köpte Lindts choklad med chokladmousse inuti :-D Men nu märker jag efter tre bitar att jag knappt orkar mer. Bra! Räcker med tre bitar när dom är så stora.

Jobb i morgon.. Längtar till när jag ska få jobba på riktigt och slippa praktiken.

Hare gott!

Slappedag

Ja gud så lite jag har gjort idag. Vaknade med världens nackvärk och lite ont i huvudet. Lägger man sig ganska onykter så har jag en tendens att vakna exakt som jag la mig, så med andra ord rör jag mig ingenting under natten utan bara sover som en sten. Och då kan man lugnt sagt få lite ont i nacken ;-) Jag skulle aldrig ha tagit den sista ölen på PubPunkten när jag sagt hej då till Jenny och gick till Janne som drack öl med sina vänner på som jag skrev PubPunkten och när jag kom ville Janne bjuda mig på en öl vilket jag självklart sa ja till. Dumt, dumt gjort Alexandra. Väl hemma satt jag och Janne ordentligt suddiga framför datorn och lyssnade på musik och tog massa bilder med webcamen. Hahaha, kul att titta på dom idag i alla fall.

Så ja, idag har jag verkligen inte gjort någonting förutom att äta, titta på tv, sova och titta lite till på tv.
Janne stack till jobbet vid åtta så jag känner mig lite allena nu. Men i morgon ska jag göra lite mer. Ska fika med Janne på stan och sedan blir det kanske en fika till med Jenny. Får ju passa på innan hon åker tillbaka till Älmhult där hon gör sin praktik på IKEA. Hon pluggar någon handelslinje i Borås, typ import och export osv. Ingen bra koll ;-)

Nähä, nu har jag i alla fall skrivit lite! Och nu kollade jag på klockan och såg att den var tolv när jag trodde den var ca tio. Oj då!
Och hörrni! Inte glömma ändra tiden i natt. In med utemöblerna alltså ställa tillbaka tiden en timme :-)

God natt!

Sov gott

Många goda öl blev det med Jenny! Nu ska jag och Janne sova :-) Lite trött. Men först ska vi lyssna klart på cocteau twins som spelar bra musik just nu. Sov gott alla! Återkommer i morgon!

Ballerina

God kväll!
Har tittat klart på tv nu. Gjorde jag iofs för ett bra tag sedan, har pratat med Josefin rätt länge. Stackarn måste vänta på buss länge efter jobbet, i mörkret, i kylan, i Norrland ;-)
Men jag håller henne så gärna sällskap!
Mammas pojke var underhållande som vanligt. Gud vad dom snackar skit om varandra.. Att dom bara orkar.

Har köpt med mig en rulle Ballerina pepparkaka hem från jobbet. GOTT! Har du inte testat så köp innan det tar slut. Du kommer inte ångra dig!

Idag har jag fått göra riktigt praktikantjobb på jobbet. Torka massa hyllor och diska osv. Underbart rrroligt! *host*.
Tur jag hade prao-eleven Anna som går i nian med mig. Vi har grymt roligt ihop! Hon är så söt och snäll.

Fredag i morgon vilket betyder öla loss med Jenny klockan åtta. Det tackar vi för!


Vi hörs kanske i morgon kära vänner!
Godnatt!

Jaaa dammsugaren står fortfarande kvar ;-D




Jag övar på mitt nya Hollywood-smile. Visa aaalla tänderna ;-D



Nä, det blir nog för mycket gaddar. Jag hoppar över Hollywood-smilet!

Mammas pojkar

Äntligen är det dags igen för mammas pojkar på tv4! Bättre underhållning får man leta efter :-D
Hörs sen när underhållningen är över ;-)

Trött

Nu ska jag snart sova. Är väldigt trött, men ska faktiskt ta ett bad först innan jag lägger mig.

Jag har jobbat kväll idag, från 12.00-20.00. Måste ju veta hur kvällsrutinerna går till sedan när det en dag är min tur.

Det är väldigt roliga helger framöver känns det som.
I helgen ska jag förhoppningsvis umgås med Janne och även träffa Jenny för fika eller öl eller liknande. Ska bli trevligt att träffa henne igen, var ett tag sedan nu :-)
Helgen efter är det fotograferingen i Malmö med Marie, helgen efter vill Maria i Göteborg att jag ska hälsa på henne men det får vi se om jag har pengar till men om jag har pengar skulle det vara superkul! Och sedan helgen efter där den 13-15 november kommer Kajsa hit och då vet jag att det blir jätte roligt! :-D

Nej nu ska jag bada och sedan sova.

Sov gott!
ZZZZZzzzzzzzzz........

Vad f*n ska jag ha på mig?!?!

Nu börjar jag bli lite nervös!
Som ni kanske kommer ihåg gav jag Marie en lite speciell födelsedagspresent nämligen en fotografering med mig i Turning Torso den 31 okt där vi ska bli sminkade och fixade inför varje fotosession. Det jobbiga är att man ska ha med sig tre ombyten.. TRE?! Jag har ju knappt snygga eller roliga kläder för en session.. Så jag börjar få lite lätt panik med klädvalet. Tänkte att man kanske ska ha en session med lite mer vardagliga kläder, en med party och en till med party(?). Åh shit.. svårt det här. Som Marie precis skrev till mig i ett sms.. "Vi får nog dricka lite skumpa innan fotningen". Ja du, det får vi nog göra. Bubbel gör en väl snyggare liksom? ;-D

Vad ska jag ha för kläder tycker ni?
Det vardagliga är nästan svårast.. Jag har ju inga snygga t-shirtat eller liknande. Någon vardaglig klänning kanske?

Gaah! Vill ju att det ska bli bra.

Äh, jag får gå igenom garderoben och ge er lite smakprov kanske?

Nu ska jag snart till jobbet. Ska lära mig kvällsrutinerna idag så därför börjar jag tolv till åtta.
Och tack för alla grattisen till mitt jobb!

Tjing
Ska öva lite poser nu ;-D

Grattis Alex

Ja jag blev med jobb idag ;-)
Min chef sa att det finns jobb till mig om 3 veckor och att jag då får 20-30 timmar i veckan minst. Kanon!
30 timmar i veckan hade ju vart perfekt!
Känns skönt att slippa praktiken. Segt att jobba 100% och inte få alls mycket för det. Man känner sig lite utnyttjad.
Men nu slipper jag den känslan!

Kan jag jobba där tills jag ska studera som jag förhoppningsvis ska göra nästa höst om jag kommer in.

Är jätte trött, behöver sova känner jag. Men inte riktigt ännu ;-) Måste titta lite på teve först och kolla alla avsnitt av Hype på svtplay som jag missat.
Vi hörs!


Prag 2009

Dag två i Prag 8 oktober (tog inga bilder första dagen)


På väg över bron till gamla sidan.

Ett helgon på Karlsbron.

Starbucks på gamla sidan.

Glad på Starbucks.

Suddig puss :-)

Den underbart vackra lillsidan i gamla delen av Prag.


Två söta städerskor tittade ut så jag kunde fånga dom :-) Tillbaka på andra sidan Karlsbron igen nu.



Dag tre i Prag 9 oktober (Vi gjorde vääldigt mycket denna dag så det blir många bilder)


Häftig staty utanför hotellet


Gubbe som sover ruset av sig


Janne på det trevliga stället NK.


Min karl är mumsig! ;-)

Jag på NK


Över på andra sidan fast på ett lugnare ställe.

Där står jag!




Trams i parken ;-)

Och puss i parken med så klart.

Musikanter och dansare


Apfelstrudel med vaniljglass

Och ölen måste ju vara med så klart!

Janne på Indisk restaurang.

Grymt god mat!


Sista dagen tog vi nästan inga bilder.. Bara dom här:


Janne går till hotellet

Vårt fina hotell!

Så här såg dörrarna ut till hotellrummen.. Vi som var vana vid nyckel tyckte det här med kort till dörren var väldigt spejsigt ;-D


Vårt fina rum! (Syns inte så mycket här direkt). Väldigt lyxigt och fint.. Med parkettgolv i hela rummet förutom toaletten där det var klinkers och golvvärme osv. I like ;-)


Jag och bror min hade roligt innan!


Bullbak med Bjarne

Igår som jag skrev i gårdagens inlägg började jag baka bullar runt nio på kvällen.
Sedan hjälpte Bjarne mig med fyllningen och lite sådant.. Han lekte även med överbliven deg och hade väldigt roligt..! ;-D
Bullarna blev väldigt goda och jag bakade "Midjebullar" som pappa sa att dom kallades nämligen fyllning med smör, socker, kanel och mandelmassa. Gott!

Nu är jag och lär mig charken på jobbet. Det är väldigt kul! Man är alltid minst två i charken och därför är det roligare för man slipper vara ensam. Men det är grymt många olika sorter av korvar, skinkor, leverpastejejer osv som man ska hålla reda på. Det kommer ta ett tag att lära sig kan jag lova. Källarrökt, basturökt, honungsgriljerad m.m. m.m. m.m.

I morgon ska jag till Lidhult. Jag kör hem med Bjarne och stannar till lördag eller söndag. Spara pengar, har inte ett öre i plånboken.. blää!

Nähä, lite bilder från bullbaket och sedan blir lite tid framför teven med älsklingen och Bjarne.

Bjarne använde degen till det som den vanligtvis inte brukar användas till ;-)
Massa goda bullar! Namnam!

Tillbaka

Ja hej på er alla mina bloggläsare!

Jag har inte riktigt haft tid eller ork att blogga sen jag kom hem från Prag. Men idag har jag varit ledig så får la passa på ;-)
Prag var självklart underbart med strålande väder, mycket öl och farligt god mat!
Men det får bli ett eget inlägg till det med lite bilder.

Nu bakar jag kanelbullar! Bjarne är ju här och har praktik hela veckan.
Han har gjort ett jätte bra reportage om katthemmet Tassebo! Han hade det som praktikuppdrag som Janne kom på. Han har gjort research om Tassebo, tagit kontakt med personalen och frågat om han får göra ett reportage, skrivit intervjufrågor, intervjuat och filmat och nu idag har han klippt färdigt allt. Janne har varit hans handledare och hjälpt till när det behövts.
Han är så grymt duktig Bjarne, han har verkligen en karriär inom film och tv-branchen i framtiden :-D

Tack för smset Sassa! Jag har inga pengar på mobilen och kommer nog vara utan det ett tag till tyvärr.
Lite fattig. Men tack iallafall! Ring när du har tråkigt så uppdaterar vi oss lite ;-)
Nu ska jag tillbaka till bullarna!
Hörs!

Oj sicken helg

Ja helgen var rolig men även lite kaotisk Bjarne var här och vi hade det jätte roligt! Han och Janne trivs så bra ihop så man kan tro dom är bästa vänner fast med 23 års skillnad i ålder ;-) Men på lördagen kraschade vår dator. Den är gammal nu och antagligen var det något typ moderkort eller liknande som gick sönder. Helt plötsligt stängde den bara av sig och sedan började det lukta bränt och saffran (Ja det luktade faktiskt saffran konstigt nog). Sedan startade inte datorn mer. Självklart skulle det vara Bjarne som satt vid datorn när det hände så han fick ju lite smått panik stackaren. Men det var ju självklart inte hans fel. Och jaa, utan datorn kunde Bjarne och Janne inte göra så mycket med praktiktiden eftersom dom är beroende av en dator vid redigering osv. Och jag kunde inte förbereda det sista inför resan osv osv. Lite smått panik med andra ord. Men Vi åkte till Halmstad på söndagen och mötte upp pappa och Sara och gick sedan in i apple-affären och köpte oss den största i-mac:en dom hade ;-) Så nu sitter jag framför en 24 tums stor skärm och inget mer. Så grymt skönt att slippa burken under datorbordet!! Anledningen till att vi mötte upp pappa i Halmstad var för att han fick ta avbetalningen på sig eftersom varken jag eller Janne har fast anställning. Men vi har antagligen betalat av den på ett halvår så det är lugnt. Ja i morgon bitti drar vi till Prag. Gott! Längtar så otroligt mycket. :-) I morgon ska det vara 24 grader och på torsdag 21 grader fast regn. Sedan ska temperaturen ligga på runt 15-17 grader. Låter helt okej! nej nu ska jag packa färdigt! Vi hörs på måndag! (Förutom er most important som jag sms:ar från Prag ;-D )

Diskat

Nu har jag diskat och städat lite.. Bjarne kommer ju i morgon och ska vara här i helgen och ha sin praktik med Janne som handledare. Han ska göra lite reportage för Sundskanalen.
Men nu är det bara i helgen och sedan kommer han v.41 och är hos oss hela veckan.

Ska sova nu känner jag. Ska bli skönt. Blir nog mycket att göra i morgon på ICA för det är många sjuka.

Jag har funnit en vän på jobbet. Anna heter hon och är jätte rolig och mysig. Vi är fiskar båda två (stjärntecken) och har väldigt mycket gemensamt. Roligt! Jag har ju ingen kvar i Helsingborg. Alla har flyttat här ifrån så det kan ju vara skönt att ha någon att vara social med ;-)

Vi hörs!
God natt!

Jag och Bjarne

RSS 2.0