Nu nalkas det påsklov... för barnen ja!

Inte för mig inte, för det är ju jag som är lektant hela påsklovet ;-)
Fullspäckat lovprogram har vi framför oss. Men det kommer gå fort. 
I morgon är det de små barnens dag med lekar, sångstund och fiskedamm. Det gick bra förra året så det blir nog bra detta året med. 

Snart får vi nog kameran också! Så inom en snar framtid kommer det läggas upp fina bilder här på bloggen och även på min picasa-sida. Har du glömt bort den? http://picasaweb.google.com/Sprallex

Här får du veta vad jag ska hitta på under veckan på jobbet! Lina Eriksson, min kollega, som har målat bilderna som vanligt :-)

image270

Bara en dag kvar

Hmm, nu är det bara måndagen kvar av denna härliga långhelgen. Har gått lite för fort enligt min mening. 
Men jag var väldigt duktig igår och bjöd min käre sambo på en riktig påskmiddag med köttbullar, lax, massa ägg, sill, gott bröd, påskmust osv osv. Blev väldigt gott och lyckat! Första påskmiddagen jag har fixat, annars brukar jag åka hem till Lidhult och vräka i mig mat och godis i mängder. 

Annars har jag bara slappat hela helgen. Janne har jobbat natten var endaste dag. Lite trist men, men. Pengarna han tjänar nu går ju till Prag så va fasen.. ;-)

Jag kommer vara ledig tolv dagar när vi åker till Prag. Så underbart! Sen är det bara två månader kvar på jobbet och sen adjö. Jag slutar nämligen sen, har jag kanske inte avslöjat men så är det. Måste testa något nytt och visa vad jag kan på andra platser. Sen ska jag plugga upp mig inom musikteorin, kanske läsa italienska, spela mycket mer gitarr och försöka hitta en band att spela med. Haha, ska bli kul att se sen efter nyår hur mycket jag uppfyllde av det här. Äh, man måste sätta upp lite mål. 

Annars framöver är det ganska lugnt. 
Nästa helg ska spenderas med Marie och Andreas. Ska ha lite par-bowling kanske ;-)
Lite längre fram ska jag äntligen upp till Kajsa i Linköping. Hoppas att Janne är ledig så han kan följa med men jag åker i vilket fall som helst. 

Nähä du! Nu ska jag tillbaka till TVn igen och spendera lite tid. 

Föresten, har ni tänkt på att Charlotte Perelli är en kopia av Bratz-dockorna? :-D

Hej svej


La familia på besök

I fredags kom mor och far till Helsingborg. Janne fick ta hand om dom de första timmarna för jag slutade lite över fem och tog en buss halv sex.
Åkte direkt till stan för mamma hade varit på ansiktsbehandling som hon fick av mig i julklapp. Janne och pappa hade gått runt i lite affärer och kollat.
Vi stack och handlade lite mat och sen drog vi hem till lägenheten. Jag fick födelsedagspresent av mamma och pappa. En väldigt häftig och intressant sak från philips. Wake-up light heter den här lilla maskinen som är en lampa du har 40-50 cm från huvudet när du sover. Du ställer in tiden då du ska vakna och sen väcker den dig genom att långsamt ge ett starkare och starkare ljussken från sig som är precis som solens ljus på morgonen. Jätte lustigt men väldigt intressant. Den gör att du mår mycket bättre när du vaknar och minskar depressioner och trötthet under den mörkare tiden på året.

Funktioner

Gradvist ljus har en positiv effekt på energihormoner

Gradvist ljus har en positiv effekt på energihormoner

Ljuset ökar gradvis under 30 minuter innan den inställda väckningstiden. Ljuset faller på dina ögon och påverkar dina energihormoner och förbereder din kropp på att vakna. Det gör uppvaknandet till en mer behaglig upplevelse.

Upp till 300 lux för naturligt uppvaknande

Upp till 300 lux för naturligt uppvaknande

Wake-up Light (HF 3451) ger upp till 300 lux ljusintensitet. Kliniska tester visar att du behöver upp till 250 lux för att energihormonerna ska påverkas så att vi vaknar fulla av energi. Om du ska läsa behöver du en ljusnivå på 300 till 400 lux.


Visa fler funktioner Visa färre funktioner

100 års erfarenhet av ljus

Philips är ett världsledande företag vad gäller ljusteknik. Med över 100 års erfarenhet på området är Philips en verklig expert på ljus och dess effekter på människan. I Wake-up Light kombineras all den här expertisen i en meningsfull, tekniskt avancerad och lättanvänd produkt som ökar välbefinnandet för många människor.

Uppfyller direktivet för medicinska enheter (MDD)

Uppfyller direktivet för medicinska enheter (MDD)

Den här enheten har dokumenterade hälsofördelar, och är certifierad enligt direktivet för medicinska enheter (MDD).




Fräsigt va? Nåväl, sen tog vi lite välkomstdricka och snackade. Jag och Janne lagade laxpastasås med pasta. 
Kvällen gick ganska snabbt och vi var duktiga som gick och la oss vid tolv. 

På lördagen gick vi upp tidigt, åt frukost och sen tog vi en av de nya sundsbussarna (en båt är det men kallas för bussar) till Helsingör och gick runt i vårsolen och hade det mysigt. Vi åt hackeböff allihopa och drack öl för att sedan åka tillbaka till Sverige igen. Jag, mamma och pappa stack hem till Leif och Åsa och fikade medan Janne åkte hem för att vils bort sitt halsont. 
Algot och Agnes är nog de sötaste barnen jag sett. Agnes som är 7-8 månader satt helt själv och lekte med sina leksaker i nästan en timma utan att bli sur. Nästan en overklig bäbis som kan göra så när hon är så liten. 

Tog bussen hem igen till lägenheten och bestämde oss för att välja Telegrafen som hållplats för melodifestivalen. Gjorde oss snygga och tog taxi dit.
Vi fick bästa platsen på stället och satt precis vid skärmen. Så kul vi hade där! Drack en massa gott och åt nötter och hade det underbart roligt! :-D
Janne, mamma och pappa hade rätt som trodde att Perelli skulle vinna medans jag trodde BWO. Men det var helt klart rätt låt som vann.
Efter Telegrafen när melodifestivalen var slut gick vi till Gyllene Prag som är en mysig pub med bara Tjeckisk öl. Passande nu när det snart bär av för mig och älsklingen. Där var det också väldigt mysigt, dock väldigt trångt.

Lite hamburgare på MAX på hemvägen och sen sängen nästa.

Och igår stack vi till IKEA och gick runt. Mamma och pappa körde hem sen efter IKEA när de hade funnit vad de behövde.

Lite Väla för mig och baby och sen stack vi också hem. Myste hemma innan han stack iväg till jobbet.

Det var hela helgen det! Den får 5 av 5 möjliga.

Nu är det en ny arbetsvecka men den är ju lite kortare än vanligt. Ska bli skönt med en massa lediga dagar nu. Synd bara att Janne satt upp sig att jobba hela jäkla påskhelgen, fast han ångrar sig nu. Jag får hitta någon trevlig att leka med under helgen helt enkelt.

Minus för vädret ute måste jag ge. Snö i mängder! Jag som trodde vädret igrå skulle hålla i sig.. :-(

Ha en härlig vecka!

Kul slut på helgen

I fredags var jag på lite tantöl med kvinnorna från jobbet och lite andra kvinnor från högstadieskolorna runt omkring och lite fler yrken.. bla, bla. Vi var iallafall på afterwork och drack lite öl och vin. Det var trevligt! Jag träffade en kvinna från gänget som jag pratade en del med som trodde på en massa övernaturligt osv. Och efter ett tag sa hon något så snällt till mig som jag aldrig fått höra. 
"Du Alexandra, förstår du vilken underbar energi du har och sänder ut? Man blir alldeles varm och lugn. Vet inte om det är dina ögon eller vad det är men något speciellt är det."
Blir man glad när man får höra något sådant? Ja det blir man! Särskilt när jag också tror på en massa energier, övernaturligt och liknande så värmer det i hjärtat. 
Tänk om man istället hade fått höra att man har en jätte rörig energi som man blir helt stressad av? De människorna har man ju träffat förut. 

Ja det var bara en liten parantes, fredagen var trevlig och avslutades på utposten där vi åt lite och drack lite mer. 

Lördagen var jag och Janne på stan och delade på en pizza, jag handlade lite på KICKS och på Vila. Hittade en vårjacka för 300 kr. Det är väl lagom? ;-) 
Kanske inte är så rolig men man kan ju faktiskt ha fler än en. Det är en bra vanlig vårjacka iallafall. 

På kvällen kom Jenny och vi stack till ICA och handlade massa onyttigt som vi skulle trycka i oss till Carola och resten. Janne jobbade natten vilket han gjorde i fredags också. 
Jag och Jenny hade det väldigt trevligt! Melodifestivalen, vilket jag egentligen inte är något fan av, men måste kolla när Carola är med. Så kul att Nordman slog henne! Så förvånad jag blev!
Sen satt vi bara och snackade gott tills hon gick hem. 

Söndag morgon vaknade jag och mådde väldigt illa. Låg och mådde illa i flera timmar och började känna hur febern steg. Efter många timmars önskande att jag bara skulle spy kom det till slut. Uscha.. Tömde hela magen. 
Sen dess har min mage varit helt kaos! Har inte spytt mer men var hemma från jobbet idag. Har haft superont i magen. Den har krampat och värkt hela dagen och gör det fortfarande. 
Men mamma sa när vi pratade i telefon att det går ett magvirus som gör att man bara spyr någon gång men sen har man jätte ont i magen ett par dagar. Skönt att det är ett virus som går. Har aldrig varit med om att magen krampat på det här sättet. 

Men jag ska till jobbet i morgon ändå. Får ha en lite kaosartad mage på jobbet. Ska ju faktiskt ha "utvecklingsamtal" med min chef i morgon. Lite jobbigt. Skulle fylla i en massa papper med frågor om vad jag tyckte om jobbet och kollegorna, vad jag är bra på och dålig på. Sen skulle jag ju även skriva vad min chef är dålig på... iih. Det är ju inte så roligt! Har haft min chef sen i januari. Men jag har inte skrivit något hemskt ;-)

Nej nu ska jag vila min mage framför teven lite mer.

Josefin och Helen är nu i Thailand. Gött för dom! Får vi se om de är pepparkakor när de kommer hem. Helen kommer hem om 3 1/2 vecka. 

Nähä du. Vi hörs! Hare bra! Krya på mig. 



Underbar födelsedag

Min födelsedag igår blev jätte lyckad!
Började med frukost på sängen och ett paket. Fick ett par Björn Borg-trosor. Supersöta! Somriga var dom. Men Janne upprepade hela tiden: "Den här presenten var inte så rolig, du ska få fler senare idag. Bara en nödpresent!"
Men jag blev glad! Hur ofta köper man trosor till sig själv för 150kr?

Kom till jobbet och fick massa grattiskramar! Jag hade stått hela måndagskvällen och bakat en extra lyxig kladdkaka som jag skulle ta med mig en bit från till jobbet.
Den fick bra betyg. Lina sa att det var den godaste kladdkakan hon ätit i hela sitt liv :-) Hihi.

Skulle ta en buss hem 42 minuter i fem men bussjäveln höll inte tiden så den körde för tidigt. Missade bussen och fick ta en som gick 16.57 istället. Oj så bråttom jag hade nu! Skulle vara på Röda kvarn på premiären klockan sex. Och jag hde varken bytt om, sminkat mig eller satt i mina linser.
Pratade som tur var med Sandra hela vägen hem så tiden gick fort! Tack så mycket ;-)

När jag kom hem stod det en enorm bukett med nästan en meter höga rosor på köksbordet! Åh jag blev så lycklig! Bubblade i hela magen.. Han är så underbar min sambo. Ja för han var nämligen inte hemma när jag kom hem. Han var redan på Röda Kvarn. Bytte om och fixade mig snabbt som attan och sen kom jag till premiärens mingel bara fem minuter försenad. Fjuu.

Drack lite vin och åt några snittar sen började dokumentärfilmen. Den är så bra! Har sett den ett par gånger innan men den är verkligen jätte bra! Hoppas SVT köper den snart så ni andra också får se den.

Efter premiären tänkte vi gå på restaurang. Indiskt skulle det bli. Men när vi kom fram till Papa dum eller vad den nu heter så satt det inget folk alls där inne. Och egentligen var vi inte så sugna på att sitta där. Så vi köpte med oss mat därifrån hem istället! Mycket mysigare. Tända ljus, vin och jätte god mat! Fick en present till hemma också! Ett presentkort på H&M på 400kr. Superbra! Ska jag köpa lite fina vårkläder till mig :-D

Sen la vi oss och ja, sen sov vi...

Idag är det inte så mycket på schemat. Lilla melodifestivalen om en timma.

Tack för alla fina sms och telefonsamtal!

Det verkar peka åt rätt håll i mitt liv nu

Jag har faktiskt börjat spela gitarr igen, och det är riktigt roligt! För er som inte vet har jag haft mitt livs största musikaliska svacka. När en estet har en estetisk svacka gör det väldigt ont i själen och man blir arg, väldigt arg på sig själv. 
"Ta upp den helvetes gitarren i knät och börja spela då din idiot!!!". 
Men det går inte. Jag tar upp gitarren i knät, plinkar lite på någon låt och börjar nästan gråta för att det inte låter som jag vill och för att fingrarna inte lyder mig. Sen rör jag inte gitarren på flera veckor, även fast skönheten står i sitt ställ i vardagsrummet och glor intensivt på mig. 
Men jag har nu kommit på att jag, som vanligt, sätter alldeles för höga krav på mig själv. Jag tror att jag ska kunna som förr, när jag spelade musik hela dagarna och gick musiklinje under gymnasiet, bara kunna börja skapa ny och egen musik hur enkelt som helst. Jag vet ju egentligen att jag inte kan tvinga mig själv att skapa men ändå kräver jag det av mig själv. Konstigt att jag blir ledsen och arg när jag väl sätter mig med gitarren? 

Men nu på jobbet har jag börjat hitta låtar på internet som jag inte ska sluta spela förrän jag kan den. Och det går bra! Jag tycker det är riktigt roligt! Spelar och spelar. Det tar tid att få igång snabbheten i fingrarna när man inte hållit dom i trim. Men jag ska öva varje dag nu tills inträdesprovet! Ska självklart fortsätta spela efter inträdesprovet också men ni förstår vad jag menar. Jag ska andas gitarr. 

Pratade med Kajsa idag, blev ingen tid över till det igår. Men gud vad kul det var! Skrattade massor! Vi tjejer är så roliga när det kommer till gräl med sin sambo. Haha. 

Igår sov vi länge, gick runt och bara mös hemma för att vi inte hade något att stressa till. Tog bilen till stan, gick på restaurang, storhandlade på willys, åt goda kvällsmackor och somnade tillslut på en madrass på golvet tätt tillsammans till en mysig film. En perfekt lördag. 

Nu jobbar han. Jag ska snart sova. 
På tisdag är det min dag. Ska på premiären för Stumpen då. Mingel med vin och annat gott innan filmen börjar. Sen ska jag och Janne smita iväg efter premiären och äta något gott på stan.. Undrar vad jag får av honom? Alltid kul att få present av sin "pojk"vän.

Sov gott!

Glöm ej kolla in mitt fotoalbum med lite blandade bilder. Ska lägga upp massor där när vi fått kameran! 
picasaweb.google.com/Sprallex

image265






RSS 2.0