Lugn och skön onsdag

Ja idag var det lugnt på jobbet. Jätte skönt! Min praktikant Hans var inte där heller så det var extra lugnt och skönt. 
Ungdomarna var lugna och trevliga i studion och alla skötte sig. Jag var över på drottninghögsskolan och informerade om vår multikarneval vi ska ha den 20 juni. Måste få med lite barn och ungdomar som hjälper till och bygger upp den på alla möjliga vis. Men det gick bra för mig med informationen för vid tre kom det massa söta fyror och ville hjälpa till! :-D Blir jätte glad när informationen når ut.
Sen fixade jag färdigt allt pappersarbete, vilket var en hel del. Så nu blir nog medborgarskolan glada!
Vid halv sex kom älsklingen till mitt jobb för att ha möte. :-)  Blir så lycklig av att träffa honom! Han gör mig så glad!

Nu ska vi bada och sen sova. Jag ska äta frukost med Marie vid tio imån på vår balkong, ska bli mysigt! Dricka te med en filt virad runt sig. Vår balkong är så hemtrevlig nu så ;-)

Ha det gott!

Måndag


I helgen var mor, far och bjarne och hälsade på mig och Janne :-) Det var supertrevligt! Fredagen jobbade jag iofs till elva men vi satt uppe och groggade ett tag och snackade skit. På lördagen åkte vi till Väla och shoppade.
Mamma hittade en jätte vacker klänning som hon fick i morsdag-present av oss. Jag har en mamma med väldigt bra klädsmak, det är jag glad för :-)
Sen åkte vi hem och åt massa delikatess-snacks och groggade liie till. Ja just det! Jordgubbar med glass åt vi med vitt vin till också! Så underbart farligt gott! Första jordgubbarna med glass för i år.
Söndagen åkte Janne till Göteborg jätte tidigt för att spela in en video, så han fick tyvärr inte vara med på våra äventyr.
Vi åkte till IKEA och handlade massor med roliga saker till vår lägenhet! Jag köpte trädgårdmöbler till vår balkong, en jätte snygg grill, spotlight till köket, massor med småprylar som glas, bestick, skålar m.m m.m
Sen inne på Bolagret köpte jag två mattor som ligger på balkonggolvet nu. Blir riktigt, riktigt snyggt.

När vi hade åkt hem från IKEA hämtade pappa Sara på knutpunkten som hade varit i Göteborg hos en kille. Sen kom även morbror Leif med lilla Algot som bara bor 2 km bort härifrån. Det blev morsdag-middag på Charles Dicken's och lyxtårta från Väla hemma på balkongen sittandes i den nya möbelgruppen. Leif och pappa satte ihop hela kittet. Martin Timell, Släng dig i väggen! Men balkongen är inte färdig. Ska köpa dynor och annat mysigt till den.

Ja sen åkte familjen hem vid halv åtta och Janne kom hem igen runt tolv. Det hade gått jätte bra för honom med videoinspelningen.. Ska bli kul att se!

Nähä.. Nu ska jag försöka hålla mig borta från singoallapaketet och spela lite playstation. Depp-måndag..blä.

Leif och Pappa  Mamma och Algot  Bjarne

Grynet  Algot       

Praha

jaha, då var man hemma i Sverige igen.. Vet inte riktigt vad jag tycker om det, hade gärna stannat en vecka till i Prag :-) Att komma tillbaka till jobbet igen idag var så där lagom kul.. men jobba måste man ju göra så.

Vi kom hem igår vid tio-tiden på kvällen när vi egentligen skulle vart hemma 1½ timma tidigare. Men danskarna var ju osmidiga som vanligt och hade "glömt" att det var fel på spåret på väg till Helsingör och "kom på" efter 30 minuters väntan i tåget att vi skulle byta tåg till ett annat som skulle ta oss till ett annat som skulle ta oss till Helsingör. Inte mycket att göra, men väldigt seg väntan. Men förutom detta var allting super duper kalas galet underbart! :-D

Att flyga till Prag var jätte smidigt. Framme efter en timme och dom serverade till och med baguetter, kaka och valfri dryck under den korta tiden.

Vi kom fram till Prag runt tio och sen skulle vi åka taxi från flygplatsen in till stan, vilket tog ca 1 timme. Hade inte alls förstått att flygplatsen låg så långt utanför. Men det kostade inte ens 100 kr var att åka in till stan så det gjorde inte så mycket.
Eftersom att vi kom så pass tidigt så hade vi hela torsdagen att bara gå runt och upptäcka. Jätte mysigt!

Men något som var mindre mysigt var när vi checkade in på vårt hotell och landade med våra väskor på vårt såkallade hotellrum. Hmm..  Det såg ut som ett skabbigt litet sommarstugerum!! Fy fan vad arga och besvikna vi blev! Vi hade sett alla fina bilder från hotellets rum innan vi åkte och hade förväntat oss att bo i ett av dessa rummen. Men Janne bestämde sig snabbt för att inte acceptera detta, så vi traskade ner till receptionen och sa dom ett och annat och sen hade vi helt plötsligt kungens sommarstuga istället ;-)
Nej men vi fick ett jätte fint rum sen som var med på bilderna vi sett innan vi åkte så vi blev supernöjda!
  

Första dagen (torsdagen) gick vi till gamla stadens torg, vilket är en riktig fröjd för ögat! Att gå runt i Prag är som att gå på ett enormt museum. Allt är så häpnadsväckande vackert så du har gåshud nästan hela tiden. Och ens bilder säger ju tyvärr ingenting mot hur det verkligen ser ut i verkligheten eller vad man ska säga. Men ja, får ju försöka visa ändå :-)

    


Vi shoppade en del första dagen med och åt gott senare på kvällen.


Andra dagen skulle jag visa Janne Karlsbron! men måste ju fixa iordning sig lite först ;-)
Samma som förra dagen så gick vi, och gick, och gick, och gick... Fy fasen så ont vi hade i fötterna. Vi gick flera mil om dagen så inte så konstigt att fötterna värkte. Vi gick även upp till Pragborgen som är helt fantastiskt mäktig! Mycket av byggnaderna i prag är gjorda under den gothiska tiden. Så det är mycket höga torn i lite spökliknande stil.
Bilder från en annan bro med utsikt över Karlsbron
     

På Karlsbron
  haha, trodde vi tog fler bilder där men vi filmade mest med digitalkameran så.. ni får nöja er ;-)

Uppe vid Pragborgen (höögt upp)
      
Jag försöker få Janne att le på bilderna men det gick inte riktigt. Trött och för mycket skägg i vägen? ;-D

 

Sen efter Karlsbron hittade vi en mysig park där vi la oss och solade lite.
  My läckerrbite! grr..

Sen blev det kväll och vi blev otroligt trötta. Då ska Alex självklart ta fram kameran och jävlas med Jan! hehe!
  

Lördagen tog vi väldigt lite kort verkar det som. Men vi förstod tillslut efter två dagar med flera mils promenader att vi kanske skulle ta en vilodag. Smart gjort av oss sa våra fötter. Men till kvällen skulle vi ut och drinka lite :-)
  (ganska sjysst ögonskugga) ( Jag )
 Babyy!     (drink 2)   



Söndagen shoppade vi oss riktigt trötta för att verkligen se till att vi inte missat något. Och som vi shoppade! Jag hittade massa fina kläder och Janne med :-) Man blir lycklig av att shoppa, väldigt lycklig. Men fotade något gjorde vi inte..  Eller inget kul som man kan lägga ut här iallafall.


Sen kom måndagen och det var dags att åka hem..tyvärr. :-(  Men vi hade mycket tid innan vi skulle åka så vi gick till en park och hade det mysigt innan vi skulle med taxin till flygplatsen.
     

Sen shoppade vi loss lite på flygplatsen också. Fy sjutton vad billigt det är på tax free-shopparna där!

Ja och nu sitter man här hemma framför datorn och längtar tillbaka. Det var en sjukt underbar vistelse med min älskling! Och jag lovar att det kommer bli fler resor att skriva om här i framtiden ;-) Jag är lyckligast i världen!.. kul va?

Till helgen kommer mamma, pappa och Bjarne ner och hälsar på för första gången! Ska bli mysigt. Måste panikstäda här nu bara så att man gör mor och far nöjda. hehe.

Hoppas ni orkade läsa och kolla på allt!
Bye!


Sova i 4½ timma

Ja nu måste jag lägga mig och sova, för snart får jag inte sova mer än 4½ timma och mindre får jag inte sova.
Allting är färdigpackat nu, känns skönt.
Så nu åker vi snart! 06.10 går båten från knutpunkten till helsingör. Och därifrån vidare till Köpenhamn för att sen flyga därifrån till Prag. :-)

Känns underbart bra! Vi är nervösa båda två. Ska man väl vara?

Tänkte bara säga att ingen av oss har mobilen med oss så skickar ni sms eller försöker ringa så får ni inget svar pga att jag är otrevlig utan det är så enkelt att den ligger hemma i Helsingborg ;-)

Ha en underbar helg nu, för det ska vi ha! ;-D

Många kramar!

Att man aldrig lär sig

Nej varför gör man aldrig det? Även fast jag sagt till mig tusen gånger att: "Lilla söta rara Alexandra, du borde verkligen packa nu så att du har det gjort för du ska upp tidigt i övermorgon och slutar sent imorgon."

Men nej då, för allt kommer sluta med att jag står där imorgon natt klockan tre och packar. Men listan över vad man ska ha med sig har man skrivit för två veckor sedan, eller hur? ;-)

Nå väl, det får väl bli så denna gången med. Men liite ska jag nog kunna få ner ikväll! *host* dream on *host*

Vanlig jobbedag idag. Hände inget speciellt faktiskt. Möte hade vi, även fast Cesar var sjuk. Vi pratade som vanligt om att vi är trötta på detta jäkla fönsterkrossande. Natten till lördagen klockan tre Pajades tre rutor och det var även försök till inbrott. Ingen vanlig vandalism den här gången inte. Nån av ungdomarna som var inne på multiteket i fredags när jag jobbade till elva hade klistrat för rörelsecensor-larmet med en tejpbit. Men som tur var gick larmet när dom pajade rutan inne på toaletten så dom kom aldrig in. Men dom är fan inte dumma dom här idioterna! Det är avancerade inbrottsförsök dom gör. Tejpa för censorer och sådant. Vi har nämligen nya datorer inne i lokalen så det är la dom som lockar. Trist att man aldrig ska kunna lita på ungdomarna som vi har där inne. Dom är ju inte äldre än 16-18 år heller som är misstänkta. Blää, trist att komma till jobbet och se att fönstrerna är krossade..IGEN.

Imorgon ska jag prata med mina chefer om vad som händer med mig till hösten. Om jag fortfarande får jobba heltid eller hur det blir. Lite spännande faktiskt. Kanske inte finns i deras planering över huvud taget?

Min älskling♥  fotade mig igår. Riktigt läckra bilder! Orkar inte lägga upp alla men några kan ni få :-) synd bara att kvaliten blir så sjukt dålig på denna jäkla bloggen! trist.

Nähä, nu ska jag nog ta och packa.. *jag ljuuuger så braa!!* Det är jag och Bengtsing vettu!

Ha det så underbart så skriver jag imorgon innan vi lägger oss! (finns internet på vårt hotell så kanske att man går in och skriver en liten trulledutt)


              


Skön söndag

Ja det har varit en trevlig söndag. Janne skulle egentligen arbetat med en musikvideo idag men det sköts upp så jag fick ha honom för mig själv hela dagen.
Vi gick till ÖB och handlade. Gud så dum man är som inte handlar där oftare. Allt är så sjukt billigt! det enda onda är att godiset är lite för billigt så jag hamnar alltid i fällan och köper några påsar. Men, men.. det syns ju ändå inte på mig så jag klarar mig nog.
Men så mycket billiga varor vi handlade! Tvättmedel, sköljmedel, massa schampon och hårinpackningar, tvål, dolmio av olika sorter m.m.  m.m.

Men man ska inte glömma bort att det finns, för tvål och schampon ska man inte handla på typ ICA eller liknande.
En skön promenad fick vi på köpet så det var bra gjort av oss!

Pratade med min käre far idag med. Han berättade att jag och Janne får vara husvakt och vovve-vakt åt dom i ca en vecka i juli om vi vill för dom ska till Stockholm. Och det ska vi göra också! Så skönt att komma till Småland och vara ensamma i en stor mysig villa med deras bil kvar så vi kan ta oss vart vi vill. Jag är alltid så avslappnad när jag är hemma i Lidhult. Både pga. samhället och naturen men även för att jag har världens mest underbara familj :)
Skönt att vara så fri där i sommar isåfall på något sätt. Kunna åka till Halmstad och hälsa på Julia (och Jasmine), kunna åka till stranden med grynet eller bara stanna hemma och sola och inte göra någonting alls. Låter bra.

Mer har inte hänt idag än så länge. Har ätit för mycket godis så nu har jag  ont i magen :(
Hoppas du har haft en trevlig helg!
Hare gött!



Inte många dagar kvar

Nej nu är det inte många dagar kvar tills vi åker till Praha. Jag är ledig idag, imån och på måndag. Jobbar sen tisdag, Onsdag och sen åker vi! Jihaa!
I morgon är det 26 grader och sol i Prag så vi får hoppas att det blir lika fint om inte finare när vi åker ner.
Måste skriva en packlista så man inte glömmer massa saker. Tandborste är något jag alltid glömmer, om det så är till Lidhult eller utomlands så är det svårt för mig att komma ihåg den.
Janne har bara flugit en gång förut och det var något litet plan så han är nog lite nervös ;-) Men han har varit utomlands väldigt mycket ändå men rest med tåg då.. Så ni inte tror att en man på 37 år aldrig varit utanför sveriges gränser.. haha.

Igår fick vi Roskilde-biljetterna med! Så underbart kul! Jag ska jobba där med Janne så vi ska bo på mediaområdet och få presskort m.m
Lika bra att inviga festivallivet så va? ;D
Jag ska intervjua folk och Janne är rörlig bild fotograf. Så när man ska jobba där så får man biljetterna gratis eftersom man söker akreditering.
Ska försöka få en intervju med Red Hot kanske? Haha.. nej skojar bara, det vågar jag inte så skiter nog i det.
Så säg till om du ska till Roskilde festivalen så möts vi kanske där? :-)

Nej så då har man lite planerat för sommaren iallafall.

En applåd till Helen och Josefin som sprang Vår Ruset!! Duktiga flickor! Har inga resultat från Josefin ännu men för helen gick det super bra! Du får uppdatera mig Josse ;-)

Var på Åhlens förut och panikhandlade två par trosor, haha. vi var tvugna att hoppa över en tvätt-tid för att kunna tvätta precis innan vi åker till Prag så man har rena kläder då. Så alla mina trosor och nästan vanliga kläder med är i smutsen. Så vad gör man? Jag hoppar gärna över "ha trosorna ut å in" metoden så köpte två istället.


Nähä! Eurovisionsfestivalen ikväll med grönsaker och dipp. Mums!
hade velat vara hemma hos mor och far och tittat, men Jan är sjuk så det fick hoppas över.

Vi hörs gott folk!

    (från förra sommaren) Lite brunare än vad jag är nu. hehe.

Nå, hur blev det med allt nu då?

Ja, hur blev min torsdag  kanske vissa undrar? Och vad har hänt efter det? Undrar nog ingen men jag ska berätta ändå.

Torsdagen blev väldigt lyckad! Jag och Janne gick till biografen vid tre. Fick kramar av folk jag aldrig träffat förut, men det är ju skönt att man blir accepterad direkt  ;-) Inga sura miner.
 Där inne var även Drazen, hans tjej veronica och Rikard utan Emma tyvärr.
Då var det dags för det vi alla hade väntat på.. Få se det färdiga resultatet av filmen!
Först av allt så dyker min hand upp! Haha, min hand..ingen annans! Så skriver jag Green Jacket Productions med min fina handstil och sedan börjar filmen. 
Måste säga att den var värd fyra stolar som filmkrönikan gav den. Den var riktigt bra! Grep tag i en ordentligt ibland. Och den tar upp så viktiga saker som verkligen händer ute bland grabbgäng hela tiden. 
Och Jannes bilder ska vi inte tala om. Så fina så fina. Jag var/är så stolt så det itne går att beskriva. Tyvärr är jannes bilder bara med ca 30% av filmen för det var en australiensare som filmade första sommaren, men han fick kicken för hans bilder var inte bra. Men dom fick ta med dom ändå eftersom det hade kostat för mycket och tagit för lång tid att filma om nästa hela filmen. Så sommaren efter fick Janne filma, och jag lovar dig, om du går och tittar på filmen så kommer du se direkt vilka som är Jannes bilder och vilka som är Australiensarens. Begravningsscenen är mäktig.

Nähä, sen var filmen slut och jag, Janne, Drazen, Veronica, Rikard och Peter skulle gå och äta pizza. Bomb blev det som vanligt. Mycket bra pizzor.

Bilder utanför biografen:

                                                                                                         
Rikards rygg och Robert Lillhonga som gjort filmen!      Veronica (i egendesignad kappa)       

Efter Pizzan bjöd jag och Janne hem gänget till oss för att mellanfesta lite och vänta på att klockan skulle bli halv nio då bjudningen till The tivoli var. Jag och Janne stack hem lite tidigare än dom andra för vi pallade inte gå på minglet vid halv sju.  Det var jätte roligt och mysigt på vår balkong, verkligen lyckat. Varmt var det också!


På vår balkong:


                    
Rikard                    Baby och Drazen               Veronica               Peter                      Rikard och Peter       
                     
Spöklik

När vi var lagom glada och klockan hade blivit nio stack vi till Tivoli. Gratis god mat och lite gratis dricka. Det var mysigt där. Jag och veronica gick igenom hela vår livshistoria medans vi gnagde på sjukt goda mozarella-sticks!
Fast det dog ut efter ett tag eftersom det var en torsdag och folk skulle upp och jobba på fredagen. Trodde det skulle vara lite mer ösigt men vafasen. Det var ändå roligast på mellanfesten, precis som det brukar vara. Förfesterna är oftast trevligast. Det var trevligt folk och bra musik på tivoli iallafall!


Bilder från The Tivoli:

            
     kärleksparet                         mums!                          sudd                             in love                      

            
     pappa i luren                       Vackörrt                      vinylbaren                 fått för mycket?              

        

   skummis                    Mats Blixt                          Vinylbaren


I lördags var det Dalhemsdagen så jag jobbade. Såg Petter. Han var riktigt grym! Trodde jag inte, men han har ju ett par hittar som man kan :-)
Julia (Jannes dotter) var här i helgen med så det har blivit mycket mysande framför teven och en del tjejsnack. Tycker jag är riktigt roligt! Ett tag sen man var femton så jag får uppleva dom åren igen nu nästan. haha.

        Julia


Och nu är jag på jobbet. Jobbar en måndag på sex veckor och just idag var den måndagen. Orkar egentligen inte för det finns ingenting att göra.. Men, men. Får la gå här och göra ingenting till klockan sex helt enkelt.


Tjohopp!


Gala-torsdag

Jajjemen, idag är den stora dagen. Jag vaknade vid sju och kunde inte somna och inte andas heller för den delen för jag var så täppt i näsan. Så jag la mig vid teven och somnade om istället efter lite nässpray och sånt mysigt. 

Nu är klockan 12.20 och tiden går lite för snabbt känner jag. Ska till Nautilus och sola lite medans Janne tränar och sen är det dags att fixa sig efter en lång skön dusch. Skrubba och raka och skrubba lite till och tvåla och.. ja det tar tid att vara tjej. 
Janne springer runt och är lite nervös och söt.. Jag hade fan kissat ner mig om jag hade vart i hans ställe! 
Hata Göteborg fick 4 stolar i filmkrönikan!! fyra stolar!! det är riktigt bra! Spiderman 3 fick bara två stolar. hehe. 

Så om någon timma tar jag på mig min fina klänning. Först filmen vid tre till halv fem ca. Sen vet jag faktiskt inte vad som händer. Mingel kanske? För nästa grej är den stora festen på the tivoli klockan halv nio med gratis dricka och mat m.m.  Men vad händer där emellan egentligen? Vi kanske drar hem till oss med några vänner och mellanfestar lite. haha. 
Mycket speciell torsdag måste jag säga.

Återkommer senare! Bye!
 

Saidas släkting?

Jag har hittat min kameraladdare!! :D
Pratade med pappa Torsten i telefon igår och frågade om inte han kunde höra med expert i Hylte om dom hade någon laddare till min kamera lite billigare än expert här i stan. Här i stan skulle dom ha 500 :- för bara laddaren. Fy fan sicket rån.
Så det smärtade väldigt mycket att verkligen inte kunna hitta laddaren någonstans. Inte i lägenheten, inte i källaren, nej inte någonstans helt enkelt. Hade sökt igenom varenda liten vrå.
Så när pappa hade pratat med expert så ringde han tillbaka till mig och frågade lite om vad kameran hette m.m för att ge expert ordentligt med info så dom kunde hitta någon billigare.
 När vi la på satt jag i en fåtölj i vardagsrummet. Helt plötsligt reser jag mig bara upp och går fram till min minibyrå i "kartong" och öppnar en av lådorna... Och där ligger den!! Jag vet, till 100% att jag kollat flera gånger i den byrån men den har inte legat där! Mycket skumt. Jag kanske har krafter jag inte känner till? Use the force Alex!
Så nu sparade jag dom 500 kronorna! Känns mycket bra.

Så nu kan jag lägga upp lite roliga nya bilder här med! :)

Bara det jag tänkte säga. Fortfarande ont i halsen som fän. Blörk.

Hare gött!


    Kärlek och tända ljus. Kan man inte få för mycket av.  ;-)


RSS 2.0