Göteborg nästa

Ja imån åker jag till Göteborg till kära Helen. Hon känner sig så ensam i Göteborg nu när Josefin har flyttat och befinner sig i Thailand. Så jag får la fylla ut lägenheten lite åt henne ;-D
Åker tidigt imorgon bitti. Vi ska till Universeum en sväng imorgon och sen fortsätta vara inne i stan hela dagen och bara fika och ha det gott. Sen blir det Tapas och massa god dricka till det på kvällen. Fredag kanske vi ska åka Paddan om det är väder för det, annars är det bara en drinkkväll inplanerad. Ska tömma Helens gin-flaska.. Oops. 
Vet inte om jag åker hem lördag eller söndag. 

Har inte uppdaterat här efter helgen. Fredagen var jag ute med Lina (grannen) och Lena från jobbet. Men jag och Lina smygstartade lite hemma hos mig med en flaska rötjut. Det blev lite för vilt med drickan sen under kvällen. Satt på fyllekarusellen vid hamnen ett tag och sen vidare till pianobaren som inte riktigt var mitt och Linas kind of place. Mycket fulla, kåta "gamla" människor. Men Lena hade det kul! Hon är ju iofs 47 så det var lite mer passande för hennes ålder. Cesar vår gamla kollega från Multiteket kom också dit. 
Lena och Cesar avlägsnade sig och stack iväg ihop och jag och Lina hamnade på Bishops arms.. såg vi på korten på Linas kamera i tisdags ;-) Oj då. 
Jag hade sånt jäkla skoskav så fick gå hem som en hippie helt barfota i mina stora 60-talsjeans. 
På MAX på hemvägen fick jag och Lina fnitternoja som jag inte haft på måånga år. Skrattade/fnittrade utan stopp i över 10 minuter. Helt sjukt. Hade så ont i magen. Folk måste ha trott vi rökt på eller något. 

I lördags körde jag hela vägen till Lidhult (sent på eftermiddagen så klart efter alkoholen gått ur kroppen). Var mycket nervös vill jag lova men det gick super! Ska fan ha mitt körkort innan sommarens slut.

I Lidhult åt vi gott, drack gott, öppnade massor med paket. Dock inte jag för jag har ju fått mina. Men Mamma, pappa, Bjarne och Janne. Alla blev väldigt nöjda med sina presenter! Känns kul. Stackars mamma var på super partyhumör men fick inte med sig någon för alla var för trötta. Men hon dansade på bra till sina progg och svenska rockskivor. Hon är för söt!

Nu sitter jag ensam på självaste valborg. Haha, jag har valt det själv. Ganska skönt. Janne är i Köpenhamn med sina vänner. Inga flickvänner tillåtna. 

Idag jobbade jag sista dagen på 12 dagar. Sköööönt! 

Nu ska jag göra annat. Packa lite inför Göteborg t.ex. 

Fick korten från Malmö och punkspelningen av Lina i veckan. Lägger in några här och resten på picasa. 

Hej på dig!

malmö:
testar solglasögon inne på Weekday

 Advance patrol spelade på ett av torgen i Malmö.   Gonza!

Öl är mums!   Lina med sin fina gula ros på jackan!

Sen åkte vi till Lund och träffade Sarah! 
 Skabbig Alex i Lund efter många timmars rännande på stan i Malmö. ;-)

Punkspelningen i HBG: 
Öl på The Tivoli innan punkspelningen.
SSH spelar.             
Sista Sekunden körde på stenhårt!


Gitarr i solen

Har haft några av mina kurser utomhus idag. Hade precis sommarskivan så tog ut två av tjejerna för att öva på "när vi två blir en" utomhus istället. Mysigt! Fast jag är nog fortfarande lika blek som innan ;-D
Pratade med Josefin som befinner sig i Thailand över messenger med webcams och finesser! Superroligt! Hon var så brun och fin :-) Jag vill också vara i Thailand och sola lite. Men va fasen, det blir ju Prag om exakt två veckor idag.. Inte riktigt lika varmt som i Thailand kanske med lite sol hoppas vi på!

Janne har fått gå till Tandläkaren akut idag, stackars baby. Han har en tand som inte riktigt mår eller ser ut som den ska så han har inte sovit något inatt och knappt natten innan dess heller. Men de borrade bara i tanden och sprutade i lite "medicin" idag. Mer blir det längre fram då han ska rotfylla flera gånger. Uscha! Jag lär bli kallad snart till tandläkaren också. Var nog ungefär ett år sen jag var där.

I morgon ska vi snacka sex på Ung torsdag. Hehe ska bli kul att lyssna på! Kommer en man som är gay från något ställe som jag tror hette hb3 och prata och visa. Sen ska vi dela upp oss i kill och tjejgrupper och diskuter kuk och fitta. Inte mina egna ord! Han mannen som bestämt att det ska vara så.. hehe. 

Ni ska få två fina bilder idag med tänkte jag. Jag ser ut som gubbarna på Påskön!

Ha det fint!!

image321

image322

Städsöndag

Är ensam hemma och springer runt och dammar för fullt!
Janne jobbar dag vilket är väldigt skönt för då får jag ha honom hemma ikväll :-)
Vill egentligen vara ute i det fina vädret men hade helst haft någon att vara ute i det med. Är lite sällskapssjuk idag. 
Får ta en promenad sen helt enkelt. 
Förkylningen ger sig inte. Nu sitter det i luftvägarna eller vad det heter. Är väldigt hes, snorig och har sådan där hosta som gör så ont att man försöker hålla sig så länge som möjligt från att hosta. Aj, aj. 

Igår fikade jag med Marie och Andreas, mycket längesedan och mycket trevligt! Även fast Marie har varit hemma från Kalmar har vi ändå inte hunnit träffas men igår fick vi till det!
Men vi var nog ute för tidigt på dagen för det var ett jäkla växlande mellan sol och moln så det var faktiskt inte så jätte varmt. Så det slutade med fika på Waynes. Stackaren har tenta var 14:e dag så hon har inte tid för så mycket annat än att plugga. 

Köpte ett par nya jeans igår igen :-) Mycket häftiga må jag säga! Tjejen som jobbade på Levis sa till mig att ta med mig mina favorit "klackaskor" när vi skulle lägga upp byxorna. Så det är ett par fin/party-jeans. Så inga gympaskor till de byxorna inte för då trampar jag sönder dom totalt.

Uscha nu spelas Frida med upp å hoppa.. Klarar verkligen inte av henne. 

Födelsedagshelg i Lidhult nästa helg. Fira Bjarne, mamma och pappa. Jobbigt för ekonomin när hela familjen fyller år under 2 månader. 

Nu ska jag fortsätta städa! Hmm...

Hittade lite gamla bilder :-)
 balen för 3 år sedan.

 titta så rund och go jag är i ansiktet! haha! 17 eller 18 år här.


också runt 18 tror jag. 

Innan studentfest-maskeraden i trean. Förlåt Josefin men det var den enda bilden jag hade ;-D

Samma tillfälle, också innan maskeraden :-)

 Ja oj det här är längesedan.. nian? Något sådant. Haha jag ville inte riktigt fastna ordentligt på denna bild. 

 

Hemlig punkspelning

Igår var det Ung torsdag på Dunkers kulturhus istället för på Multiteket. Det var en utställning om killar och sen satt det några ungdomar från Multiteket i panel och skulle diskutera runt ämnet killar och hur man ska vara som kille idag m.m. Det gick jätte bra! Lina var den som ställde frågor till panelen och sen blev det diskussioner runt frågorna.
Kul att det bara var"blattar" från Drottninghög i panelen på Dunkers som är så "svennigt" som der bara kan bli. Dit får bara vissa komma.. eller alla är ju egentligen välkomna mellan 15-25 år MEN du behöver inte känna dig välkommen bara för att du har rätt ålder inne. Just nu snackar jag om rum ett på Dunkers som är rummet för ungdomar där det anordnas gratis konserter och pysseldagar osv. Det är som ett Multiteket fast för lite äldre och för de lite rikare barnen. Blää. 
När jag precis hade flyttat till Helsingborg hade jag en kompis som hette Jon som skulle ge mig en visning i Helsingborg över vad man kunde hitta på och var saker låg osv. Han visade mig då även rum ett på Dunkers. 
Vi kom in, jag fick allas blickar på mig, de scannade av mig och sen dissade de mig. Jävla äckel-ungar. Då är det faktiskt mycket bättre här i förorten för där är det kanske 10% som tjänar normala summor med pengar av familjerna och därför blir du inte dissad på samma sätt. 
Ja, ja.. skit samma nu!

Efter killar-grejen på Dunkers var slut skulle jag följa med Lina på en hemlig punkspelning. 
Det var ett gammalt tegelhus där massa punkare delade på lägenheter. Som ett punkarkollektiv. Mycket intressant! Men tyvärr skulle huset rivas för det skulle väl bli pakeringsplats eller något liknande så därför anordnade kollektivet en spelning med ganska kända punkband. 

Innan vi gick till punkspelningen tog vi en god öl på The Tivoli tillsammans med Louise. Sen kom en tjej som hette Lena och tillslut begav vi oss. 

Att komma in i den här stora källarlokalen fylld med äkta punkare vissa mycket äldre än mig och några få yngre var som att resa tillbaka i tiden till Lidhultsdagarna som 14-15 åring! Så underbart! 
Alla var jätte trevliga (vilket nästan alltid punkare är) och ölen var billig. 
Först kände jag mig som 14 igen för man började nojja sig att folk skulle tycka jag var för opunkig och kanske för "modern" men jag märkte att jag kunde lägga ner de nojorna efter ett tag. Ingen brydde sig om hur jag såg ut, och varför skulle de göra det? Barnslig man är.
Jag kände till och med en av punkarna som skulle spela först. Dicki, en väldigt trevlig kille i min ålder som har praktiserat på Multiteket innan jag kom dit. Men han repade mycket med sitt band under tiden jag praktiserade så vi lärde känna varandra lite då. 
Och måste ju självklart säga att alla inte hade tuppkammar och nitvästar utan det var helt vanliga musikintresserade killar och tjejer där också. De älskade helt enkelt punk. 
Många såg ut som typ Janne med lite skägg, svartbågade glasögon och t-shirt med sitt favoritband.

Banden var faktiskt riktigt bra! Först var det Dicki med hans band. Sprängda snuthuvven. SHH ;-D
Som vanligt hörde jag inte ett ord av vad de sjöng om men va fasen, stämningen var på topp!
Nästa band hette Masshysteri och var faktiskt väldigt bra! Kom ända från Umeå för att spela i källaren i Helsingborg. Lät ungefär som musiken bandet spelar i filmen "Tjenare kungen" fast det är en kille som är huvudsångare och tjej som sjunger ibland. Grymt!    http://www.myspace.com/masshysteri  


Sist, bandet som Lina väntat på, eftersom det är hennes favoritband... Sista sekunden!
Sicket ös det blev helt plötsligt! Hela punkarpubliken började kasta sig hej vilt och alla kunde låtarna. Inte jag dock :-P Men jag diggade glatt med ändå.

Tillslut var klockan halv tolv och det var dags att gå hem. Jag, Lina, Kalle linas sambo, Lena och Louise.
Jag hade så sjukt ont i fötterna för jag hade på mig mina nya skor, ett par silvriga små gympadojor/ballerina.
 
Ser väldigt ljusa ut här bara.
Men iallafall, fick sjukt ont i fötterna eftersom det var första dagen jag hade dom på mig, aj, aj. 


Idag ska jag bara ta det lugnt. Ska bli underbart skönt. Jag har nog vart lite elak mot min kropp nu mitt i förkylningen som inte låtit den vila ut ordentligt. Men jag har inte råd att förlora massa pengar på att vara hemma. Denna lönen ska ju gå åt i Prag ;-D

  

Tjing tjong!

  



Helgen i Linköping

Japp jag tog min fula resväska packad med det nödvändigaste (enligt tjejmodellen iallafall) och tog tåget till Linköping. Tågfärden gick ganska snabbt ändå, även fast jag reste i över 4 timmar. Fick en trevlig granne som jag pratade lite med och sen tittade jag och han (utan namn för vi presenterade aldrig oss) på filmen Hitman. Fast jag utan ljud, hehe. 

Framme lite i åtta stod en söt Kajsa med ett stort leende och mötte mig och sedan bar det självklart av till godisaffären! :-D
  

Sen blev det lite burgerking så vi skulle slippa laga någon mat hemma, mohaha. 
Vi tittade på Cops (Fares Fares).. eller ja, Kajsa kollade på hela Cops för jag somnade. Självklart. 
Men blev uppenbarligen pigg sen för vi låg och pratade in på småtimmarna innan vi somnade sen. Mysigt!

 lagom trött man ser ut ;-D

På lördagmorgon kände jag mig lite halvkrasslig så stoppade i mig en panodil efter frukosten och sen bar det av mot stan! Tyvärr ösregnade det ute, men det stoppade inte två shoppingsugna jäntor.



Hamnade på Monki där vi shoppade loss! Testade kläder i det coolaste provrummet hittills! Men luften tog nästan slut tillslut, kanske bidrog en del till att vi blev mer och mer fnittriga! ;-D
            

Sen blev det så sjukt goda munkar inne på Gränden tror jag det hette (Litet centra med massa affärer mitt i stan). 
Efter där blev jag sämre och sämre med halsont och huvudvärk. :-S


Lite pizzabuffé innan vi gick hem i regnet igen.. Känns som att vi åt hela tiden! Haha. 
  

Hemma var jag tvungen att vila lite innan vi åt mat. Sjuukt god pasta-gratäng som Kajsa gjorde!
Fixade sen iordning oss med goda groggar i glaset. Men tyvärr blev jag inget bättre av alkoholen heller vilket jag hade hoppats på så vi körde en hemmakväll istället. Men det var lika trevligt det! Lyssnade på gamla 90-tals låtar som vi sjöng med till och drack våra goda groggar. :-D
Sen vid halv två blev det läggdags. 
                 
        

      

Under söndag natt växte mina mandlar extremt och vaknade men svidande hals och kunde inte svälja. F A N!
Sådan jävla otur. Jag ville ju vara frisk och lägga hundra procent på Kajsa. Men jag la allt jag orkade iallafall, även fast det inte var många procent. :-(

Åt god mättande frukost som innehöll gott bröd, yoghurt, stekt ägg, bacon, juice m.m. 
Stack ner till stan och tog en fika på Waynes. Det var gott! Kajsa massakerade bara sin morotskaka lite för det var för mycket gegga på den ;-D

syns på mina ögon hur pigg jag är här ;-)
Men Kajsa var pigg och söt som vanligt! Tihi!

Hemma sen gjorde vi god mat och fick träffa Gustav lite innan vi alla gick till stationen för att vinka av mig. 


Tågfärden var ganska jobbig men sov bort ca 1 1/2 timma. Pratade en massa i telefon också som tur var. 
Satt bredvid en surkärring som blängde på mig vad jag än gjorde. Sen lutade hon sig fram till sina väninnor som satt framför och trodde att hon viskade hur jävla trött hon var på mig och att jag smaskade när jag sov osv osv. 
Åk inte tåg då för helvete!! Man får räkna med att man kan hamna bredvid vad/vem som helst när man bokar en tågbiljett. Tröttar mig.

Och nu har jag vart sjuk och hemma från jobbet i två dagar. Inte ont i halsen längre men bihålor som är fyllda..
Som jag klagar, sorry. Bläää. 

Men ska till jobbet imorgon! Lilla melodifestivalen byter till Sommarskiva imorgon så ska bli kul att göra allt lite annorlunda på onsdagar. 

Dagarna går och snart är det Prag!

Vill ni se resten av bilderna från Linköpinghelgen så gå in på: 

http://picasaweb.google.com/Sprallex/HelgMedKajsaILinkPing   

Hej så länge!

Självförsvar

Japp, nu har jag lärt mig grunderna i självförsvar. Vi hade det på vår Ungtorsdag idag som även var tjejkväll, så inga killar välkomna! Kom en tjej som hette Anita och berättade och självförsvar och visade oss en massa försvar som var riktigt häftiga! Måste testa på Janne för att se om det verkligen funkar när en stark karl verkligen drar och sliter i en. 

Det skulle jag ha använt mig av när jag höll på att bli slagen förra veckan på jobbet. Han skulle slå mig med en värmeljuslykta i glas. Ett tag trodde jag verkligen att jag skulle få den hårt tjongad i huvudet på mig. Men jag slapp.
Jag bad killarna som inte var välkomna inne på Multiteket att dra ut nu för vi hade kurser igång så de kunde inte vara där inne. Så säger den ena:
- Din jävla fitta, sug min mammas kuk!!
- Du, ta hit din mamma så ska jag suga hennes kuk, svarar jag 3 cm från hans huvud.
Och då jävlar flyger han upp, tar tag i glaslyktan och håller den i attack-läge och bröstar upp sig mot mig.
- Vad fan sa du om min mamma?!?!? VA? Snacka inte om min mamma!!! Vill du ha stryk? Jag ska slå dig!
- Snälla du, din mamma har väl för fasen ingen kuk, det var ju därför jag sa det. Förstår du inte det? Mammor brukar inte ha kukar!
- Fy fan, säger han och går mot utgången lite förvånad. Nästa gång ska jag slå dig så dina glasögon hamnar i röven på dig!
- Ja varsågod.. Do it.
Jäkla ungar.. Jag blev lite nervös efteråt när han hade gått, för han kunde verkligen ha slagit mig i huvudet.. Spänning i vardagen? hmm..

Ska packa nu, drar efter tre i morgon. Mill mål = Linköping. 
Ska bli kul att se vad vi hittar på! :-D

Är för övrigt väldigt trött och hungrig just nu. 

Inget mer kul att rapportera! Vi hörs efter helgen ;-)

image278

Ser ut som en enorm tumme!

Snygg som få

Vissa dagar är man snyggare än andra dagar..

image277

Idag blev de sista bidragen till lilla Melodifestivalen klara!!! Så på fredag eller måndag skickas de iväg. Skönt. 
Bra jobbat Alex! 

Snart bär det av till Kajsa! Funny!!

Hej svej

Trevlig helg i Malmö


Lördagen i Malmö med Lina var super trevlig! Vi möttes vid vår hiss klockan nio på morgonen och tog tåget till Malmö.
Var i Malmö lite över tio och startade vår shoppingrunda direkt! Lyssnade lite på advance patrol som spelade på Gustav Adolf torg och gick sedan vidare. Efter att vi gått i nästan fyra timmar nonstop kände vi oss ganska hungriga ;-) Käkade italiensk foccacia med massa gott i och drack massa te. Mumma! Sen fortsatte vår shopping fast med mycket mindre energi än förut. Gick till lite skumma secondhand ställen och till ett känt ställe som heter glassfabriken. Där hänger mest anarkister och syndikalister så vi tittade bara in snabbt för att jag skulle få se stället. Lina har hjälpt dom med reklam och haft lite utställningar där osv. 

Tillslut hittade vi fram till Möllevången och till Ölen! Det var jättemysigt för vi satt ute under en värme.. värme.. ja sån värme"lampa" och hade filt runt oss så vi var jätte varma och samtidigt öste regnet ner. 
Efter tre öl och maaassa tjöt skulle vi dra oss mot Lund för att träffa en tjej som heter Sara. 
Tog tåget till Lund och åt hamburgare. Träffade sen Sara och gick till ett ställe och tog lite öl till. Seen tillslut kom vi hem och då var klockan inte mer än lite över tio. Men vi hade iofs hållit igång i över 13 timmar så.

Köpte massa nya fina kläder! Klart jag köpte nya kläder iofs.. fast kunde ju varit secondhand och då hade det ju inte varit nytt men nytt för mig.. bla, bla. ;-D 

           och en vanlig svart munkjacka med dragkedja som var för tråkig för att fota. 
Favoriten är den blåa! Lyxig historia.

Kassa bilder men hey, bara mobilkamera fortfarande. 

Söndagen myste jag och Janne hela dagen. Åkte och köpte Helsingborgs godaste pizza när man pratar om slabbpizzor. Och med slabbpizzor menar jag de som inte är lyxiga med mozarella och bakade i stenugn utan svenska traditionella slabbpizzor. Kollade på film, åt ostbågar och sen sov vi väldigt gott!

Idag har jag bara suttit framför imac:en på jobbet och försökt få studion att funka. Men det går inte. Till och med haft ett "proffs" hos mig som skulle hjälpa mig med att få det att funka men han kom bara lite längre. Satan! Måste få studion att funka så jag kan börja spela in folk och få ABF glada. 

Pratade med Helen igår under väldigt, väldigt lång tid. Det var roligt! Hon har precis kommit hem från Thailand och hade massa att berätta. Haha. 

Nähä du, nu ska jag joina min karl i soffan!

Bye!



Basket

Snart är denna arbetsdagen slut. Skönt! Äntligen helg!
Klockan sju ska jag på basket. Helsingborg mot Solna. Spännande match!
Ska dit med några från jobbet bl.a. Lina, Lena och Stuart :-)

Sen bär det ju som sagt av tidigt imorgon bitti till Malmö..tjihoo!

Jag och baby skulle ha filmkväll igår när jag kommit hem från jobbet vid tio. Han vägrade avslöja vad det var för film men jag hade redan listat ut att det var någon sorts skräckfilm eftersom att jag har väldigt svårt för skräckfilmer. Inte det att jag tycker de är kassa utan att jag blir så förbannat rädd så jag inte kan sova och inte vågar vara ensam hemma ;-)
Tramsig jag är men jag är väldigt mottaglig när det gäller skräck. 
Han hade valt 1408, filmen om ett hotellrum som ingen kommit ut från levande...bla bla bla. 
Den var inte bra alls. Jätte bra skådespelare men tyvärr ett kasst manus. Just so you know!

Ja och solen skiner utanför, härligt!

Hörs efter helgen! Hej svej! 


Lugn onsdag

Oj, det har inte funnits tid till att blogga och sedan var ju bloggen "trasig" ett tag som ni andra bloggare säkert märkte ;-) (blogga, bloggen, bloggare)

Påsklovet gick väldigt bra! Det var inga problem. Var bara väldigt trött. Blev febrig på fredagen och låg lite halvdålig under helgen.

Hade en mysig ölkväll på onsdagen med arekay-gänget + flickvännerna :-)

Ja annars har nog faktiskt inte så mycket annat kul hänt. 

Janne har fixat pass idag.. nu börjar det närma sig!!! Känns underbart! Äntligen lite ledighet. 

På lördag ska jag till Malmö med Lina (kollega, granne osv). Ska bli superkul! Hon kan Malmö väldigt bra så hon ska guida mig och ta mig till häftiga, skumma klädaffärer och accesoaraffärer osv. Dricka öl på möllan bla, bla. Äntligen ska vi ses ensamma efter jobbet! Har inte blivit av att vi haft tid och ändå har vi jobbat ihop sen januari. Men det ska det bli ändring på! Har en hel lista med roliga saker vi ska hitta på ihop. Hmm, undrar hur lång tid det kommer att ta att avverka den listan ;-) 

Nu sitter jag i pausen mellan mina lilla melodifestivalen-kurser. Bara två nästa onsdag kvar och sen ska det skickas in till SVT. Hoppas att någon kommer med!

Nästa helg blir det en underbar tripp till Linköping! Jag och kaanske Janne ska våldgästa Kajsa och Gustav :-D

Imorgon ska jag en sväng till Väla tänkte jag. Har inte använt presentkortet på H&M jag fick av älsklingen ännu.

Ha det så bra! Heej

RSS 2.0