Bla, bla, bla

Sitter med en enliterskanna med flädersaft och dricker med två sugrör för att dricka upp det fortare. Min hals är helt fuckad just nu. Blev dålig igår kväll och idag har varit en helvetisk dag på jobbet. Så jag försöker tvinga i mig vätska för att skölja bort min sjukdom. Det här börjar likna mina perioder i gymnasiet när jag var sjuk under nästan två år med några veckor emellan då jag slapp vara förkyld eller ha andra krämpor. Blää!
Så snart tar jag faktiskt och besöker vårdcentralen för att kolla så jag inte går runt med någon elak bakterie som man kan döda med penicillin eller något annat mysigt. Vart sjuk i nästan 2 månader nu från och till. Eller är det kanske längre?
Äh trött på det är jag iallafall.  
Och idag på jobbet var det väl iofs ganska lugnt eftersom det är höstlovsvecka så vi körde först film och sen en film till.
Sen lämnade mina kollegor mig för att gå hem. Den ena vid sin rätta tid att sluta och den andra två timmar för tidigt. 
Och när jag är ensam kvar med massa kiddos dyker det upp så sjukt mycket folk. säkert 30-40 ungdomar i 16-20 års åldern kommer in för att kolla på Azads krumping-(dans) undervisning. 
Så de var ju snälla alla ungdomarna men ja.. Hade varit jobbigt om de gjorde upplopp och jag själv 163 cm och knappt 50 kg skulle förklara att så kan de inte alls göra för det säger jag och jag bestämmer faktiskt här ;-)
Men det gick bra som tur var.

Inatt kommer Janne och Julia hem från Prag. Dom har haft det jätte mysigt, bara lite regnigt. Men jag kan tänka mig att Prag är minst lika charmigt när det regnar :-)

De åkte söndagnatt kl. 03.50 med båten till Helsingör och sen tåg till kastrup och sen flyg till Prag. 
Jag och Julia satt och spelade ett idiotspel på hamsterpaj.net i fyra timmar. Du är en liten apa som skjuter pil på ballonger så ska du lyckas få ner så många som banan kräver. Vi varvade spelet, 50 jäkla banor klarade vi. Haha, sicket teamwork det var! Janne låg och snarkade i soffan medan vi kämpade med spelet. Julia ville nämligen inte sova innan de åkte för då skulle hon inte kunna vakna när de väl skulle ge sig iväg. 

Igår var jag på teorikurs. Det handlade om fordonet den här gången. Alla vätskor och mekaniska grejer som bilen innehåller m.m. Jag var riktigt duktig och svarade på massor av frågor som läraren ställde. Och rätt hade jag också, så det så! Och på fredag är som sagt första körlektionen. Shit, undrar vad det blir för körning. Hoppas inte stadskörning för då kissar jag ner mig. 

Nä nu ska jag dricka lite mer saft. I morgon blir det Halmstad på schemat för att få hem Julia och kanske hälsa på Jans mor för första gången. Sen ska jag köpa en vinterjacka på MQ där också. Den är självklart slut i Helsingborg. 

Tjingeling!
Jag 14-15 år, rotade i arkivet ;-)
Same ;-)

Malmö + lite allmän uppdatering

Igår hade jag och Janne inget att göra så vi drog till Malmö en sväng. Shoppade på Weekday en del. 
Janne köpte två par jeans och jag ett par svarta tighta satin-byxor. Sitter så tight så ja, som ett extra skinn ;-)
Sen köpte jag en underbart fräck och vacker klänning. Riktigt rock n' roll om man bär den på rätt sätt. I like!
Janne ska fota mig i den en dag när vi känner oss kreativa. 
Sen lite fika, vandrande i andra affärer utan resultat och sen hem. Mysigt med lite utflykt i höstrusket. 

Soffan har jag ju glömt att berätta om kom jag på! Vi fick den i ett stycke vilket var väldigt skönt. Bara benen som man fick skruva på själv, pust och stön så jobbigt ;-)
Rummet är verkligen helt annat nu! Blir fortfarande lycklig när jag går in i vardagsrummet och ser den svarta skönheten stå där i all sin glans. 
Om vi tar bort ryggkuddarna eller vad man ska säga så kan vi ligga på rygg bredvid varandra i soffan. Inte helt fel när man jämför med den gamla klippan. Uscha. 
Det fick bli en liten bild som smakprov :-)


Kajsa i Helsingborg


Jag ljög i mitt förra inlägg som jag skrev för några minuter sen. Jag gör ett eget inlägg med Kajsa-helgen istället för det känns lättare ;-) 
Så glöm inte kolla inlägget under som innehåller min helg med Sara!

Kajsa kom ganska tidigt på fredagen vilket var skönt för då blev det mycket mer tid tillsammans. 
Slappade först ganska länge. 
Sen var det så här att Kajsa hade fyllt 22 den 4 oktober så hon skulle ju självklart få en födelsedagpresent vilket blev ett besök på restaurangen Oasen där jag betalade hela kalaset ;-D
Fondue i mängder! Var så galet gott så vi visste knappt vart vi skulle ta vägen. Mumma! Två timmar satt vi och åt. 
        
Lite marängsviss till efterrätt! 
Efter blev det dåligt vitt vin för min del och cider för Kajsa på hamnkrogen. Men jag klagade tillslut på vinet och då fick jag cider istället (även fast jag hade druckit mer än hälften av vinet). Det var en snäll bartender ;-)
___________________________________________________________________________________________

Lördagen gick vi en lång och mysig promenad längs havet. Vandrade sen vidare till Pålsjöskog och gick sen landborgspromenaden tillbaka till stan. Fika på Meny på söder och sen hem och laga mat. 
Vi var bjudna till Linas inflyttningsfest och tog bussen dit vid nio. Men först sminki sminki och drinki drinki hemma!
överexponerad jag vet, men träden hade verkligen de färgerna på riktigt! 
I like hösten.
      
     
 Allt svartvitt förutom jackan, PS i kameran ;-)
Bytt färg på hennes väska från gul till brun..höhö. Ser ut som mocka :-P
    
Ser ut som om hon står vid en kuliss, skogen ser helt magisk ut här.
      
Don't ask.. Hår i munnen tror jag ;-D  
___________________________________

      
      


Inflyttningsfesten var väldigt trevlig! 
På söndagen åt vi ännu mer för vi begav oss till Tivolis brunch. Mamma mia så mycket gott som vanligt! 
Som Kajsa skrev på sin blogg, hon rullade in i tåget till Linköping och jag rullade hem kan jag lova. 
Nästa gång får det bli ett besök till Linköping när jag inte är sjuk och febrig ;-P


Lat jag är, jag vet!

Ja nu får jag ju skärpa mig! Annars kanske jag förlorar en eller två av mina 5-7 läsare :-P

Jag gör såhär.. Jag lägger upp bilder från min och Saras helg först och sen min och Kajsas. Blir nog enklast. 
_____________________________________________________________________________________________

Sara i Helsingborg:

Torsdag kom Sara på kvällen och det blev lite vin och irish coffee. :-)
    

Fredag åt vi god frukost och sen var vi på Väla ganska länge. På kvällen bowlade vi och blev intervjuade av HD. Lite kul att vår första helg ihop såhär blev förevigad av tidningen :-)
,   (Från HD)  

Lördagen slappade vi och sen blev det ordentligt med party ;-) 
Hade ju aldrig tagit med Sara ut i Helsingborg sen hon fyllde 18 (Hon är 19 1/2 nu..oops) så det blev först PL13, ett ställde som Sara helt klart diggade eftersom det är en rock och synth-bar. 
Sen blev det The Tivoli där vi också hade roligt. Stack hem runt tre tror jag. 
Lite bilder från innan vi gick ut:
                

Sen blev det söndag och Sara åkte med bussen hem. Det blev en väldigt lyckad och trevlig helg!  :-D






Nästan betat av en grej på listan

Ja för idag gick jag till Karl-eriks trafikskola och skrev in mig. Så den 31 oktober har jag min första körlektion. Spännande :-)
Så visst, det är nog lång tid kvar innan jag har körkortet i min hand, men jag har iallafall tagit steget!
Och jag svettades som..vad säger man? En gris? Ja men jag trodde iallafall att det skulle vara kallare ute men icke sa nicke. Solen gassade på i flera timmar.

Helgen var jätte trevlig med syster på besök! Det blev disco-bowling med tidningen på besök. Självklart skulle de intervjua oss när vi spela. Så på fredag är vi med i tidningen ;-)
Lördagen blev det utgång. The tivoli och PL13. Mycket trevligt må jag säga! 

Annars har jag jobbat igår och håller på att städa lite. I morgon kommer soffan, ska bli riktigt kul att få den men kanske inte lika kul att montera den :-P

Bilder från helgen kommer när jag fått dom av Sara. Hon var flitig med sin fina systemkamera. 



Mycket man vill

Ja det är så mycket jag vill men känns som om det är någon kraft som är emot mig och inte vill att jag ska komma igång. 
Det kanske är så enkelt att jag alltid har haft det för lätt förut med att lyckas med grejer och helt plötsligt är det inte lika lätt. 
Jag menar, jag har växt upp underbart bra med en hel familj som fortfarande har lika mycket energi och kärlek som när man var liten, jag har vart ganska duktig på allt jag har gett mig in på, gymnasiet gick lekande lätt och jag fick betyg som var väldigt bra, jag flyttade och fick jobb nästan direkt, jag har jobbat och jobbar just nu med det jag egentligen vill jobba med i framtiden fast lite annorlunda bara... Så nu kanske det är dags att det ska bli lite kämpigt för mig? Storasyster Alexandra kanske just nu skulle vilja vara lillasyster och ha någon att rådfråga. Usch, jag är en sådan klassisk storasyster.. Ska alltid vara duktig och ta hand om alla och inte berätta om mina brister, för jag är ju trots allt storasyster och jag kan väl inte ha några brister? 
Äh, jag får nog helt enkelt ta ett steg i taget. Men jag ska erkänna att jag är så rädd, så sjukt rädd för att misslyckas. Eftersom allting hittills har gått som en dans på rosor blir jag så rädd för att det nu ska ta stopp. Tänk så misslyckas jag med körkortet? Big deal, tänker säkert många.. Bara att skriva upp eller köra upp igen. Ja jag veet, men hur kommer jag ta misslyckandet? Äh, körkortet kanske inte är en sådan jätte grej men insökningen till våren är lite ångest. Men så tänker jag att om jag nu känner såhär inför insökningen kanske jag inte ska bli det man blir på utbildningen? Men sen tänker jag på hur jag blir alldeles lycklig när jag berättar för någon vad jag vill bli och vad utbildningen kommer ge mig och jag känner verkligen att det här kommer jag vara bra på! 
Och sen å andra sidan.. jag är ju faktiskt bara 22, men man är ju lite lillgammal och glömmer lätt det. 
Hmm, jag kanske prövas nu, allt detta kanske är ett stort prov i livet som jag måste ta mig förbi. Även fast jag inte kommer in så ska jag ju faktiskt ta mig dit och göra alla de jäkla proven och visa upp mig "naken" inför en jury och de andra sökande. 
Fan vad jag önskar att jag var 17 eller 18 igen. Bara just nu, inte för alltid. 

Ja så med andra ord är jag en liten kluven Alex just nu. Som går igenom något ganska stort, fast ändå litet. 

Annars har det inte hänt så mycket. Var på rosa bandet-gala med kvinnorna på jobbet :-P 
Var la ganska roligt. Vi fick massa gratis grejer och sen ingick sittplats på matchen mellan HIF-KalmarFF. Det var roligt att få kolla på fotboll "på riktigt". Har jag nog inte gjort sen jag spelade fotboll själv. Alltså allsvenskans matcher.

Sen har jag fikat med Marie. Julia vär här fredag-lördag och vi slappade och åt gott. Massa film blev det också. :-)
Jag har köpt grymt snygga stövlar! Tycker jag själv då, hehe. Har varit på jakt efter ett par i nästan två år och en dag stod dom där framför mig. De är inga klassiska ridstövlar utan lite roligare. Äh, ni kan få se bild sen.
Igår köpte vi en microvågsugn. Jippie! Jag kan göra gröt utan att använda kastrull och annat jobbigt och Janne kan värma sina billys i micron istället för i ugnen. 

Nu till helgen kommer syster Sara på besök. Äntligen ska jag få gå ut med henne och visa utelivet här i Hbg. Hon fyllde ju 18 för snart två år sedan så det är kanske på tiden? ;-) SKa bli riktigt roligt!
Helgen efter kommer Kajsa, vilket också ska bli underbart roligt! Vi har inte träffats på läänge, för länge. Och då har ju soffan kommit så det blir dubbeltroligt den helgen!

Här kommer min "jag vill"-lista så får vi se om jag lyckas med något av det i framtiden.

Jag vill:
#Klara körkortet
#Få lusten tillbaka att spela massor på min gitarr
#Gå upp i vikt, vilket har varit svårare än jag trodde
#Ta mig igenom insökningen i Malmö och gärna klara det också
#Flytta härifrån med Janne till ett lugnare område. Börjar bli trött på att folk blir skjutna i huvudet på vår gata i princip.
#Vinna massa pengar ;-)
#Ha mina nära och kära närmre. (Den är svår den du)
#Lyssna mer på musik
#Tro mer på mig själv

Nej nu ska jag äta och sen sticka till jobbet. 
Men jag är en fighter så jag klarar mig. Jag är ju trots allt storasyster.

Ibland är allt upp&ner 

RSS 2.0