I did it again!

YEEEEEEEEEES!!!!! Jag klarade uppkörningen så nu har jag äntligen mitt körkort!!!!
Helt overkligt. Tänk att jag kan gå ner till bilen nu och sätta mig i den ENSAM och köra vart jag vill. Nä, det är lite för bra för att vara sant så jag fattar nog inte riktigt ännu. Har inte tagit min första tur ensam ännu. Får nog bli i morgon ;-)
Fick världens snällaste och trevligaste kontrollant eller vad fasen dom kallas från vägverket. Han var jätte rolig och snäll, och vi pratade under hela körningen. Sen när vi stannade på vägverkets parkering och jag stängde av motorn tittar han på mig och säger: Ja du är ju godkänd.

Det trodde jag faktiskt inte om mig själv, låter hemskt, men jag trodde inte att jag skulle klara både teori och körning på första försöket. Har klappat mig själv på axeln ett antal gånger idag. 

Så vi firade med en jätte god smörgåstårta, jag och älsklingen. Han är nog nästan gladare än mig känns det som :-D 

I morgon ska jag träffa Jenny halv ett och hänga med henne typ hela dagen hade jag tänkt. Ska bli kul!

Vi hörs!
Och du förresten, JAG HAR KÖRKORT!


Uppdatera tack!

Ja äntligen ska jag uppdatera lite. Inte meningen att dröja så men har haft en del att göra.

I torsdags startade Helsingborgsfestivalen och jag hjälpte till lite i stadsparken. Fast ja det blev verkligen lite för det var inga band som ville spela på en buss och bli filmade så jag hade inte så mycket att göra.
Umgicks lite senare med mina kusiner Magne och Elise som gick runt på festivalen. 
I början sprang vi mest runt och försökte komma ifrån regnet men det var inte så lätt eftersom det i vissa perioder öste ner.
Sen efter ett tag blev vi trötta på festivalen och satte oss på Café Viva och fikade och snackade. Sedan var klockan mycket och jag gick hem och Magne och Elise åkte tillbaka till Landskrona. Trevlig kväll :-)

Fredagen kom Helen vid halv tre och vi stack efter några timmar till Bishop Arms  och åt hamburgertallrik. 
Sedan hem igen för att dricka lite gott och snacka. Rikard och Emma var hemma i Helsingborg (Stockholm bor dom nu för tiden) och kom hem till oss och satt och snackade och drack gott. Jätte mysigt! Emma är skådespelerska på Dramaten just nu och om några månader ska vi (jag och Janne) hälsa på dom i Stockholm och gå på Dramaten gratis när Emma spelar i Askungen där och ha en rolig helg tillsammans med dom. Längtar redan! 
Sen stack jag och Helen ut på stan vid elva och testade lite olika uteställen för att sedan äta lite på Max och krypa till kojs. Vi somnade självklart båda två i soffan med kläderna på, haha. Nej vi var inte trötta?? ;-)

Lördagen var vi ganska sega och slappade på dagen. Det blev Pasta Pesto (typ som pastamannen fast godare och ett riktigt ställe och inte en vagn), sedan kom min vän Jenny med hennes studentkompis Sofie och vi hade en jätte rolig spelförfest med spelet "Med andra ord". Vi spelade i flera timmar! :-D Sedan blev det en runda med ett annan spel som heter "Vinna eller försvinna". Helen vann som vanligt, den jäveln ;-)

Klockan elva drog vi alla fyra för att kolla på Moneybrother på stora scenen. Grymt bra spelning!! Och han är ju inte fy skam att titta på heller så ja, trevlig timma. 
Sedan blev det The Tivoli med alldeles för mycket folk och sjukt hög musik så där var vi inte långvariga. Uscha så högt och trångt! Magne var med inne på Tivoli också förresten. Sedan stack jag, Helen och Magne till Max (igen) och åt lite för att sedan gå hem och snacka. Janne kom hem en halvtimma senare och vi satt uppe till fem och snackade. Inte Helen som somnade i soffan någon timma tidigare.

Ja och söndag åkte Helen hem vid 16.40. Trevlig helg som vanligt! Men... nästa år när festivalen är drar jag till Köpenhamn eller liknande för orkar inte ett år till i den här staden när festivalen är. Drar till sig så konstigt folk och det är nog roligast och man är 16-17 år och aspackad. 

Idag hade jag körlektion som gick bra! Det gäller ju att det går bra nu inför uppkörningen som är om några dagar..
Sedan tvätt och "lite" handlande på Willys (fyllt kyl, frys och skafferiet), sen stack Janne till jobbet och jag har kollat på tv och bakat scones. Fanns inget bröd så ja, vad gör man? Hehe. 

I morgon blir det massa körning med Janne och sedan kallops. Inget annat planerat.

Ha det gott! Nu blir det bilder :-) Helen har många fler bilder för Janne tog kameran i lördags så jag lägger upp från lördagen när jag fått bilderna.

Helen med supersnygg "tröja"!!

Spelet Vinna eller försvinna :-)


Fina paret Rikard och Emma!




Dagens video: Moneybrother med en av hans bästa :-)


Nymålat med lite halvnaket inslag

Ja igår fick jag och älsklingen ett ryck och bestämde oss för att måla hallen vit. Bra beslut kan jag säga nu när det är klart! Så ljust och stort det blev helt plötsligt. Innan var bara ena väggen vit och resten inågon mörklila färg som Janne tyckte var snygg för 13 år sedan kanske ;-)
Ja så Janne började måla, tröttnade sedan och jag fick ta över det mesta av jobbet. Men han gav sig på taket sedan och målade det. Taket får vi iofs ta en gång till sedan när vi köpt mer färg men det tar vi en annan dag.
Jag målade väggarna iklädd allt förutom byxor för jag hade inga byxor att måla i som jag inte var rädd om så det fick bli trosor. Porrigt I know, haha. Nej så farligt var det inte.

I morgon ska jag jobba på helsingborgsfestivalen. räddar Lina lite och ställer upp som videofotograf under hela dagen i morgon. Ska filma band som spelar i en buss och sen lite annat som händer. Sen klipps det ihop till en liten film som ska visas på lördag. Äh, jag har ändå inget för mig i morgon så kan lika väl hjälpa min vän Lina. Får ju träffa lite Multiteketfolk (personal) så det bli roligt! Synd bara att det ska regna hela jäkla festivalen.
Och på fredag kommer Helen! Ska bli så roligt! Kolla lite Moneybrother (jihooo!) och Salem al Fakir, Jenny Wilson osv. Lite intressanta spelningar i år faktiskt.

Nu ska jag lägga upp bilder här och sen fortsätta kolla på Lipstick Jungle, streamat över internet. Fantastiskt med streamade filmer och serier! Har du inte sett lipstick jungle så gör det. Personen bakom Sex and the city som gjort serien.


Ingen nakenchock än så länge ;-)




Oh my GOD! Nu blev det porrigt ;-D


Smickrande bild, jag vet, höhö.




Oj nu blev det för mycket väl? Nakna ben nu också! Nä fy på mig!


Idag på morgonen skulle Janne självklart ta fram kameran. Helt slut efter att ha målat halva natten ;-)

Dagens låt: Rolling Stones - Paint it black
(Var tvungen att köra på inläggets tema, hehe)



I did it!

Yes jag klarade teoriprovet. Fem fel hade jag så det var ju bra gjort av mig :-) 
Så jäkla nervös jag var när jag skulle klicka på "rätta provet". Ville inte klicka, men sen när jag gjorde det så kom det upp
godkänt med gröna bokstäver. Jihoo!
Jaha, nu är det bara det värsta kvar. Usch, redan nervös!

Idag har jag städat, vikt tvätt och lagat mat, det har ju varit så bra städväder idag. Bara regn och regn och grått. 
Och antagligen bli nästa vecka så med, och då är det ju helsingborgsfestivalen så det känns inte så kul.
Men vad som är kul är att Helen kommer! Börjar bli en tradition att hon kommer på helsingborgsfestivalen ;-D

Nu ska jag fortsätta kolla på Batman 2. Hade ingen aning om att Tim Burton regisserat den filmen! Har inte sett den 
på minst 10 år. 




Dagens låt: Nikka Costa - Like A Feather
(Lite party, svårtattsittastillatill-låt) 
Tyvärr lite dålig kvalité.



Jaha, nu gäller det

Ja i morgon klockan elva sitter jag och gör mitt teoriprov. Hmm, kanske dumt att skriva det här att jag ska göra det men misslyckas jag vet jag att ingen mobbar mig för det. Men jag kan typ allt, vet inte vad det finns kvar att inte kunna? Oj vad kaxigt det låter men ja, idag när jag satt och övade på datorn på körskolan så hade jag typ 4-6 fel max när jag körde massa repetitionsfrågor, och dom jag inte kunde har jag försökt att banka in nu ;-) Man får ju ha 13 fel så jag hoppas att jag klarar det gränsen. 
Så ja, nästan hela min dag gick åt till att sitta på körskolan. Först körlektion i två timmar och sen teori i typ tre. Fy satan, helt slut sen. 
Men dagen var inte slut för sen skulle jag och Janne åka till Svalöv till Fridhems folkhögskola och kolla på Julias magdansuppvisning. Det var super skoj! Hon var så grymt duktig, faktiskt duktigast av dom alla. Rätt kul skara hon hamnade i, alla andra i kursen var typ 40 plus och likbleka, och där stod Julia brun som en "nigress" och typ 25 år yngre än dom andra. Haha, rätt roligt. Men "tanterna" var duktiga dom också ;-)
Var där ett tag och stod och pratade med Jasmine (Julias mamma) och Måns (Jasmines sambo) innan vi var tvungna att skynda oss hem för Janne skulle jobba natt.

Och ja, där är han nu och jag sitter här. Hungrig som sjutton! Alltid hungrig nu för tiden. 
iiih, är lite nervös inför i morgon! Eller lite kanske är fel ord, massa nervös är jag nog egentligen, men säg inget till någon!

Nu ska ni få se lite bilder på söta Julia och sen blir det dagens låt. Hör av mig i morgon om resultatet :-S


Här sitter dom och gömmer sig bakom slöjorna. Julia i rosa längst bort.


Julia längst bort i guldbyxorna! Superfin var hon i sina magdanskläder!

Ja här får ni ett bevis på det jag skrev innan med blekfisarna och 40 plus ;-)


Bollywood-move!

Grymt fint halsband hade hon på sig här som var ett äkta som danslärarn köpt i bollywood! Hela syns dock inte. 


Tyvärr blev nästan inga bilder som Janne tog bra inne ifrån danssalen för det var för mörkt så därför blev det lite kort med dansbilder :-( Men Julia är ju så beautiful så man behöver inte så många bilder för att bli nöjd, hehe.  


Dagens låt: Mando Diao - dance with somebody
(Kanske uttjatad på radion men tycker den är grym ändå!)



Stand up comedy

Kom precis hem från "stand up comedy på verandan" på the tivoli som är gratis på onsdagar. 
Var där med Jenny och hennes kompis. Väldigt roligt! Riktigt bra komiker som uppträdde eller vad man ska säga :-)
Kvällen stora nummer var Marika Carlsson som var lika rolig som jag hade hoppats på! Sett henne en hel del på tv och där har hon varit rolig så jaa.. hon var rolig helt enkelt. 
Sen idag har jag suttit och kört teori på datorn på körskolan. Rätt tråkigt. Segt att man måste svara på 70 frågor, det tar sån jäkla tid! Men jag klarade den sista fasen iallafall som jag verkligen inte är intresserad av nämligen själva bilen. Inte fan bryr jag mig om hur kultrycket på en släpkärra ska vara eller om en bil är framhjulsdriven eller bakhjulsdriven, bara den går att köra! Nej okej.. det är la lite viktigt att veta men vissa frågor känns så onödiga. 
Så i morgon får jag la sitta hela dagen på körskolan och plugga eftersom det är dagen före den stora dagen. 
Känner mig tyvärr inte så motiverad just nu. HAr inte känt mig så pepp på något den senaste veckan, vet inte varför. Är helt enkelt inte så sugen på någonting tyvärr. Äh, det ändrar sig nog när pengarna kommer in, tror det är därför jag är lite deppig.

Nu ska jag plugga lite till teori, om typ framhjulsdrivna bilar osv ;-)




Dagens låt: Ram Jam med Black Betty. 
(Gott gung helt enkelt!)





Körlektion och teoriplugg

Ja idag hade jag körlektion, inte haft det på nästan en månad nu.. Det gick la sådär tyvärr.. Inte alls nöjd. Men det var nog en sådan dag idag när man inte ska köra bil för man är för tankspridd och känslig. 
Men jag ska köra mycket bättre på torsdag! Då har jag 2 timmars körlektion, förhoppningsvis på raken om han kunde fixa det :-) Måste ju bli 100% klar till uppkörningen om ca 3 veckor. Men om jag kör som jag gjorde idag lär det inte bli så, haha. 

Men sen efter lektionen satt jag vid datorn och gjorde teori. Det gick helt klart bättre! I morgon ska jag göra sista fasen och sen är det bara att råplugga på det jag är sämre på.. Typ frågor som kräver matematiska formler och kunskaper. Not my cup of tea!

Sen har det inte hänt så mycket idag.. Lipat lite över min ekonomi men förhoppningsvis skyndar sig alfakassan och ger mig pengarna så jag kan betala av skulderna jag skaffat. Blä, hatar att vara fattig! 
Men efter körkortet så ska jag finna mig ett jobb direkt och jobba så fort jag får chansen! 


 Dagens låt: The Bird And The Bee - Fucking Boyfriend 
(Super bra enligt mig!)



Trött

Idag har jag varit så sjukt trött hela dagen. Vet inte varför. 
Jag och Janne har åkt runt lite idag. Först lämnade jag mina Multiteket-nycklar, så nu är det slut på riktigt eller vad man ska säga, sen åkte vi hem för att jag skulle till arbetsförmedlingen, sen stack vi till en loppis, sen åkte vi till Max och åt, sen handlade vi lite, sen åkte vi hem, sen somnade vi för Janne var tvungen att sova innan har stack till jobbet för att jobba natt, sen vaknade vi, sen pratade jag med Josse ganska länge, sen stekte jag blodkorv, sen åt jag upp dom, sen satte jag mig här vid datorn och kollade, sen började jag skriva här på bloggen. 

Ingen speciell dag med andra ord ;-)

Tänkte lägga upp en bra låt varje gång jag skriver ett nytt inlägg. Sen om du vill lyssna på den eller titta om det är video är upp till dig ;-)



 
Ser kanske inte så gott ut men jag gillar det! Riktigt bra kvinnomat med så mycket järn som det innehåller!
Hade inget att ha till men det var gott ändå.. 


Dagens låt är tjejen i The knife's soloprojekt. Dock inte hon i videon ;-) :


  


Bjarne och Grynet

Idag åkte Grynet och Bjarne hem. Mamma och pappa och eleverna från mammas och pappas jobb kom hit för att hämta Bjarne och Grynet. Det blev pizza och lite fika här innan dom åkte hem mot Lidhult och jag och Janne stack samtidigt för att hämta Julia i Halmstad och sen köra henne till Svalöv till Fridhems folkhögskola där hon ska gå på en magdanskurs i fem dagar. Roligt för henne! Hon ska bo på skolan och ha kurser under dagarna och sen har dom fria kvällar.
Jag har ju själv varit på jazzläger när jag var i Julias ålder och det var superroligt!
Fast vi var inte lediga på eftermiddagarna utan vi spelade från morgon till kväll. Och jag var för övrigt inte i Svalöv utan en skola ganska långt från Halmstad. 

Ja men som sagt har Grynet åkt hem och det är helt tomt här.. :-( Man är så van vid att ha henne tassande efter en när man går ut i köket osv. Måste passa henne snart igen, det är så mysigt!

Bjarne kom i torsdags och vi har vart lite på stranden ena dagen (med kläderna på), vart på Väla snabbt, kollat på film, vart på kopparhatten och vandrat m.m. Det var roliga dagar!
Han har gjort min nya header här på bloggen :-) Lite härliga egobilder som header är la nice ;-)
Sen har vi spelat in en musikvideo med mig som skådespelerska men den får ni se en annan dag!

Nu i veckan blir det mycket plugg inför teoriprovet! Lite nervös redan faktiskt.
Men jag tror det kommer gå bra :-)


Lite bilder från Råå strand först. Janne var fotograf och fotade mig en massa med håret flygandes åt alla håll i blåsten ;-)


Bjarne















_____________________________________________________________________
 

Nu blir det bilder från Kopparhatten där vi var igår. Janne har tagit alla bilderna!:


Fina Grynet!

Gammal kärlek rostar aldrig
Gammal kärlek rostar aldrig



Den här stigen följde vi :-)

Helt orörd bokskog

Bjarne drack källvatten! Super gott! Jag tog också några klunkar





Mitt liv som fästing

Igår (egentligen i förgår eftersom klockan är över 12) pratade jag med Josefin och vi kom fram till att om man skulle bli en fästing i nästa liv hade man fått ett väldigt tråkigt liv. Josefin lärde nämligen mig att en fästing kan sitta i 5 år på ett grässtrå och vänta på att ett rådjur eller liknande ska gå förbi. Fy f*n vad tråkigt att sitta där på grässtråt och vänta... och vänta... och vänta... För övrigt är fästingar ett väldigt äckligt djur enligt mig och jag fick plocka bort en fästing från Grynets öra igår. Den hade borrat in sitt äckliga huvud så djupt så Grynet skrek till när jag fick bort den. Uuurk.

Annars har det vart en lugn dag idag. Pluggat lite teori, vart ute på en lång promenad med Grynet, pratat med Kajsa i telefonen osv. Oerhört spännande jag vet. ;-)

I morgon kommer Bjarne hit, för nu har han tröttnat på att vara ensam hemma i Lidhult. Jag förstår honom, Så får se vad vi ska hitta på med honom fram till söndag?!

Nu är klockan för mycket och jag ska ta med mig Grynet in i sovrummet och sova. 

Lyssna gärna på min nya favoritlåt! Mysfaktorn är hög!

 

Vovve

Idag har jag pluggat teori på körskolan, varit ute på promenad med Grynet, lagat mat m.m m.m.
Ingen superspännande dag direkt. 
Janne har fått ett fint barskåp av mig. Han fick det i söndags. Jag köpte det på antikboden i Lidhult för 300kr.
Vi har velat ha någon barskåps-variant länge nu men inte hittat något bra. Men när jag var i Lidhult senast så hittade jag det fina barskåpet som är lite speciellt och sen fick pappa köpa det när jag bestämde mig för att ha det.
Så mor och far körde ner det hit när dom lämnade Grynet i söndags. Janne var inte hemma då så det blev en positiv överraskning när han kom hem och kollade in i vardagsrummet och fick se skåpet. :-D
Nu behövs det bara lite dricka att fylla det med och lite fina glas av olika varianter. 

Grynet på stranden

Barskåpet stängt

Barskåpet öppet

Spegel längst in, snajsigt värre!

En söt vovve

Här går det undan!


Haha, snyggt va? ;-)

Bilder från i lördags

En kopp kaffe för 49 kr är väl billigt? ;-) 

I det fina huset beställde man fikan

Jag drack jätte gott iste!

Söt servise! Egen kanna och allt!


Jag blev trött efter fikan och tog mig en tupplur

Ligger en söt liten gris i stugan om du kollar noga

Två getter fanns det också




Nu hamnade vi i Mölle :-)







Idag har vi vart på stranden (med kläderna på) med Grynet. Super mysigt! Men sen blev det för varmt för lilla Grynet så vi åkte hem och myste istället. Nu har Janne stuckit till jobbet så det är bara jag och gumman hemma ikväll.
Nu ska jag nog köpa glass eller något annat gott!

Idag fyller Sandra 23 år!! Grattis igen!

 
gammal bild :-)









Flickorna Lundgren

Igår var jag och Janne ute på en liten lördagstur med bilen. Det blev en tur till cafét "Flickorna Lundgren". Ett supermysigt litet café som får en må som en prinsessa! 
Sen åkte vi till Mölle och åt fisk och glass och satt i hamnen och kollade på solnedgången. Mysigt!

Här får ni lite fakta så ni kan öka på allmänbildningen lite!

Flickorna Lundgren är ett kafé som startades 1938 av systrarna Greta, Anna, Ebba, Marta, Rut, Britt-Marie och Ella Lundgren. Flickorna Lundgren som ligger på Skäret mellan Arild och Jonstorp i Höganäs kommun, är ett av Sveriges mest kända kaféer. Ett flertal kända gäster har besökt kaféet genom åren, där den mest kände, kung Gustaf VI Adolf var stamgäst mellan 1945 och 1973. Företaget har erhållit Gastronomiska Akademiens diplom.

Bakgrund 

År 1927 köpte Alexander och Anna Lundgren ett fiskartorp i korsvirkesstil från 1732 på Skäret. Torpet renoverades till fritidshus åt familjen. Under 1930-talets bistra tider fick familjen det svårt och för att behålla sommarnöjet startade de sju systrarna kaféet. Verksamheten utökades successivt och den ökade tillgången till bil under 1960-talet gjorde att kaféet blev känt i hela Sverige och Danmark. I början av sextiotalet var det bara tre systrar Marta, Britt-Marie och Ella kvar i verksamheten som drev det fram till 1989 då Ellas äldste son Mats Fejne övertog kaféet.

I närheten av serveringen ligger gästgivaregården Rut på Skäret, som en av systrarna, Rut, grundade sedan hon på 1960-talet hade avslutat sitt engagemang i kaféet.[1]

 

 

 

Bilder kommer sen när jag har tid. Nu måste jag städa vidare för snart kommer mamma och pappa med eleverna från jobbet för att lämna Grynet och sen åka vidare till Hörby :-) 

Men jag tänkte ni ska få roa er med ett litet klipp från youtube.. Jag är mållös.. Just watch!

 

 

 

 


O'learys och beachvolleyboll

Idag har jag umgåtts med Lina!
Har varit jätte mysigt :-)

Först gick vi till O'learys och åt goda hamburgare och drack en öl.
Hon flyttar nämligen till Sunne i morgon så måste ju umgås lite innan vi inte ses på många veckor. 
Efter burgarna gick vi till Sundstorget där Mattias vår exkollega satt och väntade. Han tjej spelade beachvolleyboll mot Holland i en stor turnering där. Det var kul att kolla på! Bara kollat på vanlig volleyboll men inte beachvolleyboll när det är på riktigt. Grymma tjejer med massa muskler och snygg solbränna :-) 
Kul att träffa Mattias igen också. Tyvärr förlorade svenska tjejerna dagens match men dom ska spela igen i morgon bitti. 

Nu sitter jag hemma och dör av värmeslag! Sjukt varm dag och sjukt varmt inne i lägenheten också. Vet inte riktigt vad man ska göra för att bli sval. Duscha kallt hjälper ju inte för man blir ju ändå varm efter ett tag. 

I morgon vet jag inte vad som händer. No plans för tillfället!

Tjingeling!

Fina Lina!

Snygga brudar. Hon som står längst bort heter Emmelie och är Mattias flickvän.


Holland - Sverige

Mattias och hans kompis i bakgrunden!

Lina och jag fjöntar oss som vanligt ;-)

Här försöker vi se extra heta ut ;-D



Stranden igen med kusinerna

Ja det blev mer strand idag. Följde med Leif och mina två små kusiner till Örby ängar igen för mer sol och sandslottsbyggeri. Det var jätte mysigt som vanligt :-) Sen följde jag med dom hem och passade Algot och Agnes under tiden som Leif stack till gymmet. Men dom somnade nästan direkt i skuggen så det blev inte så mycket passning. 

Sen hem och umgås med älsklingen. Lagat mat och duschat av mig sand och salt och sen kollat teve. Så har kvällen sett ut hemma. 

Förresten! Glömt att visa vad jag och Lina gjorde för några veckor sen ju! Vi drev med oss själva och vår Småländska härkomst och gjorde lite Småländsk hiphop :-D 
Ni som känner mig vet att jag inte har sådan här dialekt på riktigt, hehe. 
Vi hade grymt roligt i studion och skrattade oss igenom inspelningen! Jag har gjort det snygga ironiska
 rap-beatet (bakgrundsmusiken).  Vi har bara på tre veckor kommit upp i över 100 visningar! Hahahaha, sjukt roligt!
Men Lina är väl populär på facebook och sin blogg där hon lagt upp youtube-klippet ;-) 
Det är bara en låt och ingen video, bara en bild som ligger på oss hela tiden, så ni inte trodde att ni skulle få se en video också. Så långt kom vi inte ;-D

Hörs! Yo, yo, yo



Och äntligen är vi framme vid dagen idag!

Ja nu får jag tipsa dig om att gå väldigt mycket längre ner och läsa för att få alla inlägg i ordning! Har ju uppdaterar en månad på en dag nu så det finns en del att ta igen ;-D

Igår hade vi avslutningsträff med jobbet. Men tyvärr saknades två.. 
Det var jag, mina exkollegor Lina och Mattias, min exchef Piia och hennes kollega Helen. 
Vi fick inte veta vart vi skulle utan Piia skrev bara att vi skulle iväg någonstans. 
Och igår gick bilen till Mölle! Åh det var en jätte mysig dag!
Först åt vi extremt god mat i Höganäs precis vid hamnen på en fin restaurang. Åt oss så mätta så det går inte att beskriva!
Sen åkte vi till Mölle och promenerade runt där. Det är så underbart vackert där. (Ligger efter Höganäs)
Tittade på dambadet som är ett nakenbad enbart för det kvinnliga könet. Hihi, det var jätte fint! Massa nakna tanter som hade en egen brygga bland stenklipporna där dom låg och stekte. Mattias fick självklart inte titta ;-)
Sen gick vi till en fin restaurang och fick jätte lyxig desert. Tyvärr visste han inte hur man gjorde kaffe, han som jobbade där så kaffet skickades tillbaka. Men efterrätten vad superb! Jag åt champagnebrullé med jordgubbssorbét och jordgubbar. 

Efter att ha hamnat i Helsingborg igen och sagt hej då till Piia, Helen och Mattias gick jag och Lina en lång promenad längs stranden och hamnen i stan. Köpte oss lite förfriskning att dricka och satte oss i hamnen och pratade om framtid och dåtid osv. Det var mysigt!
Lina flyttar till Sunne i Värmland på lördag så vi ska antagligen ses på fredag och kolla på damvolleyboll med Mattias. Hans tjej spelar på elitnivå i ett volleyboll-lag. 

Ja och idag har jag fått min saft färdig. Har 3 liter flädersaft i kylen nu. Den har stått och gottat sig i tre dagar nu så äntligen har vi fått dricka den idag! Mamma har en enorm fläder hemma som jag fick plocka från och göra egen saft.

I morgon kanske det blir stranden om det är fint väder. Annars sticker jag nog till körskolan och pluggar teori. Har ju fått allt bokat nu så snart är jag klar!

På söndag kommer Grynet! Jag och Janne ska passa henne i en vecka när mamma och pappa är med eleverna från jobbet på lite "semester" i Hörby. Inte semester för mamma och pappa eftersom de jobbar men för de utvecklingstörda är det semester :-)

Nuuuu är jag äntligen klar med uppdaterandet! Dags att umgås med min pojkvän lite kanske ;-)

Hej då för idag!



Stranden i söndags

I söndags hängde jag med morbror Leif, Åsa, kusin Algot och Agnes plus mormor och morfar som semestrar i Helsingborg till stranden. Jätte mysigt! Mina kusiner är så söta och mysiga :-)
Så jag lekte barnfotograf  hela dagen. Sen följde jag med hem till Leif och Åsa och åt jätte god mat där. Läste nog 10 böcker för Algot och Agnes sammanlagt. Men det är dom värda!

Åsa och Agnes ska bada

Agnes älskar att bada! Hon var uppe max tio minuter och sen var det ner i vattnet igen.

Hela familjen i vattnet.

Min mormor. Kan du tänka dig att hon fyller 81 år i år? Helt fantastisk! Dom generna tackar vi för ;-D

Mamma och dotter nybadade

Söta Algot 3 år gammal är lycklig när kusin Alexandra är med och leker med honom!

Far och son

Agnes snart två år.


Algot.

Söta Agnes ligger i vattnet och guppar med sin badring!

Och Algot ser hur cool ut som helst ;-)

Sötare får man leta efter!

Och min fräsiga morfar som också är äldre än vad man tror. 79 år gammal!


Avslutar med en fin bild på syskonen som badar.




Tillbaka i Helsingborg uppdatering..

Ja nu börjar jag närma mig idag, men har fortfarande lite att ta igen ;-)

I fredags träffade jag Jenny på kvällen för att ha lite picnic i stadsparken. Efter god mat och några öl började vi jaga solen för det blev lite kallt i skuggan. Så vi gav oss upp till kärnanparken och kollade på utsikten.
Sen bar det av hemåt och Jenny hängde med. Hemma snackade vi en massa blaha och sen blev Jenny hämtad av sina föräldrar som hade vart och dansat i Helsingborg. Jenny pluggar i Borås men nu under sommaren har hon varit hemma i Skåne men bor hos sina föräldrar i Påarp. 
Det var en mysig kväll som vi snart får göra om!

Bra jobbat Alex, Jenny suddig och bakgruden i skärpa ;-)

Smile!




Borta vid kyrkan bor jag!

Nu hoppar jag! ;-)




Fortsätter med min uppdatering..

Fast tar ett nytt avsnitt nu. 
Midsommarafton tänkte jag att det skulle få bli :-)
Jag åkte till Lidhult på torsdagen, dagen innan midsommarafton och stannade sen en hel vecka. Skönt att bara njuta av Småland lite grann och sola och ha det gott. 
Jag och Bjarne gav oss ut på äventyr på hans eu-moppe. Åkte över 3 mil och jag fick ut honom på 25:an, vägen alltså. Han hade aldrig åkt på så stora vägar innan så det tyckte jag var roligt! 

Okej, midsommarafton först!
Firade med hela familjen plus mormor och morfar. Sen på kvällen kom Lina och Andreas när vi grillade. 

Mormor

Midsommar för hela slanten! Bjarne har gjort den söta tigern i högstadiet :-D

Mamma förbereder den goda maten

Och morfar passar på att vila ;-)

Och så Grynet så klart!


Lina!

Min söta lillasyster som kom hem från Borås

Mamma började klippa Andreas klockan tolv på natten ;-D


Och detta är dagen efter men var tvungen att lägga upp den! Min stålmormor åker moped med Bjarne. Hon älskade det!

_____________________________________

Efter en vecka i Småland avslutade vi med att åka till stranden. Tönnersa åkte vi till och låg där i lagom många timmar. 
Badade tre gånger i det 15-gradiga vattnet. Fy fasen vad kallt det var! Benen domnade bort helt.
Sen skulle Leif hem till Helsingborg efter att ha jobbat i Lidhult i några dagar så det var perfekt med gratis färd hem!
Mötte upp honom i Snapparp och sen bar det av hemåt. 

Bjarne spänner musklerna i bilen, haha. 

Fina Tönnersa

Dags att bada i det 15-gradiga vattnet :-/


Pappa visar hur kallt det är!

Mamma och Bjarne badar.

Jag och Bjarne kastade frisbee hela veckan och blev riktigt grymma!
 
BJ-arne var inte riktigt klok och började dyka i det kalla vattnet! För mig räckte det att doppa huvudet.

Min oerhört vackra fot!


Lekte med en effekt på kameran :-)

Samma effekt här, och mina oerhört vackra fötter igen!


Nu så!

Nu har folk sagt till mig att jag allt får uppdatera den här bloggen någon jäkla gång. En månad sen sist såg jag precis.

Nu börjar vi med Göteborg tycker jag.
Helgen med Helen var jätte rolig! 
Fredagen var vi ute och åt och drack gott. Sen satt vi i en park och drack lite vin och sen sprang vi runt och letade mat på alla möjliga ställen, haha. Vi var ute efter nattamat men det var svårare än vad vi trodde att hitta det vi sökte så det slutade med Sibylla. :-D Men det var förvånansvärt gott. (Inga bilder tagna på fredagen)

Lördagen stack vi in till stan och solade i slottsskogen. 
Åt jordgubbar, chips och drack öl i den heta solen. Mycket mysigt! Tittade även på alla djuren i slottsskogen så klart. 





På lördagkvällen var vi på en förfest hos Helens kompis. Vi blev ganska många där tillslut vilket var trevligt!
Men självklart var det bara jag och Helen som ville till Nefertiti så vi hoppade över taxin och tog spårvagnen dit.
Där hade vi superroligt som vanligt!! Satt hur länge som helst och kollade på ett dancebattle som höll på utomhus på ett litet dansgolv. Grymt duktiga killar och även de få tjejerna som vågade sig in i leken. 
När vi kom hem runt halv fem somnade Helen direkt i sängen med kläderna på, "jag ska bara vila ögonen". 
(Tyvärr inga bilder från förfesten)





Söndagen låg vi på Ramberget precis vid Helens lägenhet och solade. Skönt att bara slappa.
Nej just det! Innan Ramberget åkte vi in till stationen och träffade Josefin och hennes Johnny. Det var jätte trevligt!
Inte träffat Josefin sen julas och Johhny hade jag aldrig träffat så det var kul att äntligen få möta hennes prins. :-)

Sen åkte jag hem efter en pizza och var hemma ganska sent på kvällen. 
Får nog bli lite mer Göteborg i sommar innan Helen beger sig till Australien i september och stannar 10 veckor.

___________________________________________________________

Nu tänkte jag lägga in lite mer på samma inlägg men först ska jag hälla upp flädersaften jag gjort aaaalldeles själv på flaskor! Sicken husmor jag är, jag vet. ;-)

Ses sen!

___________________________________________________________

6/6 med andra ord Sveriges nationaldag blev jag och Janne hämtade i Helsingborg av mor och far och farmor som hade vart ute på äventyr på österlen med farmor som hennes 70-års present i två dagar. 
Som sista del av hennes äventyr fick vi följa med till Kullaberg. 
När vi kom fram åt vi rostbiff-mackor som vi gjorde själva eftersom dom hade med sig bröd, rostbiff, remoulad, rostad lök m.m. Supergott!
Efteråt åt vi varsin jätte god jordgubbsbakelse. 
Perfekt sätt att fira Sveriges dag på! Kullaberg är så vackert :-)

 


Janne, farmor och mamma

Janne, mamma och pappa



Farmor och mamma har roligt :-)


Jag och pappa. Lika? ;-)



 

RSS 2.0