städa bort karnevalen

Ja idag är det städdag. Fast vi lyckades städa bort det mesta igårkväll vid tio. Men nu ska studion och replokalen städas också! 
Karnevalen blev jätte lyckad! Vi satt i tisdags och hade möte, och vi önskade att vi kunde trolla oss tillbaka till två veckor innan karnevalen för så lite hade vi hunnit planera färdigt. Men, allt flöt på otroligt bra och det blev en helfestlig kväll! Alla i personalen var utklädda, helt galet utklädda, utan något tema. Vi gick bara in i kostymförådet och kastade oss på kläderna som hängde där, och perukerna och hattarna m.m m.m 
Jag slutade som en.. ja jag vet inte vad. Jag hade min gröna klänning på mig från början när jag kom till jobbet. Men sen hittade jag en illrosa glansig skjorta (björn min "chef" hade en likadan skjorta fast limegrön.. observera att det var tjejskjortor ;-D ) en rosa fluga med noter och g-klavar på, en glittrig hatt och.. ja ett underbart glatt humör! Ibland älskar jag mitt jobb. Visst, jag jobbade 10,5 timmar igår.. Men hur jobbigt var det egentligen när man tänker efter? 
Vid halv sex skulle folket samlas som ville vara med i karnevalståget. Gambiska föreningen var med och hjälpte till, de skulle även sälja sin mat senare på kvällen. 
Jag fick rigga allting som hade med musiken att göra uppe på lastbilen där gambiska killarna som spelar trummor skulle sitta och bonka. 
Vid lite över sex stack vi iväg och jag fick stå uppe på flaket med gambiska grabbarna för att kunna sätta på musiken när trummisarna slutade spela. 
I en och en halv timma satt jag där uppe och plågade mina öron. Herregud, jag var verkligen döv när jag kom ner där ifrån. Jag stod 30 cm från trummorna. Men sicket tåg det blev! Vi körde runt bland lägenheterna och berättade att det var fest vid halv åtta (skrek i mick), spelade hög sambamusik (och självklart lite juggo-musik och arabisk för att verkligen locka ut folket), blåste i visselpipor och massa annat som hördes mellan husen. 

Jag måste nog ha varit väldigt festlig igår för när jag stod uppe på vagnen och tittade ut över tåget så fick jag vid flera tillfällen en kamera uppkörd i ansiktet från människor jag aldrig sett. Dom ville helt enkelt föreviga mig ;-)
Sen vid halv åtta skulle ett sambaband vid namn Trio Latino spela utanför multiteket. Så vi kom tillbaka med hela karnevalståget vid den tiden. Vi på multiteket sålde hamburgare och korv som vi grillade och gambiska föreningen sålde något gambiskt. 
Trio Latino var riktigt grymma! Dom hade även 3 samba-tjejer som dansade med minimalistiska kläder på sig och fjäderhattar. 

Vid halv tio hade folket börjat försvinna och vi började plocka undan. 

Det blev en riktigt lyckad kväll! Heja oss på multiteket! 

Ikväll åker jag och älsklingen till Lidhult. Ska bli jätte mysigt! Vara där till lördag kväll tror jag. 

     
 till vänster min kollega Cesar och höger min chef Marcus. Lyckostar va? ;-)


Ha en underbar midsommarhelg!

/Karnevalsdrottningen


Tvättar

Ja idag var det äntligen våran tur att tvätta! Så jag har en tvätt igång nere i tvättrummet. Måste ner snart till den.

Janne är och klipper ett jobb. Hoppaa han kommer hem snart för saknar honom redan :-)


Igår tvättade vi bilen på insidan. Den är så skinande ren och fin nu! Tvättade även bilklädseln med sånt roligt skum. Nu luktar Rosa inte kossa längre.

Har även vart på vårdcentralen en runda i fredags för att kolla upp varför mina svullna lymfkörtlar i vänstra ljumsken som gör ont aldrig försvinner. Gjorde mycket roliga undersökningar.. eller inte. The girls favourite.. :-/
Även cell-prov för att kolla cancer. Men det tror jag ju knappast att jag har. Nej men dom har kollat allt dom kan men de tycker det är lite suspekt (som vanligt när det gäller knölar som sitter på mig).
Så nu slussas jag vidare till lasarettet för att sticka och ta vävnadsprov på lymfkörtlarna och kolla om det är något som är riktigt knas med dom. Låter lite läskigt att suga ut vävnad ur själva körteln. Urkafyamej.
Men förutom svullna körtlar som ömmar så är allt bra med mig!
På onsdag stänger vi ju multiteket för denna terminen. Känns underbart!

Midsommarafton på fredag med älsklingen i Lidhult! Ska bli så underbart mysigt! Vi är alltid så avslappnade i Lidhult. Mår riktigt bra. Slippa stans stress och måsten.

I morgon kommer lilla söta Julia hit och ska vara här till torsdag eller fredag morgon. Vi ska nog ut på en liten shoppingrunda ;-) Ska bli mysigt att ha henne här! Janne och Julia ska kolla på vår multikarneval på onsdagen också.

Nähä, dags att fixa tvätten!

vi hörs kära vänner!


Alex har gått och blivit med bil

Jaaa! Jag har köpt bil! Jag och Janne åkte till Lidhult i lördags, bara snabbt för att kolla på bilen vi funderat på att köpa. Och den var så fin så fin! Så vi beslutade oss för att köpa den. 
Men den är skriven på mig så det är jag som är ägaren. Känns skumt... äga en bil utan att ha körkort.
 Men anledningen till att vi köpte bilen är för att jag ska kunna börja övningsköra och skaffa mitt körkort så fort som möjligt. Och sen när körkortet är fixat blir bilen min på riktigt att köra runt med.
Det är en liten Nissan Micra jag har skaffat mig. 96:a med namnet Rosa. Anledningen till namnet är att Lina som vi köpte bilen av har jobbat mycket på bondgårdar som mjölkerska eller vad det heter, så det fanns en liten hint av bondgårdslukt. Så vi döpte bilen till Rosa för att den luktade lite kossa. ;-)
Men det gör den inte längre.
Ja så nu har vi åkt runt en massa varje kväll efter jag har slutat jobba. Finns mycket att upptäcka! Och allt blir så mycket smidigare när man har bil. Kan man ta sig till olika platser utan att behöva planera in bussresor och annat tjaffs.
Bara ta bilen och åka till kullaberg en söndagmorgon och ligga där hela dagen och mysa. Ååh! Är så glad!

Mycket på jobbet nu. Halvårsrapporter som ska in, musiklärare på skolor som jag ska prata med och informera om hösten, pappersarbete till medborgarskolan ska fixas m.m m.m m.m
Men jag räknar dagarna nu. Nästa onsdag avslutar vi den här terminen på multiteket med en stor multikarneval! Ska nog bli roligt. Sen jobbar jag till den 30 juni men inga ungar med i bilden efter den 20. Det är mest städning och planering vi ska hålla på med den sista veckan, så det blir nog rätt slappt och skönt. Kan inte tänka mig att det blir hela arbetsdagar direkt. Den 28 juni är det personalfest också :-) Picnic på sofiero med timbuktu, the ark, sahara hotnights m.fl som uppträder. Blir nog riktigt mysigt!

Nej, nu ska jag mejla till en skola här bredvid.
Bye bye!

 


misslyckad vargtass & födelsedagsfirande

Igår var det en seg dag på jobbet, men när jag kom hem från jobbet satt Janne och Olle och drack öl. Så jag föll för grupptrycket och tog mig en grogg, eller två. Sen skulle jag ge mig på och blanda en vargtass till oss allihopa... Haha, det gick inte som jag ville så jag fick blanda en Alex special istället. (fråga mig inte vad det var i den för det vet jag knappt själv) ;-)
Vi snackade roskildefestivalen och massa annat kul. Jag ska verkligen till roskildefestivalen, förstår inte det! Och det är mindre än en månad kvar nu.. hmm. Spännande. 
Sen gick vi till Punkten för att ta en öl och äta något. Maten var jätte äcklig, tyvärr, men ölen smakade öl. När klockan inte var så mycket gick jag och Janne hem. Vi skulle ändå gå upp tidigt för att åka till Halmstad.
 Olle   Haha!     
 jag är "cool" i Jannes ray-ban   A är starkt att dricka!
 Blandi, blandi   Vilken svensk skådespelerska är det som har gjort exakt samma pose som man har sett i tidningar och liknande? En känd bild som man stött på många gånger. Men kan inte komma på vem det är jag "liknar"?? Help me :-)

Idag skulle vi till Halmstad för att fira Julias 15-årsdag en dag för tidigt. Först missade vi första bussen och sen fick vi kuta till andra. Vi är alltid duktiga på att vara tidsoptimister.
Vi hade planerat att sitta i en park och äta pizza i solen och bara ha det jätte trevligt. Men vädret satte stopp för den planen så vi fick gå till Ida's och äta pizza istället. Men det funkade det också! Hon fick sina fina presenter som jag hoppas hon blev jätte glad för. En jätte fin adidasväska som jag gärna hade velat ha också ;-) Och sen gömde vi en massa andra bonusprylar i den. Verkade vara uppskattat!
Efter pizzan gick vi snabbt hem till Julia och Jasmine för att kolla busstider. Där stötte vi på en jätte, jätte sjuk Jasmine med ögonlapp. Uscha, hon var så förkyld och hade massor med infektioner i kroppen så hon kunde knappt resa sig upp. Så vi blev inte långvariga där. Krypa på dig!!
Sen åkte jag och baby hem med tåget. Det var en mysig dag :-)

 Söta Julia och hennes pojkvän Viktor!



Imorgon är det jobb igen. Vill bara ha semester nu! Men det är bara 24 dagar kvar och sen slutar jag.

Ha en trevlig torsdag!
Bye

Janne har hittat sig en ny älskling

Idag känner sig Janne extra manlig, för han har köpt sig en slagborrmaskin. Jag har inte sett honom så glad på länge! haha.
Nej så här är det.. Vi var först på rusta idag för att köpa en slagborrmaskin som kan borra i betong, för vi bor i ett äkta betonghus. Förra helgen köpta jag nämligen en spotlight till köket som måste borras upp i taket och pga detta var vi tvugna att köpa en borrmaskin så vi kunde få upp lampan någon gång.
Efter Rusta gick vi till Väla (det ligger bredvid varandra) för att gå in på IKEA och handla lite och självklart äta en köttbulletalrik! :-)

Vi var tvugna att köpa en rullgardin, Bambu pinnvävsjalusi, för att isolera oss från vår extremt störande granne. Han har inte alla flingor i cornflakespaketet. Och när man sitter på vår balkong och han är ute på sin så känns det som att vi sitter på samma balkong, vilket vi verkligen inte vill så.. vi bestämde oss för att sätta en rullgardin "mellan" våra balkonger eller vad man ska säga. Men när vi såg dom i bambu på IKEA märkte vi att man såg mellan pinnarna hur lätt som helst och att det inte funkade. Men vi hittade en naturfärgad rullgardin som vi kan sätta upp istället. Och vi kommer självklart bara ha den nere när vi är på balkongen, lite taskigt mot grannen annars.

Sen måste jag berätta om min härliga turdag! Jag har köpt cliniques tresteg-paket för rengöring av ansiktet på KICKS. Först köpte jag en veckas prov och fick där med en kupong på 95kr på det stora paketet som jag köpte.
Men när jag har tagit min låda och ska betala så säger hon i kassan:
Oj du tog verkligen rätt låda! Clinique har gjort fel med vissa av dom här lådorna så det finns en ansiktskräm i full storlek med som egentligen bara ska vara en liten, liten provburk, men du har fått orginalstorleken nu. Så grattis! Där tjänade du sjukt mycket pengar.
Jag: ??? Så jag får alltså den i orginalstorlek ändå?
Kassörskan: Ja, du tog rätt låda. :-)

Jaha? Ibland har man tur! Där tjänade jag 415kr!!! Så nu ska min hy verkligen blomstra! Gud, jag blir så glad när sånt här händer en. 415kr! Nej nu ska jag sluta tjata.. Men du hade säkert vart minst lika glad om det hänt dig, eller hur? ;-)

Nej ledig dag i morgon, sen jobba tisdag och ledig onsdag. Funkar faktiskt, hehe.
Nu ska jag och älsklingen kolla på Babel. Hoppas den är bra.

Sov gott kära läsare!

 grr, my rambo!    

  grr, observera my dagkräm för sick much pengar!

Scraatchi, scraatchi, scraatchi

Min käre pojkvän försökte lura mig igår att han såg på tv:n i Prag att ungarna där hade en lek som kallades kattens klo. Det gick ut på det här enligt honom: Barnen drog av en bit av nageln (En sån vass bit man kan lyckas bita/dra av från nageln) och sen skulle man riva varandra med nageln på typ armen samtidigt som man sa: Scraatchi, scraatchi, scraatchi! (Med Tjeckisk brytning)
Hmm.. Han är inte frisk ibland men man skrattar så man får ont i magen! Så han sprang runt och rev mig med sin nagel och sa dom där skumma orden. Jag gick inte på det, men förstår heller inte vad han får allt ifrån. Bra skum fantasi helt enkelt ;-)

Igår på jobbet var det jätte negativ energi. Jag hade så ont i huvudet och vädret var inte så bra, ungdomarna var besvärliga och lyssnade inte och Hans skulle redogöra för mig hur dåliga vi i personalen var. Att vi inte hade rätt utbildning för det här jobbet och att han så gärna skulle vilja fixa så det blev bättre.
Ja, då får du skynda dig lille vän för din praktiktid går ut nästa söndag. *Mohahahaha*
"Jag är ju socialarbetare, eller jag håller på att bli eftersom jag pluggar till socionom och jag ser ju alla brister på er arbetsplats och allt ni gör fel" bla, bla, bla. Prata med min chef om alla hans brister och personalens brister och om hur dåligt vi sköter jobbet istället, så får vi se hur bra det går.
Jag sa till honom att ringa chefen och diskutera det med honom.
Chefen kommer bli jätte förbannad.
Hans, praktikanten,  ville vara här mycket i höst och hjälpa oss med våra "brister". Han kommer nog inte få sätta sin fot på den platsen efter att han pratat med chefen.
Usch, jag lägger för mycket energi på att bry mig om sådana här saker. Mår inte bra av det. Han får mig att må psykiskt dåligt, på riktigt! Vik hädan onda ande!!
Äh, om nitton dagar stänger vi multiteket för ungdomarna, stannar kvar i tio dagar till och sen är det semester i över en månad! Gött!

Igår efter jobbet var jag och Janne på en minigrillfest i Furutorpsparken (som ligger 3 minuter från oss). Jätte mysigt! Mycket roligt folk också :-)
Det var Mari och Andreas som styrde upp den. Och sen när det blev för kallt att sitta i parken så gick vi hem till dom och åt jordgubbar med glass och lite annat tilltugg. Nu är sommaren på G när grillfesterna börjar dyka upp titt som tätt. Müüsigt!
Nej men det var väldigt trevligt igår. Blev inte så mycket dricka, vilket är skönt eftersom jag ska till jobbet om två timmar.

Idag är det HIFs 100-års jubileum så stan är helt belamrad med folk! Runt halv elva var det tillställning med parad. runt 700 personer från 28 av Helsingborgs fotbollsklubbars allians medlemsföreningar traskade genom stan. Janne försökte lura mig (igen) att det var sverigedemokraterna som tågade genom stan. Haha, jätte kul.........
Jag gick inte på det heller ;-)
Nej men det är ett jäkla väsen på stan! Folk sitter redan på söder och dricker sig fulla. Aj, aj, aj. Hur ska detta sluta?
Tja, med en Alex på multiteket till klockan elva ikväll så jag överlever nog.

Janne är och jobbar med impulsedance på terasstrapporna. (trapporna upp till kärnan)
Han filmar när Orlando och andra från impulsedance dansar. har självklart också med 100-års jubileumet att göra.
 Men han är nog tillbaka snart, går nog fort.

På onsdag har vi planerat in ett besök till Halmstad för att fira Julia på hennes 15-årsdag! Ska bli jätte mysigt :-) Hoppas det är fint väder så man kan sitta ute och ha det trevligt. Julia är en sån underbar tjej så det går inte att beskriva! Är så glad att Janne har en sådan dotter. Kunde ju varit ett monster till dotter.. eller ja, ni förstår.
Men nu är det inte det, för det är en tjej som jag gillar supermycket! Hon kommer nog bli jätte glad för sin present!

Nähä, dags att duscha och lite sådant. Vi hörs! Scraatchi, scraatchi på er!

RSS 2.0