Måndag

Hade en väldigt trevlig helg! Jobbade lördag till sex med Cesar. Vi sjöng Karaoke, åt muffins, spelade teater m.m.

Marie var hemma från Kalmar så vi bokade en träff hemma hos henne och Andreas. Lite sitta och snacka och dricka vin-kväll. Jan skulle egentligen också följt med men han var så trött efter att ha varit i Halmstad och firat sin mors 70-års dag, så han stannade hemma. Men han missade verkligen en jätte trevlig kväll!

Jag och Marie hade mycket att ta igen, och sen vid tolv kom Björn och Carro som jag har träffat många gånger innan. Väldigt lätta människor att handskas med, trevliga och roliga. :-)

Gick la hem vid halv tre, fast då var ju klockan halv två för vi hade ställt om klockan.

Igår var jag och älsklingen uppe ganska tidigt. Vi tog en lååång promenad till Pålsjö-skog och sen självklart hem igen. Det var så vackert i skogen! Svårt att beskriva men för er som inte vart i Pålsjö skog kan jag berätta att den är väldigt känd. Känd för att vara en otroligt vacker lövskog. Vi blev som barn igen båda två. Gick och sparkade i löven på marken och plockade upp löv i olika färger och studerade de vackra mönstret som löven har. Satan att jag glömde kameran. 

Sen hemma mös vi, lagade mat och kollade på teve. 

Nu sitter jag på jobbet som vanligt. Regnet öser ner utanför. Gör ingenting, jag sitter säkert här inne. 
Idag är det teater här! En familjeföreställning för barn mellan 6-10 år. Supersött heter den visst. 
Blir säkert kul!

Jag har gjort något konstigt med min vänster axel/arm. Den domnar typ bort hela tiden och gör ont i perioder.
Kanske gjort något med muskeln? Äh, hoppas det går över. Har hållt på i tre dagar nu så börjar bli trött på det.


Dags att gå! 
Bye!

 
Tog ju som sagt ingen egen bild från pålsjö skog så fick plocka en från internet :-)


Jobbe å jobbe

Ja nu sitter jag här på jobbet som vanligt. Cesar har inte kommit ännu, trötter..
Idag är det VIP-lördag så det är medlemmarnas lördag. Vi ska sjunga karaoke idag och pynta inför halloween-festerna som är nästa vecka. Kanske se en film också, får se vad vi hinner. Men det ska bli mysigt :-)
Lördagarna är sköna för det känns inte som ett jobb. Det är bara tjejer som kommer, oftast iallafall, och alla är trevliga och snälla. Visst de är ca 13 år så lite kaxiga är dom ibland men det hör la till?

I torsdags var det tjejkväll här. Blev jätte lyckat! Jag och Lena (kollega) gjorde kladdkaka som vi bjöd tjejerna på och så kom ungdomsutredarna från polisen hit. Det är två mäktiga kvinnor som man knappt vågar se i ögonen, så respektingivande är dom. De berättade lite om vad för sorts brott och liknande som ökar bland ungdomarna och vad vi tjejer måste tänka på. Misshandel av tjejer i ung ålder ökar som sjutton. Tragiskt. Det är alltså par i 15-års åldern där killen i förhållandet slår sin tjej. 15-års åldern?!! Ska man inte ens kunna ha ett naivt förstakärleken förhållande nu längre? Skrämmande.
Sen berättade de även att sexuella "övergrepp" eller vad man ska säga mellan barn ökar. Typ killar som är runt sju år som suger av varandra... ... ... Jag förstår inte. Och tjejer som är lite äldre, kanske 12-13 ger sig på små tjejer på typ lekplatserna och tvingar de små tjejerna att ta på varandra och på sig själva m.m.
Usch jag mår så dåligt av att höra sånt. Och det sa poliserna, eller ungdomsutredarna att det beror på samhället och media osv.

När jag var sju år minns jag att jag hade lärt mig ordet knulla från någon äldre, eller någon i skolan iallafall. Så lekte jag med min kompis David som nu heter Simeon, ja strunt samma. Men så satt vi bakom soffan i vardagsrummet och lekte med något och så säger jag det förbjudna ordet och mamma kommer rusandes!
"Vad är det för fula ord du säger Alexandra?! Sådana ord vill jag inte höra i detta huset! Vem har lärt dig det? Vet du ens vad det betyder??"
Jag svarar skamset "Nej, det vet jag inte.."
"Nej just det! Det är ett jätte fult ord! Det säger du aldrig igen!"

Sen dess har jag nog inte sagt det många gånger ;-) Nej men jag visste ju inte ens vad det var för sjutton gubbar! Och nu sitter ungarna på lekplatserna och skriker: Sug din mammas fitta!
Ja det är sant, jag har hört det.. Och inte bara här på Drottninghög utan även i stan osv.

Och jag fick även veta när jag började gymnasiet att ungdomarna som gick högstadiet på en viss skola vilket jag inte skriver ut hade oralsex på toaletterna. Tjejer i åttan gick och ja.. du fattar på killarna på rasterna. 
Du vill inte veta vad din dotter eller lilla syster egentligen har för sig. "Åh nej min dotter skulle aldrig göra något sådant!" Haha, jo men visst. Hon kanske får sig en omgång på toaletten i skolan just nu. SJUKT!

Ska man inte börja mjukt längre inom det ämnet när man träffar sin första pojkvän? Nej nu jäklar sätter man på canal+ efter 24.00 och härmar dom istället för att testa sig fram försiktigt. Tänk så många tjejer, och säkert killar som gör saker mot sin vilja just nu. Jag kan säga att jag har aldrig vaknat upp med ångest någon gång när det gäller sådant och det är jag jävligt glad över. 

Jaa, förlåt var bara tvungen att skriva av mig. Men poliserna som kom i torsdags fick det verkligen att börja snurra i min lilla skalle. Yscha. 

Jahaa, imån är det söndag och jag är ledig. Måndag måste jag jobba för det är höstlovsprogram. Ska bli mysigt. Cheferna är i Gambia också så det blir extra skönt på jobbet nu faktiskt, haha. 

Imorgon blir det övningskörning till något trevligt ställe för lite höst picnic. Varm choklad i mängder! Mumma!

Vi hörs kära läsare! Hoppas jag inte var allt för vulgär av mig. ;-)

image221

 

Hjärt och lungräddning

Ja idag var jag på kurs med jobbet. Försökte få liv i döda dockor utan underkropp ;-) 
Det var riktigt roligt! Jag klarade examinationen också. Man skulle gå in själv med läraren och visa hur man gör när man räddar en människa, från punkt ett. Sen sluta med att köra "trycka på bröstet 30 ggr" och sen ge konstgjort andning. Jag klarade det så bra så. Sen var det ju inte helt fel att våran "lärare" var supersnygg. Snygga brandmän är trevligt att titta på. Se men inte röra. :-P

Sen efter jobbet hade jag bestämt träff med Jenny, så vi tog följe på bussen och stack hit och drack massa te. Det var riktigt trevligt!

Nästa vecka är det höstlov. Då är det höstlovsprogram på Multiteket. Jag ska la vara utklädd till monster och sånt härligt. Ganska kul faktiskt. 

Helgen var förresten väldigt trevlig! Bara jag och Jan hela helgen. Mys och lite shopping osv. Igår satt vi och lyssnade på bra musik och blev berusade av god öl och grogg. Han visade gamla musikvideos på youtube och sådant roligt :-)

Får se om tidningen kommer imorgon.. känns inte så faktiskt. 

Ett stort grattis till Kajsa som blivit faster! Weehoooo! Så mysigt!

Nu måste jag äta något, riktigt sjukt hungrig. 

Bye



Stå emot Facebook

Jag kämpar fortfarande för att inte falla jag också. Men det är faktiskt ganska svårt måste jag medge. Alla tjatar om att jag ska skaffa facebook förutom Josefin som säger att jag ska stå emot frestelsen. 
Men jag tänker så här förstår du, tänk nu om jag verkligen missar något som är jätte kul?
Det kanske bara är dumt av mig att vara envis och stå emot? Äh, jag ska försöka hålla ut ett tag till. 
Till och med min chef har det ju! Och Janne med för den delen, lite jobbigt att han har det och inte jag.. hmm..

Nå väl.. Det blev inget reportage i tidningen för det kom upp något viktigare att skriva om för Anne (reportern) men hon kommer antagligen nästa onsdag. Någon onsdag dyker hon upp, det är helt säkert. 

Idag har jag min coola nya klänning på mig, den randiga jag köpte på carlings. :-) Känns bra!

Annars är det en lugn helg. Vad som är planerat so far iallafall. 

Jaha nähä! Återkommer kanske senare!

 

Kändis

Ja idag ska man bli intervjuad och fotad, och mina ungar också då självklart ;-) Inte bara jag som ska stå i fokus.
Det är HD (Helsingborgs Dagblad) som blev nyfikna på min lilla melodifestivalen-kurs och ville komma och göra ett reportage om det hela. Det tycker jag är jätte bra för då blir det reklam om mig utåt och det behövs. Jag vill ju inte stanna här för evigt på Multiteket direkt så det kan vara bra att andra kulturverksamheter i Helsingborg vet om vad jag sysslar med och vad jag kan.

Ska kanske söka in till Fridhems folkhögskola. Känner att det är bättre att mjukstarta med musikstudier igen innan man söker in till det allra största. Jag vet ju ändå att jag inte kommer in första gången jag söker in till Malmös musikhögskola så då kanske det är bättre att testa en folkhögskola först. De flesta har ju faktiskt gjort det som sen söker in till högskolan.

Vad har hänt sen senast då? Jag har blivit alldeles för dålig på det här med bloggandet. Jag sitter ju ändå framför datorn varje dag på jobbet så..
Bjarne har vart här sen i söndags. Jag och Janne körde till Lidhult och hämtade honom, eller låt mig ändra lite på det hela. Jag körde till Lidhult ända från Hyllinge! 12 mil klarade jag helt själv! Köra in i Halmstad osv. Det här går riktigt bra! Jag måste få skryta lite och peppa mig själv. Förlåt om jag blir tjatig ;-P
Men det kan ju faktiskt vara kul att bläddra tillbaka i bloggen sen och kolla hur mycket jag körde osv.

Nå, Bjarne är iallafall hemma hos oss nu. Han är sjukt grym på att redigera! Jag trodde först att dom ljög när Bjarne visade mig modevisningen han klippt ihop. Men Janne hade inte hjälpt honom någonting knappt.
"Han har verkligen öga för det här" säger min älskling hela tiden.

Ikväll ska Bjarne bjuda oss på middag på Dickens. Ska bli mumsigt! Skomakarlåda blir det helt klart för min del, haha. Tar jag alltid, tråkig som jag är. Men jag lovar dig att det är himmelskt gott.

Till helgen är jag ledig. S K Ö N T !
Vet inte vad vi ska hitta på men att vara ledig lördag, söndag, måndag är skönt i vilket fall som helst, vad jag än hittar på.

Snart är det Halloweenfest! Eller ganska snart iallafall, den 2:e november.

Jag håller på med ett projekt nu. Jag försöker gå upp i vikt. Det är verkligen inte lätt vill jag lova. Men jag äter hela tiden och jag är så proppmätt hela tiden. Jag läste om hur jag skulle göra och det är lite kul att läsa för jag ska verkligen lyxa till det hela tiden. Småäta söta grejer, dricka rött vin varje kväll, äta efterrätter, äta middag väldigt sent på kvällen, äta fett fett och mera fett. Men inte farligt fett utan avocados, nötter och annat sånt.

Vi får la se hur det går. Måste ju träna också, men väntar på att få svar från chefen om träningskort.. bla bla..

Allt för idag! Heja mig att jag blir bra i tidningen! :-S

Mycket trevligt i GBG!

Ja det var en riktigt trevlig helg i Göteborg!
Åkte tåg dit som självklart inte skulle gå problemfritt.
Jag hade köpt min biljett över internet och fick då ett bekräftelsesms med mitt bokningsnummer.
Det enda problemet var att när jag skulle plocka ut min biljett från biljettautomaten så sa den att det var för få siffror och bokstäver som jag knappade in. Jag provade säkert 7 gånger utan att det gick. PANIK! Hade inte så mycket tid innan tåget skulle gå heller. Sprang in till Pressbyrån och testade där men hon sa att det itne fanns någon bokad på mitt namn.
När jag kommer ut från pressbyrån med gråten i halsen kollar jag på skärmen över ankommande och gående tåg. Ser plötsligt att mitt tåg går om en minut. PANIK igen!
Springer fort som fasen till tåget och får nästan hoppa in i det, så där som på filmer ;-)

Men det var ingen fara när jag förklarade för konduktören. Tur det.

20.20 var jag framme i Göteborg och blev uppmött av Helen och Sandra.
Josefin hade gjort iordning en riktig fin ostbricka hemma hos henne och Helen som var jätte god! Speciellt med lite vin till.
Satt uppe och tjötade till nästan fyra.  

09.00 blir man väckt för då ska vi upp och göra oss iordning för att sen gå ut på en lång shoppingrunda.
Köpte en del faktiskt. En kjol, en klänning, en blus, strumpbyxor.. ? Ja just det, ett par jätte snygga skor till Jan som var slut i hela Helsingborg. Det var nog det tror jag.

Sen efter shoppingrundan var vi helt slut. Slängde i oss en pizza och slappade i soffan.
Förfest som det inte var så mycket fart på, pga trötthet. Stack ut vid nästan halv två tror jag. Ställde oss i kön till Nefertiti, stod där i några minuter för att sen lämna kön. Vi hade fått stå där i ca 40 minuter för att komma in.
   
Sen stack vi hem igen, haha. Men det var trevligt ändå!

Söndagen var ganska lugn. Stack in till stan vid halv två för att vinka av Sandra som skulle hem vid två.
Vi tre som var kvar tog en fika och sen drog jag vid tre.

Det var iallafall en väldigt trevlig helg! Snart ses vi igen på Sandra och Alexanders Halloween-fest!
Både jag och Jan ska besöka Ljungby då, utklädda och vackra ;-D

Har väl inte hänt så mycket annat tror jag. Övningskörde till Center Syd för några dagar sen. Det gick bra!
Köpte en väldigt, väldigt häftig tröj-klänning eller vad man ska kalla det. Fräsig var den iallafall.

Ikväll är det ung torsdag på jobbet och Blå kamelen och ungdomsmottagningen kommer hit vid halv åtta för att prata lite och få igång en diskussion men ungdomarna. Ska bli roligt!

Imorgon är det lite personaljippo. Vi ska bowla (vilket jag aldrig gjort) och äta mat någonstans.. Så lät planen senast iallafall. Blir nog roligt hoppas jag!

Nåå, helgen blir lugn. På söndag ska jag övningsköra till Lidhult och hämta Bjarne. Han ska praoa på Jannes företag hela veckan. Göra reklam och musikvideos m.m. Blir nog superkul för honom!

Allt för mig! Adjö!

GBG here I come!

Jajemensan! kl: 17.57 sitter jag förhoppningsvis på ett tåg till Göteborg. Ska bli riktigt grymt roligt!
Pengarna bränner "på kontot" så behöver nog spendera lite på kläder och annat gott.

Sitter på jobbet nu. Har vart på Drottninghögskolan och lobbat lite. Sen har jag även vart en snabb tur på Dalhemsskolan. Gick riktigt bra! Hoppas jag lyckas få lite fler barn till mina kurser nu.

Jag är hungrig nu. Men vad ska lilla jag äta?

Kommer sakna min sambo massa när jag drar. Men det var längesen vi var ifrån varandra och fick sakna varandra lite. Det behövs! Nyttigt tror jag.

Jahaa du, har packat lite men måste packa lite till. Har typ en halvtimma hemma som jag kan stressa runt under.
Kommer säkert glömma hälften.
Men får iiinte glömma kamera och eltandborsten! Kommer säkert lyckas ändå.

Nä nu fåre vara bra! Får ser om jag rapporterar från Gbg eller hemma sen.

 Nya frillen
Old but fun!
Från februari i år :-)
Hade ingen bild på mig och Sandra :-/ Denna är också från februari!

Mysig helg

Helgen blev riktigt mysig! Efter jag hade jobbat färdigt i lördags stack jag hem, sov en kort stund och tog sen bussen vid åtta till Halmstad. Älsklingen och Julia hämtade mig på stationen så körde vi hem till Lidhult.
Eller Jan och Julia släppte iofs bara av mig i Lidhult för Jan skulle spendera lördagen hemma hos Julia.

Det var skönt att komma hem lite snabbt! Åt gott och kollade på tv på lördagkvällen.
På söndagen kom Kajsa och Gustav på besök! Jätte roligt!
Vi gav varandra lite presenter och åt tårta. Kajsa fyller ju nämligen år den 4 oktober så fick ju ge henne lite kak-tårta.
Jag fick massa kul av henne. Jätte söta plektrum-örhängen, vantar och mössa, ögonskugga och en peeling.

Sen åkte de hem och Jan kom vid fyra. Åt mat, drack espresso, tittade på tv och åkte sedan hem.

Igår var vi i Helsingör för jag skulle shoppa. Men den affären jag hittade i vintras som hade så sjukt snygga kläder hade förlorat stingen. Det var inte alls något kul där. Kanske något linne men det var för dyrt. 
Hittade ett par jätte snygga stövlar som jag kanske ska köpa snart. Ett par doctor martens. Trodde itne de gjorde riktiga damskor utan bara punk-dojor ;-D

Sen hittade jag en jätte läcker tubtopp som jag måste köpa! Och en tröja. 
Men sen är det ju faktiskt Göteborg till helgen så då blir det till att shoppa lite också... eller kanske mycket? hehe. 

Sitter på jobbet nu. Snart slutar jag, eller jag och Cesar drar lite tidigare. Orkar inte mer ;-)

Ska ut och köra lite bil sen. Undrar vad han kastar mig ut i för äventyr den här kvällen? Förra gången var det ju rondeller och motorväg + mörkerkörning. Jag kör INTE in i stan ännu, det ska han veta!

Nåå, det var allt för den här gången!

Bye bye! 

RSS 2.0