fredag igen

Gud jag måste sluta tjata om att tiden går så fort men.. nu sitter man här och det är fredag igen. Hmm.. 
Nåväl, en snabb uppdatering av veckan som gått. 

Måndag: Inget speciellt vad jag kan komma ihåg. 

Tisdag: Var på Jannes filmkillars premiär av kortfilmen bussrånarna. De går på ett särskole-gymnasium, eller hur man ska beskriva det. Min morbror Leif jobbar där så jag fick träffa honom på showen. Det pinsamma var att min virriga chef sa att vi skulle bl hämtade på Multiteket och bli körda till Filbornaskolan, men inte. Så vi kom en halvtimma för sent eftersom vi fick hitta bussar som gick osv. Missade filmen och fick istället se slutet av den andra showen. Blev körd hem av Leif och sen hände nog inte så mycket mer.

Onsdag: Var på Fredriksdalsskolan (en högstadieskola med ordentliga problem). Gillar inte att gå dit för man vet aldrig om mobilen verkligen är kvar när man lämnar stället. Behöver nog inte säga så mycket mer.
Träffade Jarle som spelar den mobbade Rogge i filmen Hata Göteborg. Han är musiklärare där. Efter en stunds snack kom vi fram till att han kanske skulle ta över efter mig när jag slutar på Multiteket. Blir ju jätte bra om han får göra det! Trevlig och vettig man. Man tror att alla killarna i Hata Göteborg är i min ålder men de flesta av skådespelarna är över trettio, är gifta och har villa och barn osv. Skumt. De ser ju inte äldre ut än max 22. 

På kvällen träffade jag Jenny och tog en öl efter jobbet. Det var trevligt! VI hade inte setts på säkert 2-3 månader så det var ju på tiden. Var på the tivoli ett tag. Sen efter två öl tröttnade vi och stack hem till mig och drack te istället. Mysigt :-)

Torsdag: Ung torsdag på Multi. Var trevligt! Elin från www.apberget.se var där och hälsade på och berättade om hur apberget funkar och vad det är för något. Två trevliga killar från Helsingborg var också hos oss och berättade om free-running som de är svenska mästare i :-D Det var otroligt coolt! De stod helt vanligt på båda benen och helt plötsligt slår de en bakåtvolt, bara sådär! Riktigt häftigt! Om ni inte vet vad free-running är så kolla in det. Man blir mäkta imponerad! 

Fredag: Idag har det varit lugnt på jobbet. Sänt radio med Fredrik. Det gick helt okej. Vi pratade om gamla konstiga lärare man haft. Jag berättade om Per Bö(er)glund som var biologilärare i högstadiet och om hans lattjo-lajban låda han plockade fram under sexualkunskapen. brrr, vidrigt. Och om Matteläraren vi hade under matte B-kursen i tvåan på gymnasiet. Alla i klassen förutom en fick IG, och det säger faktiskt en helt del om läraren. För sen när vår klassföreståndare gav oss en ny chans och sa att han istället skulle ta en snabbgenomgång av matte B så klarade vi alla det och fick G i kursen. Hmm, vissa lärare borde inte få vara lärare. 
Ja och nu ska jag strax bada, sen mysa lite med min sambo innan han drar till jobbet om två timmar. 

I morgon hade jag tänk ta en runda på stan efter yogan. Försöka hitta något nytt och kul till garderoben ;-)
Försöka hinna övningsköra, ringa till Kajsa och sen är det filmkväll som gäller. 

Ha en trevlig helg!


hunden, solhälsning och krigaren

I torsdags var jag på gymmet med träningsinstruktör. Underbart, underbart roligt! Jag är så arg på mig själv att jag inte gjort det här tidigare! Gymträning är verkligen något som passar mig. Tycker om att kunna träna själv och pressa mig själv till max i maskinerna. Min instruktör, Mischa, var jätte trevlig! Han höll själv på med lite studioinspelning så det flöt på bra med snacket.. vilket var skönt för jag var faktiskt lite nervös innan att jag skulle få någon kaxig eller svårpratad typ. Men vi babblade på! Så nu har jag mitt schema att följa och skriva ner hur många jag gör på varje osv. Och jag måste säga att jag förvånade mig själv, honom också verkade det som. Fick öka vikten på alla maskinerna flera gånger för jag kunde visst prata med honom när jag körde vissa vilket han sa att jag inte skulle kunna göra om han hade satt rätt vikt. Roliga maskiner valde han också. Mycket arm och rygg-träning, vilket jag sa till att jag ville träna mest.  
Men nautilusmetoden som dom kör går ut på att man tränar igenom alla muskelgrupperna och sen låter man de vila så musklerna hinner byggas upp. Inte träna mer än max 3 gånger i veckan. Helst bara två, och det passar ju rätt bra när man ändå jobbar heltid. 
Sen efter 2-3 månader byter man till nya maskiner. Ska köra roddmaskinen som konditionsträning för det mesta tror jag. Roligare än att springa. 
Så nu ska vi se hur lång tid det tar innan det börjar hända grejer. :-)

Men det var ju inte nog med detta.. ska man börja så ska man börja ordentligt så det blev ett 75 minuters poweryoga-pass i lördags med älsklingen! Haha, det var väldigt intressant må jag säga! Stå på huvudet, gå ner i brygga osv. Får gå ett par gånger innan man kan göra allt det där. Men annars gick det bra! 
Fast kom på mig själv i vissa ställningar att jag glömde andas, vilket är det viktigaste inom yogan.. haha! Var ju så inne i att klura ut var jag skulle ha varje kroppsdel innan det blev rätt. Men som Janne sa, i början är det jätte svårt att hålla koll på allting. 
Så nu vet jag vad jag ska göra varje lördag klockan 11.00. 
Man får träningsvärk på väldigt skumma ställen av yogan iallafall. Man ska inte underskatta poweryoga, fy så jobbigt. 

Men jag loovar att jag inte ska tjata här i bloggen om träningsresultat och sånt tråkigt. Bara nu jag är uppe i det blå! ;-D

Annars har helgen vart lugn och mysig. Fredagen lagade jag mat med förrätt till en trött baby som kom hem 21.00 från jobbet. Lyssnade på bra musik och drack gott rödvin. Ibland är livet härligt. Nu är han på jobbet och jobbar natt. 

Förlåt för att det inte läggs upp några bilder här på bloggen men min kamera är trasig :-( 
Fast vi ska köpa en väldigt trevlig ny kamera om någon vecka så då blir det fina och trevliga bilder igen! (canon G9)

Nu är biljetterna betalda till Lenny Kravitz!! Weee! Ska bli lagom mäktigt att se honom live i sommar med min darling :-D

Jobb imorgon! Sportlovet gick snabbt, precis som alla de andra veckorna. Och snart blir jag ett år äldre. 

Hej svej gåsleverpastej!





Krishantering + skapardag=trött Alex

Ja Gud som jag har sprungit runt idag! Hade jag haft stegräknare hade den nog visat en mil eller något liknande. 

Först klockan tio var det ett stort möte med information om krishantering. Ganska intressant. Handlade om vad en Helsingborgshemsanställd ska göra när en kris uppstår. Vart man ska ringa osv. Sen fanns det något, kommer inte ihåg vad det hette för tillfället, när man ska anmäla en händelse som inte innefattar personskada som kroppsskador men om man har blivit hotad eller någon har sparkat mot en fast inte träffar osv osv. Visste inte om att detta skulle anmälas till Helsingborgshem och vår chef, så vi ligger nog under med 50 sådana anmälningar. Jag har ett roligt jobb men samtidigt är det väldigt riskfyllt också. Mycket skumt och hotfullt folk som kommer dit. Höga ungdomar m.m.  

Sen när mötet var slut ca en och en halv timma senare skulle vi förbereda för skapardagen. Den skulle innehålla smyckesdesign, måla fritt, måla av ett känt konstverk, trycka t-shirtar osv. 
Från klockan ett till nästan halv tre var jag helt ensam om att sköta grejerna. Och det kom så grymt många barn (ca.20-25 på en gång) så jag blev nästan yr. "Alexandra, Alexandra, Alexandra, kan du hjälpa mig? Alexandra!! Sätt en krok på mitt halsband.. ALEXANDRA blir detta fint?" de flesta var från sex till tio år. Men hade en fyra-åring som sprang runt och kladdade överallt. Ge mig styrka! 

Sen efter tre kom jag på att jag inte ätit sen hav tio. Eller min mage berättade det rättare sagt för mig. Hade så kort stubin där i slutet... Hade även te killar som kaxade sig som fan och skulle springa runt och slå på varandra och tyka sig mot mig osv. Och så snackade de albanska med varandra heela tiden. Och inne på Multiteket pratar man svenska för att undgå missförstånd. Men de hade de visst glömt efter fjärde gången jag röt till på dom. 

De tre killarna var på min tv-spelsdag igår också. Fick tillslut kasta ut dom. Och då sa den ena killen som var/är värst:
- Du Alexandra, du ska inte tro att du är rolig. Ingen tycker du är rolig. Du kommer aldrig bli rolig heller..
- Nähä? Tror du verkligen att jag bryr mig? Tror du att det svider i mitt hjärta när du säger så? 
- Du är elak, en elak kärring.
- Ja jag vet, jag är djävulens avkomma..
- Äääh? Ööh, ja precis.. du är djävulen!
- Haha mmm..
- DU är en kärring, en riktig kärring, kärringjävel! Kritzchkutrgfg (något på albaska som jag nog inte vill veta vad det betyder)
... Sen gick dom. 
Härrrliga killar de där! Mina favoriter! hrmm...

Nåväl, det blev grymt mycket springande fram och tillbaka när man skulle vara alla barn till lags och hämta det ena och det andra. Men dom är söta. Dom som man inte behöver slänga ut iallafall ;-)

Ja nu ska jag försöka hålla mig vaken tills Janne kommer hem vid nio. Sen ska jag sussa gott. 

Träningen i morgon också. Lite nervös. Hoppas det är en kvinnlig träningsinstruktör! 

 I morgon är det även filmvisning på Multiteket. Och på kvällen är det Ung torsdag med rapp-konsert! (Vet att det stavas rap men det kan ju misstolkas då kanske, hehe.)

Hare gött!



Sportlov

Yes nu är det sportlov! Gött för alla som går i skolan och får ha sportlov. Själv får man jobba och underhålla de små sportlovsbarnen. Men det ska bli jätte kul! Idag är det sagostund och innebandy som gäller.
I morgon ska jag hålla i tv-spelsdagen. Kommer bli väldigt underhållande! Men det kommer även komma sjukt mycket barn för tv-spel blev dom inte direkt ledsna av att se på vårt sportlovsprogram. Så jag kommer nog få mycket att stå i. Hujedamig!

Ska få en ny studio till Multiteket nu!! Jihoo! Den förra blev ju stulen i somras. Men nu samarbetar vi med ABF och de ska betala för en helt ny studio som jag har fått plocka ihop. Du kan tänka dig att det är kul att få sitta och välja exakt vad det är för grejer jag vill jobba med ;-) Fast jag var väldigt snäll, för jag tog ganska billiga saker. Ändå samma programvara (Protools) men en lite billigare mac-dator (I-mac) osv. Om det hade vart för dyra krav hade nog inte ABF gått med på det.

Helgen sov jag och Janne bort. Helt underbart skönt att lägga nästan två hela dagar på att sova. Det behövdes känner jag. Vi var ute någon gång och handlade lite men annars var vi soffliggandes.
 
Är avundsjuk på Josefin som ska till Thailand och tillbringa 2½ månad där. Så skönt att komma till solen och inte behöva jobba. Okej, synd att det inte är gratis men... Ibland får man unna sig! OJ! Fick hotmeddelande av Helen ;-D Jag är självklart avundsjuk på Helen också för även hon ska ju till Thailand samtidigt som Josefin men ska vara där lite kortare tid. Ca en månad! Fusk det också!

Och Kajsa är och åker skidor i Axamer Lizum, Österrike. FUSKIGT!
Det var ca 3 år sen jag åkte skidor senast. Nästa år får det bannemig bli en skidresa. Jag har abstinens och blir nästan förbannad när jag är inne på sportaffärer och ser skidavdelningen. :-(
Synd att det inte blev någon skidresa till Thomas i Livigno. Så är det när folk skaffar nya jobb och annat folk pluggar. Men jag har ju faktiskt Prag att se fram emot.

Nej, nu får det vara bra för idag!
hej svej


     

Afterwork

Kom precis hem. Har varit och druckit öl och vin med kusin Magne som bor i Landskrona. Det var trevligt! Vi satt på hamnpaviljongen väldigt länge och drack gott och knaprade på massa nötter. Sen lite runda om fötterna gick vi till MAX och åt ett jubileumsmål. Mums! Man fick sjukt mycket för 57 kr. 

Idag var det lugnt och skönt på jobbet. Fick allt gjort som jag skulle få gjort. 

Saknar min baby som jobbar natten. Han kommer hem klockan sex. Får gå och lägga mig så går det fortare 
;-) 

Haha, lite lullig är jag allt för glömde bort vad jag precis skrev :-D

På torsdag ska jag på träningspass med en instruktör. Ska gymma. Ska bli spännande! Ska fan få tillbaka min elit-idrottskropp jag hade förut! Inte för att jag tränade så mycket förr men gymnastik under gymnasiet en gång i veckan och ett aerobicspass en gång i veckan var allt som behövdes för att hålla mig i trim. Hmm, folk säger att det blir svårare att hålla sig fit ju äldre man blir. Är 22 äldre?

Blää, nu får jag lägga ner det här innan jag skriver något pinsamt!

Köss och godnatt 

All hearts day

Tänk att det redan är torsdag! Det var ju nyss måndag.. den här veckan har faktiskt gått mycket fortare än vanligt! Redan helg i morgon. Snart är man trettio. 

JAg har världens sötaste och snurrigaste sambo. Igår när jag kom hem från jobbet öppnade jag dörren in till vår lägenhet och ser ett uppdukat bord i köket med massa tända ljus osv. Går in i vardagsrummet där det också är en massa ljus tända och ser en söt filur som sitter i soffan. 
- Grattis på alla hjärtans dag älskling!!!, säger han. 
- Men sötnos, det är i morgon det är alla hjärtans dag.
- Åh faan vad dumt.. ... ...

Men jag var lika glad ändå! För han försökte och lyckades, fast på lite fel dag. Men han var nära! Bara en dag ifrån. Så igår blev det god middag och god efterrätt och massa mys.
Idag däremot sitter jag här ensam för han är och jobbar. Så det var ju tur i oturen att han tog fel dag när de ringde från hans jobb idag på morgonen och sa att han skulle jobba idag. ;-D

Annars har veckan vart bra. Gått för fort som jag skrev innan men.. 
Idag var det ung torsdag på jobbet. Från 19-21.30 har vi ung torsdag för de lite äldre "barnen", 13-18 år. 
Nästan inga kom så vi satt och lyssnade på mysig musik från min ipod, åt godis och hade det nedsläckt med massa tända ljus överallt. Skönt att det nästan inte kom några. Satt och snackade massa med min kollega Stewart Johnson from the United states. Han är bara hos oss på tisdagar och torsdagar. Han är 2.06 meter lång och har vart basketproffs i USA förut när han var ung. Han är född 1944 vilket innebär att han fyller 64 i år (bra räknat, jag vet, hehe.) Men när jag skulle gissa på hur gammal han var gissade jag på tja, 38-40 kanske? Nee då visar det sig att han var 63 otroliga år gammal! Helt sjukt. Dreadlocks längre ner än hans rumpa (lika långa som mig nästan då med andra ord) och ring i näsan osv. Cool snubbe helt enkelt. Han har en fru som är 20 år yngre vilket betyder att jag och Janne ligger i lä där, och en dotter med henne som heter Precious. Men han har en son sen innan också. Det är kul att sitta och prata med honom. Hittade en bild på honom vilket inte är så likt dagens Stewart men ändå! Den här bilden är från 70-talet när han var som störst.
image259


Jaha annars då? Har ju inte berättat kom jag på att Prag-resan är bokad sen några veckor tillbaka! I maj blir det ännu en resa till denna underbara stad :-D
Längtar otroligt mycket. Den här gången ska jag ha mer pengar med mig till shopping, och får absolut inte missa det fem våningar höga huset med bara S K O R! Jesus Maria säger jag bara. Har börjat säga så nu för tiden. Vem har jag fått det ifrån?

Ingen radio i morgon heller, så att ni vet. Något fel på servern i Jönköping.  

Förresten är jag grymt trött på energi-slukare! Stay away! 

Puss och kram till er på alla hjärtans dag! 

image200

Händelserik helg

Veckan har varit lugn. Eller lugn och lugn, kurserna är ju igång så det har vart full fart! Har fått folk till alla mina kurser så det känns jätte kul!

I fredags körde jag och Jan till knutpunkten för att hämta Julia som har varit här i helgen. Janne sitter kvar i bilen och jag går för att hämta Julia. Istället för en glad Julia som man är glad att se möter jag en Julia med panik i blicken. 
Hennes väska är borta! Någon har hunnit ta hennes väska ur bussens bagage innan hon han dit. Jag springer åt ett håll och Julia åt det andra. Men det hjälpte tyvärr inte. 
Så fredagkvällen var väldigt blandad. Från skratt till tårar från Julias håll som hade massa av hennes favoritkläder med sig + allt smink. Stackarn! Men hon glömde bort det sen när hon lärde mig ett väldigt häftigt magdansmove, som jag faktiskt lärde mig väldigt snabbt! (stolt), Fast inte i närheten av hennes fart och talang. 
Janne stack för att jobba natten och jag och Julia hade en jätte mysig tjejkväll med massa tröstgodis och chips. Och så gjorde jag en god blandning till avocado som hon aldrig ätit men blev sjukt kär i! Får hon bjuda på hemma sen. ;-) 

På lördagen åkte vi till en jätte stor loppis på idrottens hus, efter många timmars sömn. Det fanns mycket kul där men köpte tyvärr inget. Me and my love regrettar det very mycket now after. Men Julia hittade en fin lykta för värmeljus.
Efter loppisen var vi värda en god och lång fika i stan. Mums! 
Kvällen gick och sen blev det söndag, vilket är idag. :-) Förresten! Tittade på efter bröllopet på lördagen! Sjukt underbart bra film! Om du inte sett den, SE DEN!

Gumman åkte hem vid halv ett och sen stack jag och min andra hälft till IKEA. Köpte massa kul grejer! 
Hittade en supersnygg micro också, men den var självklart slut. (Detta var ej på IKEA)
Skulle få in den nästa vecka igen. Måste ha!

Nu är han på jobbet. Stack lite innan tio. Alone again. Börjar vänja mig nu. Ska strax lägga mig.. är väldigt trött. Men när jag lägger mig är jag la säkert inte trött helt plötsligt. 

I morgon är det jobb igen. Lugn dag. Äta våfflor för det är våffelcafé för seniorer på måndagar!

Ha det så bra! Och när ni reser, håll en jäkla koll på väskan!

(Ringer dig Sassa, hade inte tid i helgen :-/ )

Helg i Lidhult och kursstart idag

Helgen tillbringade jag och min sambo i Lidhult hos mor, far, syster och bror.
Det var väldigt mysigt! Fredagen kom jag och Janne fram ungefär halv nio på kvällen.
Åt vindaloo som pappa gjort. Andreas och Lina kom även på middag. Mycket trevligt!
Vindaloon var så god så vi höll på att trilla av stolen! Förstår inte hur man kan laga så god mat.
Mamma var på tjejkväll med bastubadande, ansiktsbehandlingar, drinkar osv hemma hos hennes väninna.
Hon kom hem lite efter ett men då var det bara jag, Janne och pappa kvar i köket. Lina och Andreas hade åkt hem, de skulle förbereda ett bröllop de skulle vara ansvariga för.
Kvällen slutade inte fören halv fem :-) Så kan det gå när man har trevligt!

Lördagen sov hela huset rätt länge. Efter frukost tog vi på oss massa varma kläder för att sedan bege oss ut i kylan. Vi tog bilen till Odensjö som är en väldigt mysig by som ligger någon mil utanför Lidhult. Alla förutom Bjarne. Tyvärr var det så jäkla kallt och piskande snö som slog en i ansiktet så vi kunde bara vara ute ett litet tag. Tänkte egentligen promenera långt men det blev för kallt. Gick vid hembygdsparken en sväng och sen tog vi en sväng vid kyrkan.
Efter Odensjö tog vi en väg till Unnaryd, eftersom att ingen av oss hade åkt det hållet till Unnaryd blev det riktigt spännande! Stannade vid en fornlämningsplats som var väldigt intressant. Det var en sorts grav som man bara hittar vid områdena runt bolmen. Fräsigt!
I Unnaryd köpte vi fika som vi tog med oss hem. På kvällen åt vi jätte gott, spelade Buzz Moviequiz, och satt och snackade. Det blev inga halv fem den här kvällen inte.

På söndagen kom mormor och morfar för de hade varit och firat Leifs födelsedag i Helsingborg. De brukar köra inom Lidhult på vägen upp till Borås när de har varit i Helsingborg. Åt semla, pratade och hade det allmänt trevligt!

Sen vid tre-fyra åkte jag och Janne hem. Jag körde från Lidhult till Simlångsdalen. Längesen jag körde men upptäckte att jag kunde det riktigt bra! Som älsklingen sa: Det är nog bra att pausa lite ibland för att sen köra igen och komma på att det inte är så svårt!

Idag har kurserna startat här på jobbet. Men jag har bara bokning av studion idag så det kom inga. Skönt ;-)
Har haft en sån jäkla huvudvärk hela jäkla dagen! Inte borta ännu. Börjar bli trött på det. Trött är jag också. I morgon har jag rap-kurs för tjejer! Premiär! Ska bli roligt. Hoppas det kommer lite tjejer.

Väggen är förresten klar! :-D Jimi Hendrix tog sån jäkla tid att måla! Så mycket småpill. Men nu äntligen!

image256

image257

image258

Hej för idag!

RSS 2.0