Lite väl porrigt

Hittade en klänning idag till bröllopet.. eller ja det trodde jag iallafall. Jag och Janne var på Väla och kollade lite. Hittade en klänning på H&M som var jätte söt! Såg att den skulla passa så jag orkade inte ställa mig i kö för att prova den. 
Åkte hem sen lite senare. Testade klänningen och upptäckte att den var så genomskinlig att du såg allt.. Även fast jag tog på mig vita trosor (klänningen är lite sandfärgad eller hur jag nu ska beskriva den) så syntes allt! Fan. 
Så imorgon bär det av till Lund för att kolla in Nova och checka om Topshop har någon bättre klänning. Annars får jag lägga pengar på en underklänning att ha under klänningen från H&M. Blä, typiskt.  
Köpte ett par gula shorts också och dom passade. Tur det! Annars hade jag väl börjat böla ;-)

Sen när jag rotade igenom garderoben hittade jag faktiskt ett par ljusa Levis jeans jag knappt visste att jag hade. Gött! 
Fast ja.. självklart fanns det klassiska Alex-felet på jeansen. De var lite spruckna i rumpan :-P 
Men så är det att vara mig med för "stor" rumpa för midja osv så alla byxor spricker i rumpan tillslut. Men, jag tackar gud för min rumpa och ska ej klaga.. Men visst är det klassiskt ändå, hehe. 

Annars var helgen väldigt lugn och skön. Jag och älsklingen gjorde absolut ingenting igår. Spelade playstation och slappade. 

Nu ska jag äta nudlar, titta och teve och sen sova! 

Ha det gott!

Nu börjar det lida mot sitt slut

Snart är jag färdig på Multiteket. Bara 9 veckor kvar ungefär. Känns konstigt men samtidigt spännande.
Kanske har fått in en fot på Dunkers Kulturhus. Att få jobb där är väldigt bra för meritlistan så jag håller tummarna! ;-)

Onsdagen blev en väldigt mysig dag! Lugnt på jobbet, satt mest och pratade med 9-åriga Fanny nästan hela dagen.
Köpte en jätte fin tårta på Drottninghögs konditori som jag tog med mig hem till födelsedagsbarnet.
Hemma fanns Julia också! Jätte roligt och mysigt att träffa henne, var längesedan nu :-)
Vi åt god smörgåstårta med lax och annat gott, sen satt vi och slappade. När vi smält smörgåstårtan lite var det dags för nästa tårta. Nam nam!
Sen låg vi alla tre i sängen och kollade på en film. Men ingen av oss han se så mycket för sen somnade vi.
Julia blev körd tidigt till skolan igår och jag tvättade och sov om vartannat.

Igår hade vi en Islamolog på Multitekets Ung torsdag. Han berättade om islam och om kvinnans roll enligt koranen och vi gick även in lite djupare i hela djungeln med slöjan och om kvinnan måste ha slöja osv. Mycket intressant!
Det är så mycket man inte vet och vilken sida man ska välja osv. Jag hade ingen aning om att allt börjar med Adam och Eva enligt koranen. Men det roliga är att det är inte Evas fel i koranen att vi var tvugna att lämna paradiset utan Adams fel. I vår bibel är det Evas "fel" att Adam äter äpplet.. bla, bla ni vet. 
Men det är svårare att komma till paradiset eller himlen, vad man nu vill kalla det när man har dött, för en muslim än för en kristen. Lite tråkigt kanske ;-)

Äntligen Fredag igen. Ikväll blir det kanske lite tapas till ölen på The Tivoli med Lina, om hon nu inte åker till Lund. 
Det kostar 35:- för en öl och då får du även en tallrik med tapas till ölen till samma pris. Me like!

I morgon är det inget planerat. Jo kanske konsert i Backstagebaren på The Tivoli. The Negatives + The Southern Hostiles spelar. Har aldrig hört dom men det beskrivs som Good old fashion punkrock och Country Punk. Låter intressant! På med det röda läppstiftet och prickig klänning, hehe. Om jag nu hade haft någon prickig klänning vill säga. 

Söndag kanske det blir Malmö och shopping med älsklingen, om vi orkar. 

Nähä, nu ska jag göra något vettigt! 
Hare gött!
 


På jakt efter klänning

Ja nu har jag tagit över Kajsas dilemma.. ;-)
Ska på Jannes kompis Johans bröllop 31 maj. Det är FÖR SNART! Har ingenting att ha på mig. 
Sen är det ett bröllop till lite längre fram. Då är det Jannes systerdotter som gifter sig. 

Min helg var trevlig. Fredagen var jag och Lina och drack lite öl först på The Tivoli, sen hem till Lina (en trappa upp, hehe) för att äta chips och kolla på film. Blev en mysig fransk film med skådespelerskan i Amelie från Montmarte. 

Lördag runt tolv åkte vi till tjejmässan i Landskrona. Sicken besvikelse tjejmässan var! Allt var fokuserat på smink, hår och naglar. Jag som trodde det skulle vara lite "heja oss tjejer-anda, vi klarar allt" men näädå, allt var helt ostrukturerat och förvirrande. 
När vi kom dit och Lina berättade att det var hon som skulle uppträda som supertjejen Wilja var det ingen som sa: Åh vad kul att du är här! Vill du ha hjälp med något eller önskar du något speciellt?
Men istället var det en väldigt dissig stämning och hon fick byta om på en toalett.. 
Värsta publiken någonsin sen när hon väl uppträdde. Ingen respons och det var bara hårt sminkade, kaxiga små "Multiteket-brudar" överallt i 16-18års åldern. Så hon kortade ner programmet ganska ordentligt och sen stack vi där ifrån snabbt.

Man blir så trött på att tjejer/kvinnor A L D R I G kan organisera något utan att det blir kaos när de gör det själva. Hade det varit en man med och planerat och hjälpt till hade allting gått perfekt. Tragiskt! När fan ska vi lära oss att det inte är farligt att ge någon en ledarroll? Nej alla ska få lika stort ansvar för här är det ingen som bestämmer över någon annan.. 
Och därför blir det total kaos. 

Och något annat som var komiskt var att det stod "girls only" på planschen, men sen när man kommer in så står det självklart en kille och sköter ljudet och mixerbordet. Så jag skojar med dom och säger: Jaha, så ni har en kille på ljudet på tjejmässan? 
- Jaa, det finns ingen som är bättre än honom!
Hmm.. Man slutar aldrig att förvånas. 

Ja det var en trist tjejmässa med andra ord. 

Men vi hängde inte läpp för det utan skrattade gott åt dom, när vi gått därifrån, och gick för att träffa min kusin Magne som bor i Landskrona.
Åt mat ute och gick sen och kollade på Magnes lägenhet. Mycket snygg lägenhet! Högt i tak och fint fixad. Bra jobbat Magne! Sen åkte vi hem igen efter en lång promenad i Landskrona. 

Imorgon fyller Janne år och då kommer även Julia :-) Ska bli så kul för det var evigheter sen hon var här! Då ska hon få lite grejer från Prag som vi köpt. 
Blir ingen frukost på sängen för min älskling för han jobbar natten nu och kommer inte hem förens sex imorgon bitti. Blää, tråkigt. Jag älskar ju att skämma bort de jag tycker om på födelsedagen! Men vi ska ha en mysig kväll iallafall med tårta och annat gott! 

Var och letade efter klänning idag med Lina på stan. Gick inte så bra. Men ska antagligen till Weekday i Malmö på lördag för att kolla efter klänning. Dom har även sjyssta second hand kläder där. 

Nu ska jag sova!

 
Jag och Lina i Landskrona på tjejmässan. Hon är här utklädd och redo till Supertjejen Wilja!  

Så här ser hennes figur ut som hon skapat! Supertjejen Wilja!




Tjolahopp nu är det helg!

Japp nu är det helg igen. Sitter av sista halvtimman på jobbet. Fredagarna är alltid goa här. Sitter mest och pratar med kidsen och ungdomarna hela dagen och pillar lite med studion. 

Ska ha myskväll med Lina ikväll. Äta chips och kolla på film. Janne jobbar heela helgen, fast natten då. Men han sover till minst två så blir ju int eså många timmar kvar av dagen innan han ska iväg igen.

Har skaffat IKEA hemma-kort nu. Kreditkort, så nu ska det shoppas! Nej så kul ska vi inte ha det men ska köpa soffa och klädbyrå. Sen var det så bra så det blir räntefritt för oss eftersom det är jag som tecknar kortet och är under 26 så är det 6 räntefria månader. Och vi ska betala av allt på typ 3 månader. Grymt snygg soffa blir det. 

OCH det bästa av allt är att den 4 juni börjar arbetet med att helrenovera hela lägenheten!!!! Nu äntligen efter 20 år ska de fixa iordning vår lägenhet och totalrenovera den från topp till tå :-D Är så lycklig! 
Kommer bli en helt annan lägenhet. Den är så grymt sliten nu så det behövs verkligen. 
Det bytte precis till ett nytt fastighetsbolag som heter Heimstaden. Kvinnan som Janne pratade med på Heimstaden tyckte det var såå pinsamt att de inte hade fixat iordning lägenheten på så många år. Pinsamt är bara förnamnet enligt mig. 

I morgon ska jag antagligen på tjejmässa i Landskrona med Lina. Hon ska uppträda med sitt peppande självförsvar inför alla tjejerna som hennes figur superhjälten Wilja. Ska bli kul att se :-) 
Och så kan jag fixa mig en massa kontakter kanske med brudar som vill spela i band och liknande. 

Kanske bli lite Weekday i Malmö på söndag, om Janne orkar. Köpa klänning till bröllopet vi ska på. 

Ha det bra, heej! 

Var är min hotellfrukost?!

Ja gud så fort man vänjer sig! När jag vaknade upp i måndags hemma i Sverige förväntade jag mig ju värsta hotellfrukosten men det fanns bara det tomma kylskåpet i köket.. Typiskt!
Och att äta på restaurang varje kväll är ju inte fy skam heller. Slippa laga maten, plocka undan efter maten, diska osv.
Bara sitta där och vara trevlig och äta. 

Resan var underbar för er som undrar. Bättre än förra året eftersom vi nu lyxade mycket mer och kände till stan bättre. Vi behövde inte köpa något tunnelbane och spårvagnskort eftersom vi bodde ganska centralt så gick vi till centrum. Skönt. 
Jag orkar inte riktigt beskriva dag för dag men lite kortfattat kan jag beskriva.

Massa god mat, extremt mycket öl, Mucha-uställning, Salvador Dali-utställning, lite shopping, promenader på 3-4 mil varje dag, vackert väder, naionalmuseet, Judiska kyrkogården och alla synagogor osv, drinkar, hotellmys, champagne m.m m.m. m.m.

Här finns alla bilderna om ni vill se :-)  http://picasaweb.google.com/Sprallex/Prag7115

Nu sitter jag på jobbet och har strax sommarskivan. Hoppas allt är bra med er!
Skriver mer snart. 

Bye!

Packningen går långsamt framåt.

Ja jag gör inte många knop vill jag lova! Men lite kläder har hamnat i väskan. Janne är ute och ränner med olika jobb och det gör mig lite distraherad och nervös för jag vet någonstans att jag kommer få tjata på honom att packa sin väska klockan ett i natt. Karlar.. 

Någon var även väldigt snäll idag och glömde sin tvättid, så den tog jag så fort det är tillåtet att ta någons tvättid. Jäkla tur! Behövde verkligen tvätta vissa kläder innan vi sticker. Tack tvättgudarna!

Var även en sväng och klippte luggen på frisyrmakarna där jag alltid klipper mig. Men fick en mindre rolig kille som klippte mig idag. Jag sa nog till honom 3 gånger att jag ville ha luggen precis ovanför ögonbrynen.. tror ni jag fick luggen så kort jag ville? Noops precis. Kortare blev den men inte tillräckligt. Men jag orkade inte tjata mer efter tre gånger så jag sa att jag blev jääätte nööjd. Liar liar. Sen när han klippt mig färdigt och jag har små irriterande hår i hela ansiktet säger han: Ja du får lite hår på köpet när du går. 
Jäkla idiot! Tror han att jag vill ha mustasch och skägg i hela ansiktet när jag går ifrån frisörsalongen? Försökte få bort så mycket jag kunde innan jag gick men håren satt verkligen fastklistrade. Men idag var ingen dag för konflikter så jag betalade 60 kronor och gick därifrån. 

Nej nu ska jag fortsätta packa och tvätta! 
Hej svej!



Får inte glömma något nu

Nej nu snurrar det en massa saker i huvudet inför packningen. Får inte glömma något viktigt. Har lagt fram alla papper vi behöver och passen har jag koll på. Kommer säkert glömma något ändå som t.ex. tandborste. Sen får jag la antagligen packa åt Janne för han är otroligt kass på att packa, haha. Nervös som en liten pojke är han också inför flygningen. Det gick ju bra förra gången och det kommer det ju självklart göra den här gången med ;-)

Var ju i Göteborg från torsdag-söndag vilket var underbart roligt! Tack Helen för en rolig helg!
Torsdagen kom jag fram runt ett. Stack hem snabbt till Helen och la av mig all packning och sen drog vi tillbaka till stan. Vi skulle lägga några timmar på Universeum där ingen av oss hade varit på säkert 5 år. Det var roligt och intressant. Massa fräcka djur från alla världens delar. Sjukt mycket barnfamiljer och barnvagnar på hela stället men det fick man stå ut med. Efter att gått igenom havets djur, öknens djur, regnskogens djur drog vi till experimentdelen. Haha så fjöntiga vi var! Satt och spelade piano, lekte dj:s osv. 

Efter Universeum gick vi ut i regnet igen och gick till Heaven 23,  23 våningar upp i Gothia West Tower. Hissen gick så snabbt upp så det kändes som en attraktion på Liseberg. 
Där tog vi en lyxig drink och kollade på utsikten. När man skulle hämta sin jacka som man hängde in i garderoben för 20 spänn fick man den påklädd av personalen bakom disken i garderoben. Ojski! Aldrig vart med om. Det hade man ju kunnat göra till en vana ;-D
image339

Hem sen och fixa iordning sig för att sen gå till Tapas-restaurangen Manjana. Jag säger bara en sak.. Såå gooott! Galet! Jätte trevligt och mysigt ställe. Blev en del vin och en drink där. Sen gick vi till ett ställe som jag inte minns vad det hette. Det var ett sjysst loungeställe. 
Hem redan tolv för att sova och vara laddade för fredagen. 

Fredagen shoppade vi lite och åt och drack öl på stan. Solen sken och det var allmänt härligt :-)
Hemma på kvällen sen fixade vi drinkkväll och jag bjöd in Maria, en kompis jag började prata med över internet i sjuan eller åttan.. haha. Vi har setts två gånger förut och nu blev det tredje! Mycket trevlig tjej :-D Vi körde öl-spelet med kort tillsammans. Många goa skratt och sen drog vi ut. Hamnade på Uppåt framåt och var där ett tag. Sen lite hamburgare innan vi kom hem. Trevlig kväll! 

Lördagen sov jag och Helen länge, kollade på tv och tog sen en promenad upp till berget. Men var ganska kallt där. Upptäckte att vi var grymt hungriga så vi beslutade oss för att göra tacos. Mums. Kollade på en jätte bra film innan vi la oss som hette August Rush. Se den!
Skönt med slappdagar.

Söndagen gick mest åt i bussen. 

Nåväl.. Det var en kul långhelg iallafall! 

Idag har jag njutit ordentligt av att jag är ledig. Suttit på balkongen och bara softat. 

Om två timmar ska jag hålla Lina sällskap när hon tatuerar sig. Ska bli kul att bara kolla på och slippa bli plågad själv. Tänk så faller jag för någon grej och vill göra en tatuering till? Haha nej det kommer inte hända. 

Bilder från helgen kommer komma! Helen har bilderna på sin kamera så de dyker nog upp snart ;-)
Bye 

RSS 2.0