Blev en bra radiosändning

Dagens radiosändning blev riktigt bra! Visst lite komplikationer med det tekniska men bara för någon sekund! 
Lina pratade om vad som händer i helgen i Helsingborg, jag pratade om veckans band som var TD lemon, Fredrik hade veckans upplysning som handlade om offentlighetsprincipen och sen pratade vi om nervositet. Gick väldigt bra! Snacket om nervositet var roligt för vi berättade vad vi hade för egna erfarenheter och hur det utspelade sig.. t.ex handsvett, darrande ben, stamningar m.m. Bra och lätt diskussionsämne. 

Nu är Jan i Göteborg på filmfestivalen. Stumpen visas där för första gången! Pratade precis med honom i telefon och han hade sett färdigt filmen och stod nu med en öl i handen. Lite fuskigt tycker jag allt. Varför har vi inge öl eller vin hemma så jag också kan dricka något gott? Typiskt. Han kommer för övrigt hem inatt så jag ska inte vara utan honom massa dagar nu igen. ;-)
Det är även full storm ute! Blåser så mycket så man knappt kan vara ute. Skulle inte det ha kommit förra veckan?

Idag fick jag panik, riktig panik. Efter jag fick ny arbetsgivare nu fick jag även lite högre lön. Men när jag skulle börja räkna på hur mycket jag skulle ha ut efter skatt nu fick jag en ordentlig schock. JAG HAR FÅTT 1000:- FÖR MYCKET I LÖN I ETT ÅR! 
Nu skulle alltså detta betyda att jag skulle få restskatt på nästan 11000 när deklarationen kommer i maj eller när den nu kommer. Jag och min kollega Lena räknade på det och kom fram till att det måste vara så. 
Direkt ringde jag skatteverket och fick höra att jag var nummer 88 i kön. Grattis Alex, verkligen grattis. Men som tur var, var de 120 stycken som jobbade med att besvara samtal så det gick ganska snabbt. 
Kom fram till någon kvinna och förklarade mitt stora problem.
- Kan jag få ditt personnummer?... Ja men du har 32 i skatt nu 2008. 
- Ja nu jaa! Men måste veta vad jag betalade i skatt 2007, för jag tror han har dragit alldeles för låg skatt på mig. 
- Okej, vänta lite. Nej förra året hade du 32 också.. och på 15500 i månaden skulle det betyda att du hade ut ungefär 12000:- varje månad förra året..
- Ja men då stämmer det ju! Men, men.. jaha, gud vad bra. Då stämmer ju allt.. (Jag fattade vid det här tillfället ingenting)

Nu är det ju  såhär att jag har vetat lång tid att man tar skatten i procent på lönen du har och får då ut hur mycket du betalar i skatt och drar av det. Men ingen har lärt mig att de här med 32 är enligt en skattetabell och där visas hur mycket skatt som ska dras från dig beroende hur gammal du är och vad du tjänar. Kalla mig dum om du vill men sådant har ju alltid arbetsgivaren skött så man har ju inte behövt bry sig. Och när min kollega som har drivit egna företag räknar ut det och säger samma sak blir man lite nervös. 
Men sen fick man ju lägre skatt fom förra året när det blev ny regering osv.. Hade jag missat också. 
Så allting stämde och jag hade betalat in rätt skatt varje månad. Tabeller och grejer, vem håller reda på sådant? 
Står det att jag har en skatt på 31% så tar jag ju det för givet och räknar ut det som man har lärt sig. Nå väl!
Sluttjatat om det. Men jag blev iallafall väldigt nervös och lipfärdig för jag såg mina sparade körkortspengar flyga iväg till restskatten. Läskigt.

I morgon är det öppet hus på Multiteket! Du är välkommen om du kan ;-) Ska bara jobba några timmar så det är inte så farligt.  
image255

Lina som har målat bilden och gjort hela alltet. Hon är så grymt duktig på att teckna sina söta gubbar! Utbildad till höger och vänster inom layout och tryckteknik osv osv osv.

Nu ska jag äta något! Kämpar med att gå upp några kilon också, har jag gjort ett bra tag nu iofs. Men jag äter som en häst nu! Jätte duktig är jag! Förstår inte hur det får plats i lilla mig. :-D

Hare gött! Hörs! (ska klippa mig och färga på söndag, Jippiee!) 

Satan!

Ingen guldbagge fick åka med hem till Helsingborg i morgon. Jäkla skit! 
JAg var så nervös hela showen så jag höll på att kissa ner mig. Trodde ju att jag skulle få se min kära men han satt lite fel. Iofs bara 4 meter från scenen men ändå inte i blickfånget för kameran. Typiskt!
Men Nick såg man ju massor med gånger, roligt för honom. 

Jag har mått illa sen igår kväll nu. Blä, hoppas inte det är någon kräksjuka för det har jag inte tid med. Men kan vara en förkylningsbakterie som satt sig i magen, har hänt mig innan. Man spyr inte men mår så där jobbigt illa hela tiden. Gurgligt i magen eller vad man ska säga. 

Nej du, vet inte vad jag ska skriva mer. I morgon är det möte med Paul Vitting. Han är någon slags kulturchef som vi ska diskutera lite med. Blir nog mest snack om kulturfesten den första juni, som vi var med på förra året också.

Nu har vi hittat ett superbra hotell i Prag där vi kan bo! :-D Ligger mitt i centrum vilket underlättar. 

Ha det nu så mysigt allehoppa!



Kom hem med en bagge nu!

Jag pussade precis min sambo hej då. Nu bär det av till Stockholm och lite galaliv för honom. Måttligt avundsjuk är man ju självklart. Men jag får titta på honom på teve istället ;-)
Fast det är ju Nick Schröder som är nominerad till manliga biroll. Så det är han som får ta med sig en bagge hem om han vinner. Tror faktiskt att han vinner för det var inga jätte starka prestationer de andra nominerade har gjort. 
HEJA NICK!

Var ett tag sen jag skrev här, inte hänt så jätte mycket. Skulle egentligen till Lidhult i helgen med blev inte så eftersom Jan skulle åka idag på morgonen så blev det inte så mycket idé till att åka. Men vi får ta det senare. Kanske om två veckor?

Sände radio igår för Radio Live Helsingborg. Vi är tre som sänder och det gick faktiskt väldigt bra!
Hade iofs lite tekniska problem så vi blev 40 minuter försenade med sändningen men vi fick plats med allting ändå.
Nu har vi ett fast program vi kör som är: Händer i helgen, Veckans artist/band, Veckans upplysning, Veckans fråga, Veckans gäst och sen lite löst snack om allt möjligt. Så nästa fredag 15-17 får ni lyssna genom att gå in på www.radiolive.se och sen klicka på lyssna nu. 

Målat mer på väggen nu också, snart klar! Bara det sista på Hendrix kvar nu. 

Ja annars har nog inte så mycket mer hänt? Köpt en jävligt snygg väska över internet. Rules by Mary, heter märket. Riktigt läcker grön färg. Och sen hade jag tur med en grej när jag beställde. Beställde ett par trosor  i lila leopard, riktigt snygga och heta från miss sixty. När jag fick paketet låg det istället linnet i som är till trosorna! Trosorna kostade typ 150 kr men linnet kostade från början 900 kr men de hade sänkt det till 500 kr. Så det gjorde ju verkligen ingenting att de skickade fel :-D Jätte snyggt är det, man kan ha det vanligt till ett par jeans osv. 
Så där sparade man ju lite pengar. Hellre ett linne än ett par trosor. 

Köpte även en riktigt snygg bh:

       

 image253

 

image250
 Väskan är mycket snyggare i verkligheten, ser lite skum ut här i färgen och formen. 

 

image254och linnet som syns dåligt här. Konstigt ljus, mycket mörkare i verkligheten.

 

 image251

 

image252

 

Nåväl, nu ska jag frosta av frysen, för den ska hämtas i morgon så vi får en ny för den är kass. 

 

Kanske återkommer sen!

 

Bye bye!


Väggen del 2

Idag fick jag äntligen tid för att fortsätta på min vägg. Hela Bob Marley klar och har en del kvar på Pink. Håret är inte klart ännu och inte örat osv. Men det blir nog kalascoolt! Var lite orolig först att Bobban skulle se ut som en björn, för det såg ut så när jag stod nära och målade.. Men sen såg jag att björnen försvann mer och mer.
Ska fortsätta i morgon. 

Igår på basketen var det jätte kul! Lina spelade basket till hon var ungefär 21 så hon visste ju självklart hur allt funkade. Sen var hon även domare för yngre för hon har gått sån kurs. Så hon förklarade typ allt för mig ;-)
Men jäkla fart det var! Kul som attan att kolla på! Så efter ett tag när jag förstod allt så var man verkligen med i matchen! Men hbg förlorade med 3 poäng. Lite trist. Vi åt salta S som om vi va besatta! köpte massa och stoppade i oss. Haha. En trevlig kväll helt enkelt. 

Idag åt jag även min första semla för året. Gott! Fast det är ju mättande som en hel middag. Men jag "spelade" ju basket igår såå ;-)

Min pms är inte bättre idag. Började nästan lipa när Janne skulle sticka till jobbet vid åtta för att jobba natten. Så löjlig jag är men, jag blir sådan under den här tiden. Skulle Janne reta mig på skoj och säga att jag har en finne på kinden eller något liknande hade jag brustit i gråt och blivit super sur. Inte riktigt klokt. Men hellre det än ha som vissa andra som svimmar och spyr osv. Då lipar jag hellre en skvätt!

 Nu måste jag snart sova, kommer ju bli väckt klockan sex av älsklingen när han kommer hem och kryper ner under täcket bredvid en varm och trött Alex. Mums!

Hare gött, sov sött!

image245

Kursplanering

Ja gud, vi har planerat verkligen hela dagen. Helt slut är jag nu.
Igår planerade vi också men det var roligare igår. Jag klickar så sjukt bra med Lina som har börjat på jobbet nu. Hon är ju även min granne, bor en trappa upp :-)
Nej men det känns jätte bra! Skönt att ha någon som är lite yngre också.. Inte för att det är något fel på de andra som jobbar här men de är ju som mamma och pappa och äldre såå, det blir lite annat tugg än vad jag vill lyssna på. Hon är 27 så det ligger ju lite närmre i åldern.
Jag kan vara Sprallex när jag är med henne, och det är ganska ovanligt vill jag lova. Visst, jag är itne någon annan med annat folk men det är inte alltid man kan vara sig själv fullt ut, utan man lämnar plats åt den andra att spela ut eller så kan man helt enkelt inte spralla sig på det sättet.
Ja jag kan ju alltid vara mig själv med mina gamla godingar (ni vet vilka ni är) och självklart med min kära sambo, men ni förstår vad jag menar.

Sen börjar jag bli pms:ig nu med känner jag. Stör mig på vissa i personalen som ska hålla på och mamma sig över mig. Jaaaaaa jag vet att jag BARA är 21 men jag är ingen barnrumpa för det. Jag vet saker också, och har faktiskt jobbat här i ett år nu. Stör mig på sådant. När man ska "tycka synd" om mig på ett retsamt sätt med vilje och jävlas på ett otrevligt sätt. Blä för det. Hatar när folk som inte är min mamma ska mamma sig! Det är bara mamma som får göra det, så det så.
Men sen kan det ju också vara att jag är lite extra känslig just nu och tar allt som djävulskap som kommer från andra. Haha, nå ja. Det löser sig. Snart startar kurserna och då kan jag stänga in mig i studion och göra det jag kan utan att någon kan lägga sig i.

Ska på basketmatch ikväll! Jag och Lina har fått gratis biljetter till Helsingborgs, ja vad säger man? Elit-lag? nää?
Nej men jaa, typ allsvenskan fast inom basket. Har aldrig gått på en basketmatch förut så det ska bli spännande!
Men egentligen är jag för trött.. Men, men.. måste ju testa på basket också!

Imån ska jag ge mig an väggen! Rooligt!

Bye bye

Angelina Jolies läpp har förts över till min

Ja sicken underläpp jag har! Stor som jag vet inte vad! Har munsår. Fast mina munsår hamnar aldrig utanför läpparna, om ni förstår vad jag menar, mina hamnar alltid PÅ läppen.
Sketa snyggt, verkligen.
Men jag knarkar vectavir nu så det ska nog bli bra snart.

Idag på jobbet startade jag mitt projekt "måla kändisar på väggen". Har bara hunnit med konturerna än så länge. Men det blir supersnyggt och coolt! Ska förklara mer. Innan jul fick jag studion på jobbet nymålad i färger som jag hade valt. Det var vitt och trist innan. Ingen värme och ingen inspiration till att skapa. Men kände att det behövdes mer än bara nymålade väggar så jag kom på att jag skulle måla fyra stora musikpersoner på väggen som symboliserar lite olika genrer. Haha, Alex måla? Näää.. eller?
Ja nu är det ju så att jag inte målar på frihand direkt. Jag tar hjälp av en overhead men idén kan man inte skapa med en overhead så jag har ju ändå vart ganska estetisk och flitig ;-)
Så jag tänkte jag ska uppdatera här med hur det går och ta kort på väggen. 

 blev inte så bra blixtljus så ser lite mörkt ut.         
image243

image244


Så nästa vecka ska jag fylla i svart där det ska vara svart. Ser du vilka det är jag målat? ;-)


Nu sitter jag ensam på en fredagkväll. Har jag gjort i tre dagar nu. Janne jobbar ju natt nu på traffic-care och städar tågvagnar. Lite jobbigt är det faktiskt att bli ensam vid nio och sova ensam. Han kommer hem vid sex på morgonen men de senaste dagarna skulle jag upp 1 1/2 timma senare. Men han är anställd på timmar så han jobbar ju inte hela veckan. Men kvällarna är den tiden på dygnet vi har tillsammans så det känns lite, det måste jag erkänna. Det blir jobbigt sen när jag börjar jobba kvällstid för då ses vi kanske en timma om dagen innan han drar till jobbet. 
Äh, jag ska inte klaga.. Tänk på dom som har avståndsförhållande Alexandra, dom har det värre. 
.....fast.... sova ensam är fan inte kul när man är van vid att sova bredvid någon. JAg vänjer mig nog,
Nu har jag lipat färdigt över detta! 

Imån har vi en hel lördag tillsammans och det ska bli lattjo! Bara mysa och ta det lugnt hela dagen. Njuta av varandras sällskap, Spyr du över mig nu Josse? ;-D  haha. 

Nähä! Nu ska jag sysselsätta mig med något annat tänkte jag. 

Hej svej gåsleverpastej

Då var det nytt år ja

Ja 2008 är här som ni säkert vet, men tycker inte det känns så annorlunda faktiskt.
Hade lite folk hos oss på nyår, men inte så många. Det blev helt okej! Vi åt massa mat, drack massa dricka och pratade och vips så var klockan tolv. Ut på balkongen och skåla och sjunga lite och pussas lite till höger och vänster. Äta lite ostbricka efter det, prata lite och sen var klockan två och folk började dra sig hemåt.
Men det var trevligt! Mycket trevligt folk hade vi samlat ihop! Min kamera har gått sönder så kunde inte föreviga kvällen med ett enda kort tyvärr. Tråkigt jag vet. Vi som var så grymt snygga allihopa.

Jag kom hem från Lidhult i lördags. Hade ju en jul till med mammas syskon osv. På torsdagen kom alla (11 st) och vi firade morfar som fyllde år den dagen. Firade även mormor som fyllde på nyår. Tårtor i mängder och sen exotisk planka som var väldigt god!

På fredagen var det julafton igen så det blev dopp i grytan med massor av gott kött av olika slag, sen julklappsöppning. Jag fick bara present av mormor och morfar eftersom jag har blivit så "gammal" så köper ingen till mig nu. Men det gör inget, jag köper ju inget till dom heller då så... Alla barnen blev så nöjda så!
Efter hade vi glöggafton och jag testade alla blossas glöggsorter från 2003-2007. Favoriten var den som smakade
gröna äpplen :-D                                                                               


Lördagen åkte jag med Leif, Åsa, Algot och Agnes hem. Agnes är förresten den sötaste bäbis jag någonsin sett! Går inte att förklara hur vacker den tösen är. Bara 4 månader, snart 5.

Det var skönt att komma hem, hade inte fått träffa min sambo på en vecka nästan så det sved lite. 
Ja och nu är man inte ledig mer utan sitter här på jobbet helt ensam. Ingen här, kommer ingen förens vid ett tror jag. 

Jaha nähä, jag är så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen! Är inte van vid att gå upp vid halv åtta. Blä. 
Fast det är bara att vänja sig för så kommer mina mornar se ut fram till februari någon gång när allt sätter igång här på Multiteket. 

Hörs i veckan!  

RSS 2.0