Je viens de France

är lika med: jag kommer från Frankrike

Jag har klippt mig idag och ser ut som en syndig fransyska nu ;-)
Blev riktigt  bra! Eller jag tror det.. Har aldrig haft en frisyr som denna men alla sger att jag passar i det så hoppas det stämmer.
Älsklingen höll på att svimma när han såg mig, haha. Så det är nog ganska stor skilnad från förut.
"Nu är du som hämtad ur en plaza-tidning!" När det gått ett tag kommer han fram till en sak. "Jag släpper INTE iväg dig till Göteborg nu, inte en chans!" Jag gillar när killar är lite svartsjuka ;-D
Mmm, så kan det gå.

Hip-hop Jam gick bra idag på ung torsdag! Skönt. Riktigt mysig stämning.
Väntar på att min karl ska komma hem från Olle. Han ska ju bre mina mackor  även fast vi inte har något bröd. Får nog ringa Joe Labero så han kan hjälpa oss, svårt att lyckas annars. 
 
I morgon ska jag nog övningsköra till kopparhatten så ska älsklingen fixa picnic så vi kan dra dit direkt efter mitt jobb och mysa lite där. Hans idé, duktig ponke.

Jag är trött.. ska på något föredrag hela dagen i morgon med jobbet och massa andra arbetsplatser. För oss som jobbar med barn både komunalt och på andra sätt. Säkert itnressant, förutom att det börjar halv nio. Har inte gått upp så tidigt på myycket länge. Eller jo gick upp ganska tidigt eftersom jag skulle till frisören klockan tio idag men jaa, inte samma sak.

Nästa helg blir det lattjo!! Göteborg för hela slanten! Ska hälsa på Josefin och Helen :-D Så kommer Sandra också så det blir hela tjejligan som känt varandra sen ca lekis. Ska bli så mysigt! Umgås, festa, shoppa m.m.

Nu får det vara slut för idag. Lägger in bild på frisyren när jag har en bra bild och sånt larv.

Hare gött!

Sorry

Det har tagit lite tid för mig att skriva märkte jag. Inte meningen kära bloggläsare, som inte är så många men ändå.

I helgen åkte vi till Lidhult på lördagen. jag körde från simlångsdalen till Lidhult. Det gick bra! Janne trodde inte på att jag kört så lite som jag har, han sa att jag måste ljuga. Ganska bra betyg ;-)  ( ja, eftersom att jag inte ljuger)

Vi hade det mysigt hemma i Lealt. (Så säger de gamla Lidhult)
Drack irish coffe som pappa gjort.. min var för stark så jag fick inte i mig så mycket. Sen är jag ju inte så extremt glad i whiskey, men det är ganska gott ändå.
Vi åt ostbricka som jag och Jan hade med oss, slappade och hade det trevligt. Pappa började jobba klockan åtta på morgonen dan efter så det blev inte så extremt sent som det brukar.
Söndagen slappade vi med mor min sen vid två körde jag henne till jobbet och sen körde jag vidare hemmåt.
Hela vägen till Laholm! *tack för aplåderna, tack* Fast inte motorvägen till Laholm utan vi körde in et annat håll i Simlångsdalen som gör att man till slut hamnar i Laholm om man kör rätt. Efter den dryga timman bakom ratten var jag så slut så jag nästan var gråtfärdig. Hjärnan orkade verkligen inte mer. Det är så mycket intryck när man kör i början, speciellt när man kör på en väg man aldrig kört innan. Så i Laholm sa jag till Jan att det inte var kul att köra längre.

Måndag städdag.

Tisdag/igår jobbade jag. Möte i tre timmar.. .. ... ...
körde min första rondell och motorväg i mörkret runt tio på kvällen. Var spännande men nervöst! Blev nog 5 rondeller sammanlagt. Svettigt men mättande??

Idag har min roligaste men mest energikrävande dag varit.  Onsdag. Först kör och sen lilla melodifestivalen.
Det har börjat tre nya killar på lilla melodifestivalen, och de är inte lätta att handskas med. Speciellt inte med en av killarna som är en sådan besservisse och mobbare. Klarar inte av sådana ungar. Men efter han sparkat hypokondrikern Fabian ett antal gånger så Fabian låg och grät tog mitt tålamod slut.
Han fick höra ett och annat. Men Fabian var itne helt oskyldig heller men man behöver inte sparkas i magen för att någon är lite nyfiken.
Vissa ungar kan göra en så trött! Men han fick veta vad jag tycker om mobbingfasoner och hans fula ord som hoppade ur munnen på honom hela tiden.
Är han inte trevlig nästa vecka blir det synd om honom..

Så min onsdag som i vanliga fall brukar vara den roligaste dagen på veckan blev istället den jobbigaste denna veckan. Nå ja. Killar är killar helt enkelt.

Till helgen ska jag hem till Skogen igen! Jag kallar det fortfarande hem.. Det får jag va?
Kajsa fyller snart år och ska hem till skogen hon också! Så man har ju fått en liten inbjudan till kalaset :-)
Ska bli jätte mysigt!

I morgon är det ung torsdag. Jobba till halv tio.

Ha det så bra allehoppa!


Helgen är slut.. Igen!

Ja nu sitter man här på jobbet igen och skriver, haha. Ni måste tro att jag aldrig gör något alls, men vissa dagar är det helt galet körigt, men det skulle ju kunna ligga lite mer utblandat under veckan.

Först måste jag säga att jag är avundsjuk på kära Kajsa som verkar ha haft det underbart i Italien! Hade behövt lite sol och andra vyer just nu känner jag.

Till helgen nu då. Cirkus skratt var super lyckat! Ungarna älskade och jag var livrädd för att galningarna uppe i luften som kastar sig hej vilt skulle misslyckas och trilla ner och dö. Varför ska jag alltid vara så drastisk?
Dom hade ju faktiskt skyddslinor eller vad det heter så de hade ju överlevt, dumma jag.
Det blåste iofs full storm utanför cirkustältet så det var lite läskigt att sitta där inne och se väggarna nästan blåsa sönder.

Fabian 10 år som satt bredvid mig var värre mes och hypokondriker än mig. Först sa han:
Duu Alexandra, om tältet skulle blåsa ner och gå sönder, då skulle vi ju dö här under... eller hur?
Jag: Nej då Fabian, du kan vara lugn, vi hade krupit ut till någon av nödutgångarna och klarat oss. Tältet kommer inte trilla ihop.
Fabian igen: Duu, jag har jätte ont i käken.. Jag vet inte vad det är för fel, kan det vara farligt?
Jag: Nej då, det är bara du som ätit för mycket popcorn och godis. Ta en paus från godiset lite så går det nog över.

Fabian efter 5 minuter: Duu Alexandra, om jag får sån där farlig blindtarm nu, vad gör vi då?
Jag: Blindtarmsinflammation menar du?
Fabian: Mmm, precis. Vad gör vi då om jag får det precis nu?
Jag: Vi åker till akuten antar jag?
Fabian: Eller så ringer vi till min mamma (säger han stolt) 

Fabian efter 10 minuter: Duu, det gör ont här (pekar under hjärtat till väster). Är det något farligt tror du?
Jag: Du har faktiskt ont i magsäcken Fabian, bara för att du ätit så mycket godis. magsäcken sitter faktiskt nästan så högt uppe. Så när man tror att man har ont i hjärtat har man ofta ont i magsäcken förstår du.
Fabian: Jahaa! Jag trodde magsäcken satt här! (pekar där tarmarna sitter) Vad skönt att veta! Så då är det inte hjärtat man har ont i.. sicken tur.

Snacka om att ha problem som 10-åring! Han är 20 gånger värre än mig, känns rätt bra faktiskt ;-)
Jag sa till honom sen att han verkligen var en ordentlig hypokondriker. Då sa han att hans mamma brukade säga så till honom också. Haha! Måste vara fadern som ligger bakom allt.


Efter Cirkusen stack jag hem till Jenny på förfest. Hela ICA-gänget var där! Kul att träffa dom igen, var ett tag sen.
Satt och pratade och åt tårta för Lina hade fyllt år och sen vid tolv skulle dom vidare. Jag pallade inte.
Åkte med i taxin en liten bit och sen gick jag hem. Var så sjukt trött!

Söndagen slappade vi och åt pizza med Olle och Jenny.

Måndag städade jag som en tok! Den där mannen jag bor ihop med har en tendens till att skaffa sig utrymmen där han kastar in ALLT! Så nu är det ordning och reda. Fixade iordning i skafferiet också. Satte min pedantiska ICA-touch där också, så våga för satan inte plocka ut något från skafferiet utan att sätta tillbaka det på rätt plats! Är det frontat så är det frontat ;-)

Ja och nu sitter jag som sagt här igen. Dags för möte om en kvart. Blörk, dom är ofta lite väl sega. Men, men.. man måste ju ha möte för att kunna ha någon ordning på det här stället.

Hare gött gott folk!

Cirkus Skratt

Nu sitter jag på jobbet och gör ingenting som vanligt. Ganska skönt idag eftersom det är lördag.
Idag hade jag typ 10-15 ungar här som jag tog hand om själv. vi gjorde egna t-shirtar! Jätte mysigt.
Målade och tryckte och allt möjligt. Sen kom Lena lite senare precis innan barnen skulle gå hem.
Cesar skulle egentligen jobbat med mig idag och börjat vid tolv MEN han ringde 12.20 och sa att han hade feber m.m. så han kunde inte komma. Kände hur paniken kom närmre för ungarna skulle stå och banka innan ett och jag skulle ha dom själv hade han tänkt då?
Han sa att han försökt få tag på Lena men hon svarade inte. Jag som vet att vi inte vill svara när det ringer från jobbet när vi är lediga skickade istället ett sms och beskrev paniken.
Hon blev inte så glad över nyheten eftersom hon fick jobba 6 dagar förra veckan och nu isåfall 6 dagar denna veckan med och bara en dag ledig per vecka. Men hon var snäll och ställde upp ändå :-)

Men eftersom alla ungarna stack runt tre så hade jag och Lena inte så mycket att göra.

Hon frågar: Är du sugen på något? Något sött kanske? Eller är du hungrig?
Jag: Nej jag är inte hungrig, men något sött får jag alltid ner.
Vi tittar på varandra, greppar tag i våra handväskor och går mot ICA.
Där går vi runt glassdiskarna varv efter varv och tillslut plockar Lena upp ett paket vaniljgräddglass, tar en påse maränger, en tub chokladsås, färdig vispgrädde och sen tar vi varsin banan. Gissa vad vi ska göra ;-)

Som vi grisade oss! Slevade i oss det här goda, söta, sliskiga på en sekund och sen satt vi helt tysta med ett stort leende på läpparna.

Om en timme ska vi gå till Cirkus Skratt med nästan hundra barn! Vi fick hundra fri-biljetter som vi delade ut till våra kursmedlemmar och deras syskon. Dom blev jätte glada! Så om en kvart kommer ett gäng och sen ska vi gå mot cirkusen. Sex börjar den. Ska bli kul! Inte för att jag är så förtjust i cirkusar, clowner är inte min grej riktigt men va fasen, gratis är gott, eller hur?

Ledig söndag och måndag nu. Städa, städa.
Annars har väl inte så mycket hänt sen sist direkt.
Skulle egentligen till Lidhult till familjen i morgon meen, bilen krånglar så får lämna in den. Jag som saknar min familj så. Och så sa pappa att vi kunde äta kräftor. Janne blev superledsen med, mer än mig nästan ;-)

Nå väl! Nu börjar barnen och ungdomarna komma hit så får la sluta nu och vara lite social!

Hare gött!

Fiskarna på taket och fåglarna i havet

Allt blir fel idag.. Jag kan inte prata ordentligt. Var lika dant igår! När jag pratade med Sandra blev allting helt fel. Sludder och fel ordning på orden m.m.

Sitter på jobbet nu och gör ingenting.. Har en torr fralla framför mig med sådan där färdigskurna ostskivor på med marmelad. Vill inte äta upp den sista minnesbiten som min mormor alltid säger. "Ät nu upp den sista biten, det är minnesbiten förstår du. Äter du inte upp den glömmer du bort vad du heter."  

Jaha.. Idag har varit en riktigt seg dag. Inga ungar här som tur var, hade jag itne klarat av. Eller jo, dansgruppen Street bounce, var här och dansade men det är en riktigt trevlig grupp med tjejer i typ 13-års åldern.

Jag måste köpa en laptop.. fan, vill inte lägga pengar men annars kommer jag betala interneträkningen i onödan.
Eller det verkar så.

Nu drar jag och Cesar om en timme. Sköönt! Orkar inte vara kvar här nu. Imorgon är det kör och lilla melodifestivalen! Ska bli roligt att träffa mina små "elever" igen. :-D

Vill få mitt körkortstillstånd nu! Jävla länsstyrelsen. Eller det heter kanske handledarintyg? Äh, skit samma.

Nu drar jag! Tjingeling!

image210

Målarinnan Alexandra

Nu har ännu en helg paserat. Fast jag är ledig idag också, ledig varje måndag faktiskt.
Köpte hyllor på IKEA igår som vi ska ha på väggen i vardagsrummet. Dom har jag stått och målat hela kvällen igår. Vi ville ha dom vita men de vita var slut så vi bestämde oss för att måla dom själva. Jag målade hyllor, Janne spelade poker på internet.. rättvist va? ;-)
Nej men det var roligt att måla lite så det gjorde inget. Det kommer nog bli kalas-snyggt när hyllorna är på plats! Kommer se ut lite som en tandläkarmotagning men en snygg sådan :-D Äh, ni får se det färdiga resultatet sedan.

Veckan var väldigt rolig! Jag var iofs fortfarande ganska krasslig men jag tog det så lugnt jag kunde.
Är för den delen inte frisk ännu faktiskt, om ni har lust att tycka lite synd om mig.. hehe.

Nej men jag fick faktiskt ha min första Kör-lektion i onsdags! bara tjejer, men snälla tjejer. Kanske inte världens tonsäkraste kör men va fasen, dom bli bättre med tiden. Huvudsaken är att dom vill sjunga!

Sen efter det var det dags för min kurs "Lilla melodifestivalen". De kommer få tips och förklaringar av mig om hur man gör en låt. Hur en låt är uppbyggd etc. Men jag får inte hjälpa till med texterna de skriver. Sen när låten är färdig sjunger ungarna in sina låtar acapella i studion. Och allra sist skickar vi in bidragen till den riktiga lilla melodifestivalen!! Kommer bli jätte roligt!
Det gick super bra i onsdags på första kursen. Tjejer och killar i väldigt blandade åldrar. Vissa blev färdiga med sina texter på första gången! Inte illa pinkat. Så jag ser fram emot onsdag kan man lugnt säga.

Köpt ny dammsugare har vi också gjort, kan ni ju skriva ner om ni vill.

Nu orkar jag inte mer. hare gött gott folk!  (bilder på kör-folket och lilla melodifestivalen-folket! Nästan alla av dom som var med i kören var även med på lilla melodifestivalen så jag blandar korten lite)

     Mina favoritkillar Fabian och Benjamin! :-D

     

Tiden går så fort

Ja för igår firade jag och älsklingen ett år! :-D Grattis till oss!
Synd bara att jag endast orkade ligga i soffan mesta delen av tiden. Fast vi åkte faktiskt snabbt till väla för att jag skulle kunna shoppa på min favoritaffär, apoteket.
Sen tog vi en romantisk köttbulletalrik på IKEA. Smakade ingenting för mig men Jan tyckte det smakade gott.

Sen åkte vi runt i bilen och larvade oss och lyssnade på Teitur. En sväng förbi ringstorps pizzeria och köpte en Hawaii. Åkte hem och åt pizza och kollade på teven. Tjaa, så såg våran ett års-dag ut.
men va fasen, huvudsaken är ju att vi fick tillbringa den ihop! Vi hade mysigt ändå :-)

Skönt att jag är ledig imån också. Tar igen mig ordentligt idag! Fast har lovat Janne att jag ska köra stuvade makaroner.. hmm.. har aldrig gjort det för men det är säkert enkelt(?)

Får nog körkortslämpet nästa vecka. Hoppas det för det har varit jävligt irriterande att vänta på det i 2 månader. Jag kunde ju ha övningskört hur mycket som helst under de två veckorna! 
Förut tog det ca 2 veckor att få lämpet, ja på den gamla goda tiden när man inte behövde gå handledarkurs.
Och om det tog 2 veckor innan får dom ju ta in mer resurser så att det tar ca 2 veckor ÄVEN fast du går en handledarkurs. Du ska ju inte behöva vänta 2 månader bara för att du går en kurs som kostar massa pengar?
Det är ett intressant samhälle vi lever i.

Nå väl.. Nu orkar jag inte skriva mer!

Jag är iallafall väldigt förälskad ;-)

       

RSS 2.0